Lukijat ovat puhuneet: Pelaajan yhteisö valitsi vuoden 2013 parhaat pelit / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Pelaajan yhteisö valitsi vuoden 2013 parhaat pelit

17.01.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
14

Pelaajalehti.comin yhteisö metsästi ja äänesti tapojensa mukaisesti vuoden 2013 parhaita pelejä. Aktiivisten käyttäjöiden monipuoliset perustelut voi katsastaa keskustelualueeltamme.

Pelaajaboardin 2013 valitsemat vuoden pelit esittelee jälleen vuoden hauskimmaksi käyttäjäksi valittu Norsukampa. Kiitos ja kumarrus hänelle ja kaikille innokkaille äänestäjille.

Vuoden seikkailu-/toimintapeli

Kategoria näytti pitkään olevan kahden kauppa mutta loppumetreillä myöhännäiset Tomb Raiderin ystävät heräsivät horroksestaan ja äänestys meni äärimmäisen tiukille. Voittajaksi lopulta suoriutui Naughty Dogin moderni klassikko joka osoittaa sen että loistava pelattavuus voi yhdistyä myös huippuluokan grafiikan ja käsikirjoituksen kanssa.

Voittaja: The Last of Us
 

Vuoden ajopeli

Kategoria joka sai kamalan vähän ääniä. No kilpaileehan ne naisten mäkihypyssäkin joten voittaja pitää valita ja tällä kertaa härmän toinen kansallislaji, F1 veti voiton kahdella äänellään kilpailijoihin verrattuna. Edes suurnimi Gran Turismo ei saanut äänestäjiä liikkeelle, mikä on outoa?

Voittaja: F1 2013
 

Vuoden tasoloikkapeli

Täysin kahden kauppaa oli tämä kategoria ja kun vielä parikymmentä vuotta sitten Mario ja Sonic taistelivat kiivaasti tämän kategorian voitosta (ei kuitenkaan täällä boardeilla), on sininen turbosiili vaihtunut raajattomaan europiirrettyyn. Rayman vei voiton tässä kategoriassa yhden äänen erolla Marion uusimpaan. Hienoa nähdä että viime vuosina hieman varjoissa ollut kategoria on saanut näinkin upeaa edustusta nykypäivänä.

Voittaja: Rayman Legends
 

Vuoden roolipeli


Roolileikkijät äänestivät kiivaasti suosikkejaan ja ääniä meni useallekin yrittäjälle. Loppupeleissä kaksintaisto käytiin kuitenkin taskuhirviöiden ja perinteisen japsianimaation (joka myös sisälsi omanlaisensa taskuhirviöt) välillä. Ni no Kuni otti kuitenkin paikkansa vuoden roolipelisuosikkina Pelaajaboardin käyttäjien keskuudessa. Hienoa nähdä että aina ei pelaajien tuoreessa muistissa ole vain ne loppuvuoden huippunimet vaan myös alkuvuodesta julkaistut pelit pärjäävät.

Voittaja: Ni no Kuni: Wrath of the White Witch
 

Paras strategiapeli

Tämä pc-pelien temmellyskenttä muuttui tänä vuonna boardilaisten keskuudessa 3DS-pelin dominoinniksi. Uusin osa Fire Emblem -sarjaan nosti tämän pienten piirien suosikin maineeseen ja tämä näkyi myös äänestyksessä. Legendaariset nimet jäivät useiden äänien päähän mutta loistavia pelejä nekin olivat.

Voittaja: Fire Emblem: Awakening
 

Paras räiskintäpeli

Yleensä kategoria jossa eräätkin Activisionin ja EA:n sarjat ovat juhlineet kukkoina tunkiolla. Tänä vuonna kuitenkin nämä militaristiset äijäilyt kokivat täystyrmäyksen kuvankauniin tarinan viedessä tätä kategoriaa kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa.

Voittaja: Bioshock Infinite

Vuoden urheilupeli

Urheilu ei näyttänyt olevan boardilaisten juttu tänä vuonna, ja äänet jäivät kovin vähäisiksi. Keppitaistelupeli NHL 14 ei yllättäen tätä voittanut vaan kuningaslajin edustasjisto vei kirkkaimmat mitalit. Sangen erilaisia nämä futispelit keskenään ovat mutta se ei vie pois mitään niiden laadusta.

