Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 5:lle murskavoitto Xbox Series X:stä / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 5:lle murskavoitto Xbox Series X:stä

20.01.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
19
Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 5:lle murskavoitto Xbox Series X:stä

Pelaaja.fin viikon kysymyksessä udellaan lukijoilta näkemyksiä milloin mihinkin ajankohtaiseen aiheeseen. Viime viikolla kyseltiin, kumpi tänä vuonna ilmestyvistä uuden sukupolven pelikonsoleista kiinnostaa enemmän.

Kyselyllä kartoitettiin ennakkokiinnostusta vielä hieman leikkimielisesti, sillä PlayStation 5:stä ja Xbox Series X:stä on vielä paljastamatta lukuisia yksityiskohtia. Esimerkiksi julkaisuajankohdat ja jopa PS5:n lopullinen ulkoasu ovat vielä paljastamatta.

Kiinnostus uutta polvea kohtaan on kuitenkin kiistaton, sillä kysely keräsi huimat 1504 ääntä. Huomattava 65 prosentin enemmistö antoi vastakkainasettelussa äänensä PlayStation 5:lle, kun taas Xbox Series X sai 22 prosentin kannatuksen. Loput 13 prosenttia ilmoitti olevansa varsin tyytyväisiä nykyisiin pelikonsoleihin.

PlayStation-painotteisuus näkyi vahvasti myös avointen vastausten puolella.

- PS5 on jo aikaa sitten ennakkotilattu, ykösestä asti kun on ollut kaikki pleikkarit. Ja tietty ne yksinoikeuspelit on suuri valtti + peliporukka! Toista konsolia en koe tarpeelliseksi omistaa, kertoi Ripper.

-PS5. Olettaen, että uusi Gran Turismo joskus tulee ja se palaa normiin Sportin jälkeen. Muuten en tarvi kumpaakaan. Ehkä ihan säkällä PS5 jos Sonyn yksinoikeuspelit pelaa 60 fps, mitä en usko ennen kun näen. DS5:sen varmaan hommaan joka tapauksessa pc-käyttöön Uutta Xboxia harkitsen vain ja ainoastaan siinä tapauksessa jos ne pelit mitä haluan pelata joskus ilmestyy sinne taaksepäin yhteensopivuus listaan, tylytti snaketus.

- Vastasin PS5. Tämä vain siinä tapauksessa jos sattuu vielä pelaaminen kiinnostamaan uudella konsolilla. Tähän mennessä ei Xbox ole saanut kiinnostusta heräämään että olisi edes toisen rinnalla, tuumasi Fwank_91.

- 90 %:n varmuudella PS5. Luonnollinen valinta, kun käytössäni on jo PS4 ja sille huikea pelikirjasto mutta ei Xboxeja. Herää kysymys, onko taaksepäin yhteensopivuudella merkitystä, kun PS4:n hankinnan jälkeen lopetin heti PS3-pelien pelaamisen. PS5:llä aion kuitenkin pelata vielä kaikkia 2014 eteenpäin julkaistuja pelejä, mikäli uusi rauta lyhentää latausaikoja ja pyörittää pelejä vähintään yhtä hyvin kuin PS4 Pro, kirjoitti Poliisitapaus.

- PS5 Xbox One -ohjaimella kiitos. Pleikan yksinoikeuspelit on aina olleet kiinnostavempia mulle ja Xbox One ohjain osuu paremmin käteen, eli ei tästä taida vieläkään mitään tulla, harmitteli saapas95.

- Xbox Series X tulee hommattua, on vain tullut hypättyä tuohon Xboxin kelkkaan aikoinaan. Syystä että, aikoinaan PS2 sanoi työsopimuksen irti ja ostin vasta tulleen uuden Xboxin (original), ja sille julkaistiin sitten Halo Combat Evolved ja se riitti. Sillä tiellä olen vieläkin, paljasti humungus.

- Jos näistä kahdesta valittava, niin kakkoskonsoliksi Xbox SX tuohon Switchin rinnalle. Mikäli tänä vuonna tulee Super Switch, niin sen ostan julkaisussa, vastasi Mikanes.

