Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 2 on kaikkien aikojen rakkain pelikonsoli / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 2 on kaikkien aikojen rakkain pelikonsoli

6.05.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12
Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 2 on kaikkien aikojen rakkain pelikonsoli

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Pelaaja.fissä udellaan lukijoiden näkemyksiä peleihin ja ajankohtaisiin uutisiin liittyvistä aiheista, ja viime viikolla päädyimme metsästämään lukijakunnallemme rakkainta ja muistorikkainta pelikonsolia. Kyselyyn ei lisätty mukaan jatkuvasti kehittyvää pc:tä, koska halusimme keskittyä nimenomaan konsoleihin, joiden kautta on myös helpompi kartoittaa pelaajille rakkainta aikakautta.

Yhteensä 1453 vastaajan suosikkikonsoliksi nousi lopulta PlayStation 2, joka sai äänissä yhteensä 23 prosentin enemmistön. Toiseksi kapusi alkuperäinen PlayStation yhtä huomattavalla 21 prosentin äänivyöryllä. Tämä myötäilee hyvin vahvasti Pelaaja.fin aikaisempia kyselytuloksia, joissa suomalainen pelaajakunta on osoittautunut vahvasti PlayStation-kansaksi.

Palkintopallilla nähtiin sinisen ohella punaista, sillä kolmanneksi nousi se aito ja alkuperäinen Nintendo Entertainment System. Yhteensä 11 prosenttia vastaajista julisti legendaarisen kasibittisen rakkaimmaksi konsolikseen.

Avoimissa vastauksissa sen sijaan nähtiin perusteluja ja valintoja moneen suuntaan. Useimmissa vastauksissa osoittautui, ettei valinta ollut sieltä helpoimmasta päästä!

- Kyllä se taitaa olla SNES vaikka Nintendolla oli taipumus sensuroida väkivaltaa noina aikoina. Playstation olisi ollut kova sana, mutta koneisiin tuli aina sama vika, levyt eivät pyörineet kunnolla ja latausajat pitenivät, ainoastaan viimeisimmässä mallissa jonka ostin ei tuota ongelmaa ilmennyt. Lämpimät muistot on toki myös Dreamcastista, mutta pelivalikoima jäi valitettavan pieneksi, puntaroi Angel of Death.

- PlayStation 3, koska se oli ensimmäinen konsolini. Olenkin siitä kummallinen tapaus, että aloitin aktiivisen pelaamisen vasta 16-vuotiaana. Voitte vain arvata, miten hyvältä kaikki PS3-pelit tuntuivat, kun siihen asti olin pelannut lähinnä Jonnewebistä ladattua ilmaisroskaa! Näin jälkeenpäin kaduttaa, etten tajunnut aloittaa konsolipelaamista jo PS1:n aikaan, yllätti Poliisitapaus.

- Kamalan vaikea kysymys. Ehkäpä GameBoy Advance SP, jota ei listalta löydy, mutta äänestin Advancea. Ostin laitteen silloin vuonna 2003 ja se oli ensimmäinen uutena kaupoista ostettu käsikonsolini koskaan. Pokemon Rubyn vuoksi hommasin ja onhan laitteella koettu myös Castlevaniat, Zeldat ja eka Mario Worldikin kunnolla, kertoi Teräskäsine.

- Kyllä se itsellä on ollut aina Sega Mega Drive, joka oli mun lämpimimpiä muistoja tuottanut masiina penskana, jolle on kertynyt pelejä kokoelmaani ihan kiitettävästi. Hyvänä kakkosena tulee sitten Sega Saturn, tuumasi SinnGamer.

- PS2 oli eka ikioma konsoli, sain sen rippilahaksi (plus Kingdom Hearts!) joten luonnollisesti sillä on aina tärkeä paikka sydämessä. Uskomaton määrä todella kovia pelejä, pitäs iskeä vanha uskollinen konsoli taas telkkuun kiinni, kirjoitti Qlaos.

- Vaikka serkuilta ostetulla NES:illä hommat alkoi, niin pakko se on sanoa orkkis PS1. Kajaanin Cittarista konsoli ja kylkeen eka Rayman ja Destruction Derby 2. Säilyttivät silloin vielä pelitarvikkeet lasin takana suojassa. Kone edelleen täydessä iskussa ja en kyllä ikinä hävitä pois. Huvittavaa, miten yli 20 vuoden takaisen ostopäivän muistaa kuin eilisen. Tässähän ihan herkistyy, myönsi Armaceptor.