Voittaja: Inazuma Eleven 3 sekä FIFA 14
 

Vuoden ladattava peli

Voittajaksi suoriutui todellinen susi lampaan vaatteissa kun vähää mölyä itsestään pitänyt Telltalen uutuus oli tämän useita eri ääniä keränneen kategorian ykkönen. Nostalgikoille ja uusille pelaajille herkkua tarjonnut ankkapeli pääsi lähimmäs haastamaan mutta loppujen lopuksi ero oli suuri.

Voittaja: Wolf Among Us
 

Vuoden online-moninpeli

Kategoria jossa räiskinnän tapaan ovat sotapelit juhlineet. Tänä vuonna kuitenkin söpöt taskumonsterit osoittivat raavaille sotilaille mahtinsa ja kiilasivat jakamaan kategorian voiton.

Voittaja: Pokémon X/Y sekä Battlefield 4
 

Vuoden offline-moninpeli

Kyllä, tätäkin harrastetaan yhä. Moninpelin jaloin muoto oli yllättävän suosittu kategoria ja ääniä sateli useille eri peleille. Voittokin meni usean pelin kesken jakoon joka on oiva merkki siitä että kimppamoninpeli on kaukana kuolleesta. Voittajapelit ovat keskenään myös hurmaavan erilaisia.

Voittaja: Rayman Legends, Pikmin 3, Gears of War: Judgement sekä Wii Party U
 

Vuoden positiivisin yllätys

Yleensä, kun peli myöhästyy rutosti sen alkuperäisestä julkaisuikkunasta, kärsii pelin lopullinen laatu. Yleensä myös kun peli julkaistaan alle vuoden sisään (heikon) edellisosan jälkeen, on ainakin odotusarvot sangen matalalla. Näistä lähtökohdista nousivat feenikslinnun lailla tänä vuonna kansan suosioon kaksi peliä, jotka osoittivat että hyvää kannattaa odottaa tai hyvää uskaltaa alamäenkin kohdalla odottaa.

Voittaja: Assassin's Creed IV sekä Tomb Raider
 

Vuoden pettymys

Boardien väki ei näemmä osaa arvostaa ulkoavaruuden olentoja täynnä olevia räiskyttelyjä sillä voittajapelit ovat niitä pullollaan. Yhden äänen päähän jäivät sen sijaan suuren hypejunan kyydissä ollut suursatsaus sekä viime vuosien kestomenestyjä. Hävetkää te kökköyden ruumillistumat tai muuten vaan odotukset pettäneet!

"Voittaja": Dead Space 3 sekä Aliens: Colonial Marines
 

Vuoden PS3-peli


Yksi vuoden parhaista peleistä, oli näköjään ylivoimaiseen tyyliin myös boardilaisten mielestä paras PS3-peli. Ylivoimaiseen näytöstyyliin vei Naughty Dogin huippu tämän kategorian ja edes Disneyn rakastetut hahmot eivät kakkossijasta huolimatta päässeet lähelle.

Voittaja: The Last of Us
 

Vuoden PS4-peli

Nelospleikkari ehti olla markkinoilla kovin vähän aikaa, joten valikoitavaa parhaaksi peliksi ei ollut niin paljoa. Kaksi nimikettä kuitenkin nousivat esiin ja toinen niistä on jopa siniristilipun alla väkerretty tuotos. Onnea Suomi! Nyt juhlitaan! Hyvä yritys Hollanti, mutta nyt kävi näin...

Voittaja: Resogun
 

Vuoden Wii U-peli


Nintendon konsolin pelitarjonta ei tosiaan häikäissyt määrällään, mutta sieltä muutaman hassun yksilön joukosta boardistit kaivoivat suosikkinsa. En tiedä mitä se kertoo konsolin pelitarjonnasta että yli kymmenen vuoden takainen uusiversio jakaa ykkössijan yhden vuoden 2013 parhaimman pelin kanssa mutta tänä vuonna tällä tavalla...

Voittaja: Super Mario 3D World sekä Wind Waker HD
 

Vuoden Xbox 360-peli

Oliko tästä edes epäselvyyttä...?

Voittaja: Gears of War: Judgement
 

Vuoden käsikonsolipeli

Vuosi 2013 oli tosiaan käsikonsolien näytöstä jokaisella mittarilla mitattuna ja valinnanvaikeus näkyi myös jakaantuneiden äänten myötä. Taktikointia, taskuhirviöitä, legendaarisia sankareita ja arkipäivää eläinkylässä. Siinä pähkinäkuoressa ne kovimmat ääniharavat.