Uusi sukupolvi saapuu tänä vuonna. PlayStation 5 vai Xbox Series X?

PlayStation 5 (65 %)
 
Xbox Series X (22 %)
 
Jo olemassa olevat laitteet riittävät (13 %)
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Eipä tuo tulos yllätä, kun Playstation-kansaa tunnetusti ollaan. Vaikka nykyään omaankin neutraalimman kannan, niin kyllä se on PS5 niin kauan, kun Xboxin yksinoikeudet voi pelata PC:llä.

(En siis vastannut galluppiin)

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Juu eihän nämä gallup luvut ole tuosta ikinä juuri muuttuneet, suurin osa suomalaisista pelaa joko PC:llä tai Pleikkarilla ja näin on ollut jo 90-luvun lopulta asti.

Itse ostan todennäköisesti molemmat konsolit jossain vaiheessa, mutta ajankohta riippuu paljon siitä miten tukevat 7.konsolisukupolven pelejä, jonka backlogia on vielä niin hemmetisti jäljellä. Xbox 360:n etenkin haluaisin jo laittaa eläkepäiviä viettämään ja ostaa hiljaisemmman konsolin tilalle, mutta mikäli Series X ei tue 360-pelejä yhtään sen laajemmin kuin edeltäjänsä, niin sitten tulee mielummin se One X hankittua. PS5 todennäköisesti sitten kun PS3 backlog on saatu koluttua läpi (koska sen nyt luulisi ainakin PS4 pelejä pyörittävän) ja sitä löytyy huomattavasti 360-pelejä vähemmän.

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju

Eihän tässä sentään Suomen kantaa kysytty vaan luonnollisesti pelaajan lukijoiden joista suurin osa on poneja kuten tietysti toimituskin. Mutta aikastahan se on toki kun yks.kohdat on vielä kertomatta.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Ei ole mitään syytä ostaa xboxia, yksinoikeudet voi pelata pcllä.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Itsellekin PS5 on varma valinta johtuen jo yksinoikeuksista, joita todella haluan pelata. Xboxin pitää tuoda paljon uutta ja kiinnostavaa markkinoille, jotta se tulisi pleikan vierelle tähän talouteen.
Switch on oudompi kysymys, ehkä sitten kun jaloissa pyörisi omia lapsia?

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy
Lainaus TelaKeiju

Eihän tässä sentään Suomen kantaa kysytty vaan luonnollisesti pelaajan lukijoiden joista suurin osa on poneja kuten tietysti toimituskin. Mutta aikastahan se on toki kun yks.kohdat on vielä kertomatta.

Vissii xbox fanboy? Katkeruutta havaittavissa.

Käyttäjän Core kuva
Core

Hassua miten pleikkarin ollessa tehokkaampi se on ikään kuin merkittävä ero, mutta kun Xbox onkin tehokkaampi niin se ei olekaan enää se merkittävä asia, miksi konsoleita ostetaan.

Yksinoikeudet, ekosysteemi/kaveripiiri ja ergonomia on ihan legittejä syitä kyllä, Oma kaveripiiri on Xboxin puolella, ekosysteeminä se on käytössä muutenkin (Windows, OneDrive, jne). Yksinoikeudet ei oo mulle kummallakaan konsolilla kovin merkittäviä. Ostin PS4:n Spidermanin takia ja myin molemmat pois läpipeluun jälkeen :P Xboxin ohjain on taas moninkertaisesti parempi omaan käteen.

Mulla on julkaisusta asti sama Xbox One hyrrännyt pääkonsolina ja ehkäpä se saa jäädä eläkkeelle kun tulee uusi Xbox. Xbox on ajanut yleismies jantusen roolia myös ja ahkerassa pelikäytössä myös Switch, mutta tosiaan pleikka jäi spidermanin jälkeen täysin käyttämättä, eli luulen että PC/Xbox/Switch on kokoonpano seuraavassakin sukupolvessa.