Tarkemmat tulokset voi katsastaa ohesta.

Tämän viikon kysymyksessä sen sijaan etsitään kaikkien aikojen kamalinta näyteltyä pelielokuvaa. Vastaa uuteen viikon kysymykseen täällä!

Mikä on sinulle rakkain ja ikimuistoisin pelikonsoli kautta aikojen?

Microsoft Xbox 3 %
 
Microsoft Xbox 360 6 %
 
Microsoft Xbox One 1 %
 
Nintendo Entertainment System 11 %
 
Super Nintendo Entertainment System 6 %
 
Nintendo 64 5 %
 
Nintendo GameCube 4 %
 
Nintendo Wii 2 %
 
Nintendo Wii U 0 %
 
Nintendo Switch 0 %
 
Nintendo Game Boy / Game Boy Color 1 %
 
Nintendo Game Boy Advance 1 %
 
Nintendo DS 1 %
 
Nintendo 3DS 0 %
 
Sega Master System 0 %
 
Sega Mega Drive 3 %
 
Sega Game Gear 0 %
 
Sega Saturn 0 %
 
Sega Dreamcast 1 %
 
Sony PlayStation 21 %
 
Sony PlayStation 2 23 %
 
Sony PlayStation 3 4 %
 
Sony PlayStation 4 3 %
 
Sony PlayStation Portable 0 %
 
Sony PlayStation Vita 0 %
 
Jokin muu 2 %
 
Ääniä yhteensä: 1453

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Tulos kertoo myös suomalaisten pelimaun lisäksi varmaankin aika vahvasti Pelaajalehden lukijoiden iästä. Retro Gamer Magazinen lukijakunta lienee hiukan iäkkäämpää ja lehden viime vuoden lopulla julkaistun kyselyn tuloksissa SNES oli ykkös-sijalla ja PS2 vasta viidennellä, Dreamcastin perässä.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Miten nämä kommentit oikein poimitaan näihin, kun ei oikein perusteluja PS2:n voitolle ei oikein ollut?

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus Megaman

Tulos kertoo myös suomalaisten pelimaun lisäksi varmaankin aika vahvasti Pelaajalehden lukijoiden iästä. Retro Gamer Magazinen lukijakunta lienee hiukan iäkkäämpää ja lehden viime vuoden lopulla julkaistun kyselyn tuloksissa SNES oli ykkös-sijalla ja PS2 vasta viidennellä, Dreamcastin perässä.

Elitistinen lukijakunta, jos se on kerta Dreamcastin perässä viidellellä sijalla.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan hyvin vahvasti tämä kertoo siitä Pelaajan lukijoiden iästä kuten Megaman jo totesikin....selvästi suurin osa saitilla kävijöistä/lukijoista on 90-luvulla tai sitä aikaisemmin syntyneitä.

Vaan tuskin tuolla konsolien puolella tilanne on edelleenkään mihinkään muuttunut nuoremmassakaan sukupolvessa, eiköhän sielläkin PS3/Ps4 ovat olleet ne suosituimmat konsolit ja tietenkin monille se PC on se rakkain pelialusta.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei

Itse valitsin myös ps2, ihan vain siitä syystä että sille nyt vain tuli huomattavasti enemmän muistiin hyvällä tavalla jääneitä pelejä, kuin esim. sillä snessillä. Muistan toki kun Nes saapui omaan kotiini penskana, mutta en nyt ihan sillä perusteella voi nostaa sitäkään listassa ps2 korkeammalle.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Nii...ps-lehti pelaaja on niin ketä tulos yllättää? itsellä aikaan 3 kertaa ps2 korjaukseen takuuna ja aina sama vika, asema ei lukenut, tyyppivika? no hermot menneenä myin pois ja ostin tilalle nintendon ja ei vikoja enää sen jälkeen :p. (arvakkaas olenko sony-konsoleita ostanut sen jälkeen, vain sonyltä xperia löytyy ).

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

PS2:lla olen pelannut sellaisia ikimuistoisia sarjoja kuin Sly, Ratchet & Clank sekä Jak & Daxter. Näiden takia kyseinen konsoli menee aina GameCuben edelle.