Voittaja: Pokémon X/Y
 

THE Vuoden videopeli

Grand Daddy of them all. Vuosi 2013 jää historiaan ehkä kaikkien aikojen kovimpana pelivuotena. Milloinkaan muulloin ei boardien äänestyksessä ole näin usea peli kerännyt ääniä joka kertoo siitä, että huippupelejä ilmestyi jokaiseen makuun säädystä riippumatta. Niin ykkös- kuin kakkossijakin meni jakoon ja aika lailla tutut nimet näitä sijoja tähdittivät. Jos vanhainkodissa muistelet vain joitain pelejä vuodelta 2013, on niiden syytä olla nämä. Muista myös pelata toki muita tässä äänestyksessä näkyneitä nimikkeitä.

Ladies and gentlemen...

Voittaja: GTA V ja The Last of Us

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ttgreat kuva
ttgreat

Mitään näistä en oo pelannut, enkä pelaa!

Käyttäjän Flash kuva
Flash
Lainaus käyttäjältä ttgreat

Mitään näistä en oo pelannut, enkä pelaa!

Maku asia. Nykyyän on kaikkea kaikille, siis ihan kakille...

Käyttäjän TumTum kuva
TumTum

Oli kyllä omaankin makuun sangen ankea pelivuosi.
Bioshock infinite ok tasoa, mutta en rankkaisi kovinkaan korkealle yleisesti.

Ilahduttavimmat tapaukset ja samalla eniten pelatut pelit omalla kohdalla:
Hotline Miami jonka pariin tosiaan pääsin vasta viime vuonna sekä puhelimella pelattu Skulls of the Shogun.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Paras pelivuosi koskaan, 'nuff said.

Käyttäjän korpinsiipi kuva
korpinsiipi

Näistä itse pelannut : Rayman Legends (demo), Fire Emblem: Awakening (demo), Pokémon X, Pikmin 3, Wii Party U, Wind Waker HD. Mutta ylivoimaisesti eniten nauttinut Monster Hunter 3 Ultimatesta. Yli 450 pelituntia ei voi olla väärässä. Todella hyvä pelivuosi ollut, oon pelannut 2013 enemmän kuin ikinä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä ZaleraFF

Paras pelivuosi koskaan, 'nuff said.

Niimpä! Tuli ostettua tänä vuonna 20 peliä ainakin + plus pelit ja vielä on monta tänä vuonna tullutta hittiä ostamatta (metro: last light, Last of us, GTA V) Paitsi etten ainakana GTA:ta taida ollenkaan hankkia, mutta Metro kuulostaa kiinnostavalta.

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

Mä skippasin koki äänestyksen. En tiennyt että Semmonen edes oli. :(

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

En nyt todellakaan sanoisi että paras pelivuosi koskaan...toki näistä ole pelannut kuin Pokemon Y:ta ja Fire Emblemin demoa, mutta jos katsotaan ajassa taakseppäin vuosiin 2004 ja 2007 niin ainakin nuo kyseiset vuodet peittoavat imo vuoden 2013 helposti!

Käyttäjän European North kuva
European North
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Paitsi etten ainakana GTA:ta taida ollenkaan hankkia,.

Oliskos sulla edes ikää ostaa GTAV? Muistutan, että kyseessä on K-18-peli. Muistaakseni olet vielä alaikäinen...

Olen tyytyväinen, ettei kaikki myyntiennätykset rikkonutta GTAV:tä nyt ihan kokonaan unohdettu. Eihän se täydellinen peli ole, mutta silti se on ihan hyvä. Tietysti täytyy muistuttaa, että GTA on minulle räätälöity peli. Jo 14 vuotta sitten, kun aloittelin pelaamisharrastustani, mietin, millaisesta pelistä tykkäisin. Se löytyi sitten vahingossa kaupan hyllyltä. Se oli GTA3. Tästä syystä GTAV:lläkin on minulle suurempi merkitys kuin muilla peleillä. Toki pitää vielä muistaa GTA Online. Olen viihtynyt sen Race Creatorin parissa pitkään. Niin pitkään, että kisoja on jo syntynyt 35 kpl. Käykää muuten kokeilemassa niitä ja antakaa ylä- tai alapeukkua sen mukaan miltä tuntuu. www.rockstargames.com/socialclub. Etsi northeuropean.

Käyttäjän Tepatsu2010 kuva
Tepatsu2010

Oli kyllä omaltakin kohdalta ACIV yllätys, Bioshock ansaitsee paikkansa! SRIV kylläkin olisi ansainnut ihan oman kategoriansa voittaja tittelin (mikä genre sekin nyt on) :DD