Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 2 on kaikkien aikojen rakkain pelikonsoli

Lukijat julistivat PlayStation 2:n kaikkien aikojen rakkaimmaksi ja muistorikkaimmaksi konsoliksi!

6.5.2019 13:40

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Pelaaja.fissä udellaan lukijoiden näkemyksiä peleihin ja ajankohtaisiin uutisiin liittyvistä aiheista, ja viime viikolla päädyimme metsästämään lukijakunnallemme rakkainta ja muistorikkainta pelikonsolia. Kyselyyn ei lisätty mukaan jatkuvasti kehittyvää pc:tä, koska halusimme keskittyä nimenomaan konsoleihin, joiden kautta on myös helpompi kartoittaa pelaajille rakkainta aikakautta.

Yhteensä 1453 vastaajan suosikkikonsoliksi nousi lopulta PlayStation 2, joka sai äänissä yhteensä 23 prosentin enemmistön. Toiseksi kapusi alkuperäinen PlayStation yhtä huomattavalla 21 prosentin äänivyöryllä. Tämä myötäilee hyvin vahvasti Pelaaja.fin aikaisempia kyselytuloksia, joissa suomalainen pelaajakunta on osoittautunut vahvasti PlayStation-kansaksi.

Palkintopallilla nähtiin sinisen ohella punaista, sillä kolmanneksi nousi se aito ja alkuperäinen Nintendo Entertainment System. Yhteensä 11 prosenttia vastaajista julisti legendaarisen kasibittisen rakkaimmaksi konsolikseen.

Avoimissa vastauksissa sen sijaan nähtiin perusteluja ja valintoja moneen suuntaan. Useimmissa vastauksissa osoittautui, ettei valinta ollut sieltä helpoimmasta päästä!

– Kyllä se taitaa olla SNES vaikka Nintendolla oli taipumus sensuroida väkivaltaa noina aikoina. Playstation olisi ollut kova sana, mutta koneisiin tuli aina sama vika, levyt eivät pyörineet kunnolla ja latausajat pitenivät, ainoastaan viimeisimmässä mallissa jonka ostin ei tuota ongelmaa ilmennyt. Lämpimät muistot on toki myös Dreamcastista, mutta pelivalikoima jäi valitettavan pieneksi, puntaroi Angel of Death.

– PlayStation 3, koska se oli ensimmäinen konsolini. Olenkin siitä kummallinen tapaus, että aloitin aktiivisen pelaamisen vasta 16-vuotiaana. Voitte vain arvata, miten hyvältä kaikki PS3-pelit tuntuivat, kun siihen asti olin pelannut lähinnä Jonnewebistä ladattua ilmaisroskaa! Näin jälkeenpäin kaduttaa, etten tajunnut aloittaa konsolipelaamista jo PS1:n aikaan, yllätti Poliisitapaus.

– Kamalan vaikea kysymys. Ehkäpä GameBoy Advance SP, jota ei listalta löydy, mutta äänestin Advancea. Ostin laitteen silloin vuonna 2003 ja se oli ensimmäinen uutena kaupoista ostettu käsikonsolini koskaan. Pokemon Rubyn vuoksi hommasin ja onhan laitteella koettu myös Castlevaniat, Zeldat ja eka Mario Worldikin kunnolla, kertoi Teräskäsine.

– Kyllä se itsellä on ollut aina Sega Mega Drive, joka oli mun lämpimimpiä muistoja tuottanut masiina penskana, jolle on kertynyt pelejä kokoelmaani ihan kiitettävästi. Hyvänä kakkosena tulee sitten Sega Saturn, tuumasi SinnGamer.

– PS2 oli eka ikioma konsoli, sain sen rippilahaksi (plus Kingdom Hearts!) joten luonnollisesti sillä on aina tärkeä paikka sydämessä. Uskomaton määrä todella kovia pelejä, pitäs iskeä vanha uskollinen konsoli taas telkkuun kiinni, kirjoitti Qlaos.

– Vaikka serkuilta ostetulla NES:illä hommat alkoi, niin pakko se on sanoa orkkis PS1. Kajaanin Cittarista konsoli ja kylkeen eka Rayman ja Destruction Derby 2. Säilyttivät silloin vielä pelitarvikkeet lasin takana suojassa. Kone edelleen täydessä iskussa ja en kyllä ikinä hävitä pois. Huvittavaa, miten yli 20 vuoden takaisen ostopäivän muistaa kuin eilisen. Tässähän ihan herkistyy, myönsi Armaceptor.

Tarkemmat tulokset voi katsastaa ohesta.

Tämän viikon kysymyksessä sen sijaan etsitään kaikkien aikojen kamalinta näyteltyä pelielokuvaa. Vastaa uuteen viikon kysymykseen täällä!

Mikä on sinulle rakkain ja ikimuistoisin pelikonsoli kautta aikojen?

Microsoft Xbox 3 %
 
Microsoft Xbox 360 6 %
 
Microsoft Xbox One 1 %
 
Nintendo Entertainment System 11 %
 
Super Nintendo Entertainment System 6 %
 
Nintendo 64 5 %
 
Nintendo GameCube 4 %
 
Nintendo Wii 2 %
 
Nintendo Wii U 0 %
 
Nintendo Switch 0 %
 
Nintendo Game Boy / Game Boy Color 1 %
 
Nintendo Game Boy Advance 1 %
 
Nintendo DS 1 %
 
Nintendo 3DS 0 %
 
Sega Master System 0 %
 
Sega Mega Drive 3 %
 
Sega Game Gear 0 %
 
Sega Saturn 0 %
 
Sega Dreamcast 1 %
 
Sony PlayStation 21 %
 
Sony PlayStation 2 23 %
 
Sony PlayStation 3 4 %
 
Sony PlayStation 4 3 %
 
Sony PlayStation Portable 0 %
 
Sony PlayStation Vita 0 %
 
Jokin muu 2 %
 
Ääniä yhteensä: 1453

 

Lisää luettavaa