Lukijat ovat puhuneet: PlayStation-yksinoikeuspelien saapuminen pc:lle sai lämpimän vastaanoton / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: PlayStation-yksinoikeuspelien saapuminen pc:lle sai lämpimän vastaanoton

27.04.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
2
Lukijat ovat puhuneet: PlayStation-yksinoikeuspelien saapuminen pc:lle sai lämpimän vastaanoton

Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvinneet. Kuluneella viikolla tunnusteltiin lukijakunnan tuntemuksia Sonyn omien PlayStation-yksinoikeuspelien suuntaamisesta pc:lle – juurikin Days Gonen toukokuulle vahvistuneen pc-julkaisun myötä.

Kysymys kaikessa yksinkertaisuudessaan kuului, kokivatko lukijat yksinoikeuksien suuntaamisen pc:lle positiivisena vai negatiivisena asiana. Kyselyyn osallistui lopulta 692 vastaajaa, joista 83 prosentin enemmistö piti uutta suuntaa positiivisena asiana. Avointa kysymystä lähestyttiinkin lukijoiden toimesta eri näkökulmista, joita avarrettiin komenttiosion puolella.

– Mitä haittaa siitä nyt on että entistä useampi pääsee pelaamaan entistä enemmän pelejä? Varmasti monienkin mielestä se on maailmanloppuun verrattava skenaario mutta minua asia ei haittaa eikä toisaalta edes kummemmin vaikuta suuntaan tai toiseen, koska en pc:llä pelaa, puntaroi zappah.

– Positiivistahan tuo on kun useampi pääsee pelaamaan haluamallaan laitteella, ainakin kunhan peli on suunniteltu PS-konsoleille, ja sitten vain portattu PC:lle, eikä niin että peli valmiiksi suunnitellaan cross-platform pelattavaksi, pohti Bloob.

– Tämä on kaksijakoinen juttu. Jos peliportti on tehty hyvin ja se pyörii paremmin, kuin konsoliversio sekä on kauniimpi - on se hyvä. Jos se on taasen trainwreck tasoa, niin saa jäädä konsolille. Yleisesti ottaen mitä enemmän pelejä, sen parempi kaikille - siinä voittaa pelaajat, julkaisijat ja pelialan mediakin, sanaili Agathon.

– Negatiivinen juttu. Kummallinen veto Sonyltä panostaa enemmän Days Gonen PC-versioon kuin PS5-versioon, joka olisi kaivannut lisäviilausta esimerkiksi LOD-distancen kanssa. Lisäksi, miksi Horizon tuli ensin PC:lle, vaikka PS5-versiota ei ole edes olemassa vielä? Tämä signaloi täysin vääriä asioita PS5:sta ajatellen. Sony keskittää turhaan resursseja pc-portteihin. Resursseja, jotka voitaisiin käyttää PS5-pelien kehittämiseen. PC:lle pelien tuominen myös vähentää PS-konsolien yksinoikeuspelien kirjoa, perusteli vuorostaan Kornholic

Tämän viikon kysymyksessä vuorostaan kysytään, onko lukijoiden pelikirjastoon kertynyt koskemattomia pelejä. Kysymykseen voi vastata kuluvan viikon aikana täällä..

Sonyn PS4-yksinoikeus Days Gone suuntaa pc:lle. Koetko Sonyn pc-käännökset positiivisena vai negatiivisena asiana?

Positiivisena 83 %
 
Negatiivisena 17 %
 
Ääniä yhteensä: 692
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

----------------------------------------------------------------------------
– Negatiivinen juttu. Kummallinen veto Sonyltä panostaa enemmän Days Gonen PC-versioon kuin PS5-versioon, joka olisi kaivannut lisäviilausta esimerkiksi LOD-distancen kanssa. Lisäksi, miksi Horizon tuli ensin PC:lle, vaikka PS5-versiota ei ole edes olemassa vielä? Tämä signaloi täysin vääriä asioita PS5:sta ajatellen. Sony keskittää turhaan resursseja pc-portteihin. Resursseja, jotka voitaisiin käyttää PS5-pelien kehittämiseen. PC:lle pelien tuominen myös vähentää PS-konsolien yksinoikeuspelien kirjoa, perusteli vuorostaan Kornholic
-------------------------------------------------------------------

Lainaus

Negatiivinen juttu. Kummallinen veto Sonyltä panostaa enemmän Days Gonen PC-versioon kuin PS5-versioon, joka olisi kaivannut lisäviilausta esimerkiksi LOD-distancen kanssa. Lisäksi, miksi Horizon tuli ensin PC:lle, vaikka PS5-versiota ei ole edes olemassa vielä?