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju
Lainaus Core

Hassua miten pleikkarin ollessa tehokkaampi se on ikään kuin merkittävä ero, mutta kun Xbox onkin tehokkaampi niin se ei olekaan enää se merkittävä asia,

Niin hyvä huomio. Nykyisen sukupolven ollessa tuloillaan tehtiin juurikin tuosta teho eroista isoakin asiaa ja monelle ratkaisevaa kumman laitteen ensin hankkii. Ja X:n tullessa oli ettei kesken sukupolven vaihtaminen ole järkevää. No näemmä samoille henkilöille sillä ei sitten ole enää merkitystä😆

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus Core

Hassua miten pleikkarin ollessa tehokkaampi se on ikään kuin merkittävä ero, mutta kun Xbox onkin tehokkaampi niin se ei olekaan enää se merkittävä asia, miksi konsoleita ostetaan.

Millä tapaa se on merkittävää? Näkyykö se tehokkaamman konsolin hurmiollisissa myynneissä vai viittaatko internet-palstojen louskutukseen? Toki jos ihmiset ovat muutenkin Playstationin kannalla, niin ottavathan he siitä kaiken ilon irti ja tekevät trollausmielessä myös tavallista isomman numeron, kun se "oma konsoli" nyt sattuu olemaan tehokkain.

Saattaakin olla niin, etteivät ne tehot ole todellisuudessa niin merkittäviä, mutta vastapuolen johto menee vaan toisilla vähän enemmän sinne ihon alle, eivätkä ihmiset yksinkertaisesti osaa suodattaa selkeää trollaamista totuudesta.

Ihmiset jotka 1) eivät omaa ystäväporukkaa tai omaavat sen molemmilla konsoleilla, 2) eivät pelaa kuin yksinpelejä 3) kykenevät pelaamaan molemmilla ohjaimilla, 4) eivätkä välitä alustan yksinoikeuksista - saattavat valita sen konsolinsa vain ja ainoastaan tehojen perusteella. Esimerkiksi allekirjoittaneelle kaikki em. asiat tulevat ennen tehoja ja niiden tehoerojen on oltava merkittäviä, jotta sillä olisi vaikutusta ostopäätökseen.

Ja sama nykyisen sukupolven kanssa: Jos kerran päivitys Playstation 4 -> Playstation 4 Pro oli niin äärettömän merkittävä, niin löytyykö tästä jotain tilastoja, kuinka valtaosa PS4-omistajista olisi päivittänyt merkittävästi parempaan Pro-versioon, kun taas Xbox One omistajat olisivat juurikin jättäneet Xbone One X:n ostamatta? Tietenkään lienee turhaa edes mainita, että näistä kahdesta Xbox One on suorituskyvyllisesti koko sukupolven heikoin kapistus, kun taas Xbox One X tehokkain, eli käytännössä tuo loikkaus on vielä merkittävämpi kuin Pleikkarin kohdalla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hmm... Totta muuten tuo että kun PS4 oli tehokkaampi niin oli paljon puhetta siitä. Nyt on ollut sitten vähättelyä X:n myötä ja että olisi muka suunnilleen sama kuin PS4 Pro. No ei ole jo parinkin vertailuvideon perusteella ja itse valitsen X:n tehojen lisäksi myös äänettömyyden takia. Ykköskonsoliksi tulee se tehokkaampi vehje myös seuraavassa genissä eikä siinä Sonyn tai muiden "ei siinä paljon eroa ole"-puheet mitään paina. Tehokkaampi on silti tehokkaampi ja onhan se Pro:n ja X:nkin ero muistaakseni isompi kuin mitä perusmallien välinen ero.

Ymmärrän jos se vaihtaminen ei syistä X ja Y ole järkevää mutta jos tehojen perusteella valitsee niin siirtymisen ei pitäisi olla ongelma. Itselle tulee molemmat konsolit (taaskin) mutta päälaite on aina se tehokkaampi. Sama kaava ollut X360-ajalta lähtien, jossa tosin voinee kiistellä onko X360 tehokkaampi. Ainakin sille oli pääosin paremmat versiot multiplattareista, joten sama lopputulos.