Lukijat ovat puhuneet: Pelivuodelta 2015 odotetaan paljon / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Pelivuodelta 2015 odotetaan paljon

26.01.2015 // Kirjoittanut: Ida Suominen
7
Pelaajalehti.comin viikon kysymyksessä udeltiin, miltä pelivuosi 2015 lukijoiden mielestä näyttää. Kyselyn mukaan alkava vuosi tarjoaa paljon odotettavaa.
 
Miltä pelivuosi 2015 vaikuttaa näin ennakkoon tarkasteltuna?
 
Paljon kiinnostavia pelejä tiedossa jo nyt  46%
Jokusia kiinnostavia pelejä luvassa  37%
Kiinnostavia pelejä ei tunnu ilmestyvän lainkaan  4%
Kesän messuja odotellessa, siellä ne kiinnostavat pelit kuitenkin esitellään...  7%
En juurikaan tiedä, mitä pelejä tänä vuonna julkaistaan 6%
 
Melkein puolet vastaajista vartovat tänä vuonna ilmestyviä pelejä kieli pitkällä. Nelisenkymmentä prosenttia vastaajista taas on maltillisempaa, mutta vuosi 2015 kutkuttelee heitäkin. Erityisesti vastaajia kiinnostivat Bloodborne, Uncharted 4 ja Witcher 3.
 
Lukijakommentteja aiheesta:
 
- Pelkästään se että jo nyt on tiedossa kaksi peliä jotka on pakko ennakkotilata, mitä harvoin teen, kertoo tulevan tarjonnan laadusta. On paljon varmoja nimikkeitä ja sitten sinne sekaan mahtuu varmasti vielä enemmän sellaista pelattavaa, joka ei ennakkotilaamaan saa, mutta on silti varmasti laadukasta tavaraa. Lompakko kiittänee tänä vuonna kun ei tarvitse kantaa liikaa rahaa mukanaan, arveli zappah.
 
- Pelivuosi 2015 näyttää yksiselitteisesti helevetin hyvältä. Toivottavasti tulee myös maistumaan yhtä hyvältä, suitsutti Almasy.
 
- The Witcher 3, Metal Gear Solid V: Phantom Pain ja Bloodborne. Kaikkeen muuhun suhtaudun toistaiseksi aika välinpitämättömästi, mietti Haerski.
 
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Itse olin tuolla pienten prosenttien joukossa. Vuodelle 2015 ei ole tiedossa tällä hetkellä yhtään peliä, joka itselle olisi ikäänkuin pakko-ostos. Sanokaa mitä sanotte vuodesta 2014, mutta se oli itselle täynnä tuollaisia pelejä. Eikä sekään ole mielestäni hyvä argumentti että "vuosihan on vasta alussa". Kyllä yleensä tulevan vuoden tarjonta tiedetään jo tässä vaiheessa, yleensä edellisten E3 messujan paikkeilla :P

Käyttäjän erakko kuva
erakko

En äänestänyt, mutta ei kyllä itselläni ole paljoa mitään odotuksia. The Phantom Pain ja uusi Inazuma Eleven, siinä kaikki. Toisaalta edellisvuosi oli vähän sama juttu, tyyliin yhtä peliä odotin mutta loppuvuodesta kiinnostavia pelejä satoi kaatamalla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Core

Itse olin tuolla pienten prosenttien joukossa. Vuodelle 2015 ei ole tiedossa tällä hetkellä yhtään peliä, joka itselle olisi ikäänkuin pakko-ostos. Sanokaa mitä sanotte vuodesta 2014, mutta se oli itselle täynnä tuollaisia pelejä. Eikä sekään ole mielestäni hyvä argumentti että "vuosihan on vasta alussa". Kyllä yleensä tulevan vuoden tarjonta tiedetään jo tässä vaiheessa, yleensä edellisten E3 messujan paikkeilla

Toki ymmärrän että on eri makuja ihmisillä mutta silti en voi peitellä ihmetystäni. Pelaajan uutinen 25:sta vuoden 2015 pelistä oli jo sen verran täynnä kovaa kamaa että pelkästään se kävisi "todistusaineistoksi" väittämääsi vastaan. Ja kun listan ulkopuolelle jäi varmaan vähintään saman verran lisää hyvää kamaa.

Mutta en ala väittelemään, pelannet vai kai sitten täysin erilaisia pelejä mitä meikäläinen. Yritin profiilistasikin kurkistella syitä kommenttiisi (eli mitä pelailet ja millä) mutta sepäs olikin tyhjää täynnä. Täytyy sanoa että tämä meikäläisen laaja maku on hyvä asia sen kautta ettei pelattava lopu kesken. Tosin negatiivinen se on saman asian vuoksi: mistä näille kaikelle riittää aika?

Käyttäjän Ty-Foo Kangaroo kuva
Ty-Foo Kangaroo (ei varmistettu)

Itse olen näitä "nintendoihmisiä", joten mulle tulossa ihan hyvä pelivuosi.

