Lukijat ovat puhuneet: Pelimaailman ajankohtaiset tapahtumat saivat keskitasoa heikomman pisteytyksen

Viime viikon kyselytulokset ovat selvillä. Pelimaailma sai tämän hetken tapahtumineen, julkaisuineen ja peleineen keskitasoa heikomman arvosanan.

24.5.2021 12:16

Pelaaja.fin viime viikolla käynnissä olleen kyselyn tulokset ovat selvillä. Tuolloin viikon kysymyksessä tiedusteltiin, kuinka mielenkiintoisena lukijakunta pitää pelimaailman ajankohtaisia tapahtumia julkaisuineen, julkistuksineen ja ilmiöineen juuri tällä hetkellä?

Koimme parhaaksi tavaksi kiteyttää vastaukset kouluarvosanoihin, joita jakelikin innokkaasti peräti 581 lukijaa. Pelimaailman tämänhetkiset tapahumat haalivat lopulta keskitasoa heikomman koulukeskiarvosanan 6,5. Lopulliset vastausjakaumat näyttävät seuraavanlaisilta.

Juuri tällä hetkellä, kuinka mielenkiintoisena pidät pelimaailman ajankohtaisia tapahtumia julkaisuineen, julkistuksineen ja ilmiöineen?

4/10 – Ei lainkaan mielenkiintoisena 14 %
 
5/10 17 %
 
6/10 22 %
 
7/10 18 %
 
8/10 14 %
 
9/10 9 %
 
10/10 – Erittäin mielenkiintoisena 6 %
 

Näkemyksiä perusteltiin avointen kommenttien puolella melko hiljaiseksi kuvaillulla pelikeväällä, jolle toivotaan piristystä kesän perinteisesti julkistustentäyteisistä pelitapahtumista.

– On hiukan hassua kuinka peliala (ja elokuva-alakin) on rampautunut täysin korona-aikana, vaikka nyt jos koskaan neljän seinän sisällä olevalle viihteelle olisi kysyntää. Ymmärrän tuotantohankaluudet jne. mutta peliala kasvoi viime vuonna yli 23%! Se on mieletön luku. Ja tätä kysyntää ei tunnuta hyödyntävän tänä vuonna mitenkään. Koko alkuvuosi on oltu ympäri maailmaa kotona ja suuret julkaisut loistavat pitkälti poissaolollaan. Eikä vieläkään kuulu suurempia uutisia. Uskon siis että E3:ssa tai sen ympärillä tapahtuvissa tilaisuuksissa tulee paljon uutta esille. En vain jaksa uskoa että peliala olisi levännyt laakereillaan koko viime vuoden, eikä mitään näytettävää tai julkaistavaa olisi, tiivisti JayeizH ajatuksiaan.

– Ei nyt äkkiseltään tule yhtään isompaa julkaisua mieleen jota odottaisin. Varmaan menee sukupolvenvaihdoksen piikkiin, kun kaikilla on katse seuraavassa sukupolvessa ja kehitystyökalut eivät kuitenkään älyttömän kauaa ole olleet kaikkien saatavilla, pohti Vaapukkamehuw.

–8/10. Luulen, että viime vuosi rokotti alaa monien jo pitempään kehittäillä olleiden pelien osalta ja firmat ottaneet mukavasti lisäkehitysaikaa, kunnes scheisse alkaa laskeutua ja odottaneet tämän vuoden E3:a ja muita tilaisuuksia. Vaikka tämän hetken saanti puolijohde-elektroniikassa onkin kehno, niin luulen että pelejä tullaan julkistamaan kiitettävästi ja varsinkin uusia IP:tä. Osan julkaisu saattaa olla lähempänä kuin osaa edes toivoa. Jos ennakoituani ei tapahdu, niin en ole kuitenkaan mielettömän pettynyt, sillä pelattavaa riittää ihan tarpeeksi muutenkin, tuumasi Kille.

– Erittäin kiinnostavaa aikaa eletään juuri nyt. Aivan hetki sitten saatiin uusi Resident Evil, joka on aivan mainiota kauhutoimintaa. Mass Effect Legendary edition saa takuulla jokaisen paikat kuumottamaan, jonka lisäksi aivan nurkan takana on vuosia odotettu Biomutant, joka näyttää pirteydessään todella hyvältä. Kesäkuun lopulla saadaan viimein Scarlet Nexus. Seuraavan Battlefieldin julkistus on odotettavissa aivan pian, joten kyllä kelpaa odotella sitä. Ubisoft tiedotti juuri Division free-to-play -pelistä, joka näyttäisi sisältävän PvE-pelattavuutta ainaisen battle royalen sijaan. Lisäksi on huhuiltu, että E3:lla julkistetaan uusi Middle-Earth: Shadow -peli, Wolfenstein 3, Saints Row 5 ja Starfield. Onkin jännittävää viime vuoden julkistuskatastrofien sijaan saada nyt uudet julkistukset pienehkön ajanjakson sisään heti kesäkuun alussa, vuorostaan intoili Splicer

Tämän viikon kyselyssä vuorostaan metsästetään sitä paluun tekevän TImeSplitters-sarjan tähän mennessä parasta osaa. Kyselyyn voi osallistua vaikkapa täältä.

Lisää luettavaa