Koska PC:llä Sony voi tehdä enemmän rahaa kun että he antavat ilmaisen päivityksen PS4-peliin, josta Sony ei tienaa penniäkään. Rahan tekeminen on Sonylle nyt tärkeämpää kuin koskaan, kun PS5 tuotanto kärsii siru ja silikonipuutteesta, ja kun niitä konsoleita kauppaan päätyy, skalperit nappaavat ne. Puhumattakaan siitä että PS5:sta myydään tappiolla, joten Sonyn pitäisi saada ne kuluttajien käsiin että nämä voisivat ostaa softwarea.

Jim Rayan jo sanoi että Horizon oli testi PC-markkinoista, se toimi fantastisesti ja nyt lisää pelejä on tulossa PC:lle.

Lainaus

Tämä signaloi täysin vääriä asioita PS5:sta ajatellen. Sony keskittää turhaan resursseja pc-portteihin. Resursseja, jotka voitaisiin käyttää PS5-pelien kehittämiseen.

Voiko näitä resursseja sanoa "turhiksi" jos ne tuottavat rahaa ja antavat Sonyn kehittää enemmän pelejä tulevaisuudessa? Eli jos peli myy 5-10 miljoonaa Pleikkarilla ja sitten toiset 5-10 miljoonan PC:llä, tämä tarkoittaa että yhteensä 10-20 miljoonan myynneillä Sonylla on enemmän rahaa tehdä jatko-osa. Itse asiassa nyt jos koskaan on täydellinen hetki tehdä näin, koska PS5:n kuluttajakunta on vain muutama miljoona, jos sitäkään, koska heidän pitää aloittaa alusta. Kun taas PC-pelaajakunta on pysynyt samoissa 10-100 miljoonaa+ mitä se oli alunperinkin, koska PC ei ole konsoli joka pitää viskata roskakoriin joka viides vuosi ja ostaa uusi. Miksi Sony ei tarjoaisi pelejään noin suurelle yleisölle ja kääriä rahoja taskuun? Etkö sinä halua että rakastamasi yhtiö tekee rahaa ja luo uutta?

Lainaus

PC:lle pelien tuominen myös vähentää PS-konsolien yksinoikeuspelien kirjoa.

"Laadi-fucking-daa!" Miksi kuluttajan pitäisi välittää tästä? En minä ainakaan halua maksaa 500€ vain pelatakseni yhtä tai kahta peliä, joita ei saa muille laitteille. Minä ainakin jätän sitten pelit pelaamatta ja ostan mitä on tarjolla. Microsoft tiesi tämän ja teki Xbone-pelit myös PC:lle, näin ollen tehden rahaa molempien alustojen puolella, koska konsolipelaajat ostavat Xboxin vaikka mikä olisi ja PC-pelaaja pelaa edelleen PC:llä. Pleikkari-pelaajat ostavat konsolinsa vaikka mikä olisi, se että Sony tienaa vähän lisää peleillänsä alustalla jonka kuluttajat eivät halua ostaa 500€ paperipainoa, ei ole mitään vikaa. Se on molemminpuoleinen voitto: Sony tekee rahaa myymällä pelejään uudelle yleisölle ja PC-pelaajat saavat pelata peliä joka on näyttänyt kiinnostavalta, mutta lukittuna alitehoiselle, nyljetylle, DRM-laatikolle.

Miksi pelaaja-lehden toimitus valitsi tämän kommentin nostoihin? Eikö siellä ollut parempaa? Tämä tyyppi kuulostaa ihan konsolimoukilta joita Fritanga ja GriffinGaming verbaalisesti hiilostavat viikottain.

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

Seuraavaksi sitten kyselyä: "Toivoisitko, että kaikki Xboxin yksinoikeuspelit saapuisivat pleikkarille?".

Nostoja