Uusi Starfox, Zelda; Splatoon yms. kiinnostavat minua. Sitten on kanssa niitä spin-offeja (Mario Party 10, Mario & Donkey Kong...) ja uusia DLC-juttuja (esim. Smashiin ja Mario Kart kasiin se toinen DLC:n osa.)

Tässä mietiskelen, että tuleekohan mitään uutta tän vuoden E3:ssa...

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Uusin Skate, Star wars Jabba da greatnes sekä Pokken tournament Mega Camerupt edition kiitos

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä zappah

Lainaus käyttäjältä CoreItse olin tuolla pienten prosenttien joukossa. Vuodelle 2015 ei ole tiedossa tällä hetkellä yhtään peliä, joka itselle olisi ikäänkuin pakko-ostos. Sanokaa mitä sanotte vuodesta 2014, mutta se oli itselle täynnä tuollaisia pelejä. Eikä sekään ole mielestäni hyvä argumentti että "vuosihan on vasta alussa". Kyllä yleensä tulevan vuoden tarjonta tiedetään jo tässä vaiheessa, yleensä edellisten E3 messujan paikkeillaToki ymmärrän että on eri makuja ihmisillä mutta silti en voi peitellä ihmetystäni. Pelaajan uutinen 25:sta vuoden 2015 pelistä oli jo sen verran täynnä kovaa kamaa että pelkästään se kävisi "todistusaineistoksi" väittämääsi vastaan. Ja kun listan ulkopuolelle jäi varmaan vähintään saman verran lisää hyvää kamaa.

Mutta en ala väittelemään, pelannet vai kai sitten täysin erilaisia pelejä mitä meikäläinen. Yritin profiilistasikin kurkistella syitä kommenttiisi (eli mitä pelailet ja millä) mutta sepäs olikin tyhjää täynnä. Täytyy sanoa että tämä meikäläisen laaja maku on hyvä asia sen kautta ettei pelattava lopu kesken. Tosin negatiivinen se on saman asian vuoksi: mistä näille kaikelle riittää aika?

Tsekkasin uudelleen tuon mainitsemasi artikkelin, ja on siellä pari mielenkiintoista titteliä, mutta ne eivät ole sellaisia, jotka itse olisi pakko hommata heti julkkarissa. Witcher 3 ja The Division menevät varmaan hankintaan, noista Division on todnäk paljon todennäköisempi "pakko ostos" kuin Witcher 3, joka jää varmaan odottelemaan jotain hyvää ja halpaa tarjousta (30€ luokkaa), mutta Divisionista en jaksa vielä oikein hypeentyä kunnolla, kun tosta tiedetään niin vähän.

Metal Gear tavallaan kiinnostaa, tai ehkä niin päin että hiippailupelit kiinnostaa. Metal Gearit ei ehkä oo itselle se paras pelisarja hiippailun osalta, kun sen hiippailun pilaa naurettavat tarinat, jossa on juonenkäänteitä enemmän per peli kuin mitä Kauniissa ja rohkeissa on ollut koko sen elinkaaren aikana.

Halo 5 tulee varmaan hommattua yksinpelikampanjan läpipeluuta varten, mutta tämä on myös sarjassa "sitten kun saan halvalla käytettynä tai muuten".

On kyllä yksi peliaiheinen juttu mitä odotan melko kovin vuodelta 2015, nimittäin Nintendo New 3DS. En ole vielä päättänyt että raaskinko pistää rahani siihen tässä vaiheessa, kun kesään asti pitäisi keskittyä graduun, mutta huomaan hakevani jatkuvasti tietoa tuosta jostain ja lukevani 3DS-reddittiä ynnä muuta. Mikään tuleva peli ei ole sillekään itselleni pakko-ostos sikäli, Monster Hunter 4 kiinnostaa, mutta en ole pelisarjaa koskaan pelannut, joten olen hieman varauksella kiinnostunut.

Lisäksi kiinnostaa sekä SMITEn ja APB Reloadedin Xbox One porttaukset, sikäli kun tänä vuonna tulevat, molemmat tosin ovat F2P-pelejä.

Mutta mainittakoon nyt joitain pelejä, jotka 2014 todella sytyttivät: Titanfall, Thief, Watch Dogs, Destiny, Halo MCC (vaikkakin tietysti ne itse pelit ovat vanhoja, mutta silti), Sunset Overdrive, WoW: Warlords of Draenor.

Sitten olis vielä pari peliä, jotka tuli Onelle ihan 2013 lopussa, mutta koska konsoli tuli taloon vasta 2014 tammikuussa niin ne tuli hankittua heti siinä samalla, mutta ei kai niitä nyt sitten sovi änkeä tähän kun ovat kuitenkin 2013 pelejä :P

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Vaikuttaa jälleen oikein kovalta pelivuodelta, en usko kuitenkaan että vuoden 2013 kaltaiseen mahtavuuteen pääsee mitenkään. Toki olen mielellään väärässä. Loppujen lopuksi haluan vain pirun hyviä pelikokemuksia tänä(kin) vuonna!