Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 5:lle murskavoitto Xbox Series X:stä

Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. PlayStation 5 tuntuisi kiinostavan suomalaisia pelaajia Xbox Series X:ää enemmän.

20.1.2020 14:01

Pelaaja.fin viikon kysymyksessä udellaan lukijoilta näkemyksiä milloin mihinkin ajankohtaiseen aiheeseen. Viime viikolla kyseltiin, kumpi tänä vuonna ilmestyvistä uuden sukupolven pelikonsoleista kiinnostaa enemmän.

Kyselyllä kartoitettiin ennakkokiinnostusta vielä hieman leikkimielisesti, sillä PlayStation 5:stä ja Xbox Series X:stä on vielä paljastamatta lukuisia yksityiskohtia. Esimerkiksi julkaisuajankohdat ja jopa PS5:n lopullinen ulkoasu ovat vielä paljastamatta.

Kiinnostus uutta polvea kohtaan on kuitenkin kiistaton, sillä kysely keräsi huimat 1504 ääntä. Huomattava 65 prosentin enemmistö antoi vastakkainasettelussa äänensä PlayStation 5:lle, kun taas Xbox Series X sai 22 prosentin kannatuksen. Loput 13 prosenttia ilmoitti olevansa varsin tyytyväisiä nykyisiin pelikonsoleihin.

PlayStation-painotteisuus näkyi vahvasti myös avointen vastausten puolella.

– PS5 on jo aikaa sitten ennakkotilattu, ykösestä asti kun on ollut kaikki pleikkarit. Ja tietty ne yksinoikeuspelit on suuri valtti + peliporukka! Toista konsolia en koe tarpeelliseksi omistaa, kertoi Ripper.

-PS5. Olettaen, että uusi Gran Turismo joskus tulee ja se palaa normiin Sportin jälkeen. Muuten en tarvi kumpaakaan. Ehkä ihan säkällä PS5 jos Sonyn yksinoikeuspelit pelaa 60 fps, mitä en usko ennen kun näen. DS5:sen varmaan hommaan joka tapauksessa pc-käyttöön Uutta Xboxia harkitsen vain ja ainoastaan siinä tapauksessa jos ne pelit mitä haluan pelata joskus ilmestyy sinne taaksepäin yhteensopivuus listaan, tylytti snaketus.

– Vastasin PS5. Tämä vain siinä tapauksessa jos sattuu vielä pelaaminen kiinnostamaan uudella konsolilla. Tähän mennessä ei Xbox ole saanut kiinnostusta heräämään että olisi edes toisen rinnalla, tuumasi Fwank_91.

– 90 %:n varmuudella PS5. Luonnollinen valinta, kun käytössäni on jo PS4 ja sille huikea pelikirjasto mutta ei Xboxeja. Herää kysymys, onko taaksepäin yhteensopivuudella merkitystä, kun PS4:n hankinnan jälkeen lopetin heti PS3-pelien pelaamisen. PS5:llä aion kuitenkin pelata vielä kaikkia 2014 eteenpäin julkaistuja pelejä, mikäli uusi rauta lyhentää latausaikoja ja pyörittää pelejä vähintään yhtä hyvin kuin PS4 Pro, kirjoitti Poliisitapaus.

– PS5 Xbox One -ohjaimella kiitos. Pleikan yksinoikeuspelit on aina olleet kiinnostavempia mulle ja Xbox One ohjain osuu paremmin käteen, eli ei tästä taida vieläkään mitään tulla, harmitteli saapas95.

– Xbox Series X tulee hommattua, on vain tullut hypättyä tuohon Xboxin kelkkaan aikoinaan. Syystä että, aikoinaan PS2 sanoi työsopimuksen irti ja ostin vasta tulleen uuden Xboxin (original), ja sille julkaistiin sitten Halo Combat Evolved ja se riitti. Sillä tiellä olen vieläkin, paljasti humungus.

– Jos näistä kahdesta valittava, niin kakkoskonsoliksi Xbox SX tuohon Switchin rinnalle. Mikäli tänä vuonna tulee Super Switch, niin sen ostan julkaisussa, vastasi Mikanes.

Uusi sukupolvi saapuu tänä vuonna. PlayStation 5 vai Xbox Series X?

PlayStation 5 (65 %)
 
Xbox Series X (22 %)
 
Jo olemassa olevat laitteet riittävät (13 %)
 

 

Lisää luettavaa