Käyttäjän petsku kuva
petsku

Ajan pitäisi kullata muistot, mutta ikäviä muistoja lähinnä PS2sta jäänyt, vaikka oli ensimmäinen konsolini niin olihan se nyt peeestä takkuilla niitten muistikorttien kanssa. Kortin kun osti niin jostain kumman syystä sille kortille ei sitä yhtä peliä pystynyt tallentamaan, sitten ostettiin uusi kortti niin eipä pystynyt ykkösen pelejä tallentamaan siihen. Ja kaiken lisäksi muistikorttien koot olivat olemattomia. Toisaalta ymmärtäähän sen että kapasiteeteissa on valmistajat nuukailleet aina, nykyäänkin monissa älypuhelimissa tallennustilat ovat olemattomia vaikka parempaankin pystyttäisiin hyvinkin edullisesti.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman
Lainaus Rabbitman

Elitistinen lukijakunta, jos se on kerta Dreamcastin perässä viidellellä sijalla.

Kyllähän Dreamcast oli mullekkin näistä selkeästi merkittävämpi tapaus. Segalla ei ollut hypeä kantamassa uutta konsolisukupolvea toisin kuin Sonyllä, ja kaikki paukut pistettiin siihen, että DC oli oikeasti hyvä konsoli (ja surkeaan markkinointiin). DC tarjosi avaruusajan teknologiaa kauan ennen Sonyä ja Nintendoa, sekä timanttisen pelikattauksen, joka piti pintansa pitkään PS2:en julkaisun jälkeenkin. Koko vapaa videopelimedia vannoi DC:n nimeen vielä PS2:en julkaisunkin jälkeen, mutta ei auttanut; hype, Matrix ja DVD formaatti vei.

Tokihan PS2:lle tuli elinikänsä aikana määrällisesti enemmän laadukkaita pelejä, mutta DC jätti vahvemman muiston ja tunnejäljen täten lunastaen myös paikan sydämestä, joka PS2:lta jäi saamatta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Enpä tiedä tuosta lukijakunnan iästä äänestystulosten perusteella. Ainakin jos sillä viitattiin siihen ensimmäiseen koettuun konsoliin, josta kai pitäisi ihmisille jäädä ne rakkaimmat muistot.

Ainakaan en itse äänestänyt sitä ensimmäistä vaan nimenomaan sitä miltä on kultaisimmat muistot, eli minulle alkuperäiseltä Pleikkarilta vaikka konsoleista omistin sitä ennen Mega Driven ja NES:n ja Super Nintendonkin pääsin naapurin rikkaalla penskalla kokemaan silloin, kun se oli relevantti. Myöskään nämä konsolit ei ole mitään vastasyntyneen varhaisia hataria muistikuvia vaan muistan erittäin hyvin kun NES-kapula lenteli pitkin olohuonetta yrittäessäni piestä Ninja Gaiden 3:sta. Ne ohjaimet on muuten vieläkin ehjiä. Koitappa samaa DS4:llä. Myös Master Systemillä tuli pelattua Alex Kiddiä toisella naapurilla, mutta sitä vehjettä pidin ihan vempulana jo silloin verrattuna NES:iin, joka siis itsellä oli.

Paljon porukka hehkuttaa Dreamcastia, mutta en muista sellaista silloin missään nähneeni tai tiennyt kenenkään omistavan. Vain Super Powerin sivuilta taisin siitä joskus lukea. Eli jos Sega halusi sen ihmisten koteihin, niin kyllä ihan saatanan huonoa työtä markkinoinnin kanssa tekivät, ainakin täällä. Youtube-videoiden perusteella oli isokin hehkutus rapakon takana.

PS2:sen tarjontaan olen tykästynyt vasta myöhemmin, kun olin silloin sen valtakaudella pc-elitisti. Ihan niinkun real, että jos luuli minua nyt pc-elitistiksi, niin ei todellakaan. Ainoat pelit mitä tuli pelattua silloin PS2:lla back in the day oli pelit mitä ei ollut pc:llä, eli lähinnä Gran Turismot, Tekkenit, Mortal Kombatit, Metal Gearit ja Final Fantasyt. En tiedä uhmaisiko tuo alkuperäisen PlayStationin asemaa, jos olisin sen enemmän asianmukaisesti silloin kokenut.

Nostoja