Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvinneet. Kuluneella viikolla tunnusteltiin lukijakunnan tuntemuksia Sonyn omien PlayStation-yksinoikeuspelien suuntaamisesta pc:lle – juurikin Days Gonen toukokuulle vahvistuneen pc-julkaisun myötä.

Kysymys kaikessa yksinkertaisuudessaan kuului, kokivatko lukijat yksinoikeuksien suuntaamisen pc:lle positiivisena vai negatiivisena asiana. Kyselyyn osallistui lopulta 692 vastaajaa, joista 83 prosentin enemmistö piti uutta suuntaa positiivisena asiana. Avointa kysymystä lähestyttiinkin lukijoiden toimesta eri näkökulmista, joita avarrettiin komenttiosion puolella.

– Mitä haittaa siitä nyt on että entistä useampi pääsee pelaamaan entistä enemmän pelejä? Varmasti monienkin mielestä se on maailmanloppuun verrattava skenaario mutta minua asia ei haittaa eikä toisaalta edes kummemmin vaikuta suuntaan tai toiseen, koska en pc:llä pelaa, puntaroi zappah.

– Positiivistahan tuo on kun useampi pääsee pelaamaan haluamallaan laitteella, ainakin kunhan peli on suunniteltu PS-konsoleille, ja sitten vain portattu PC:lle, eikä niin että peli valmiiksi suunnitellaan cross-platform pelattavaksi, pohti Bloob.

– Tämä on kaksijakoinen juttu. Jos peliportti on tehty hyvin ja se pyörii paremmin, kuin konsoliversio sekä on kauniimpi – on se hyvä. Jos se on taasen trainwreck tasoa, niin saa jäädä konsolille. Yleisesti ottaen mitä enemmän pelejä, sen parempi kaikille – siinä voittaa pelaajat, julkaisijat ja pelialan mediakin, sanaili Agathon.

– Negatiivinen juttu. Kummallinen veto Sonyltä panostaa enemmän Days Gonen PC-versioon kuin PS5-versioon, joka olisi kaivannut lisäviilausta esimerkiksi LOD-distancen kanssa. Lisäksi, miksi Horizon tuli ensin PC:lle, vaikka PS5-versiota ei ole edes olemassa vielä? Tämä signaloi täysin vääriä asioita PS5:sta ajatellen. Sony keskittää turhaan resursseja pc-portteihin. Resursseja, jotka voitaisiin käyttää PS5-pelien kehittämiseen. PC:lle pelien tuominen myös vähentää PS-konsolien yksinoikeuspelien kirjoa, perusteli vuorostaan Kornholic

Tämän viikon kysymyksessä vuorostaan kysytään, onko lukijoiden pelikirjastoon kertynyt koskemattomia pelejä. Kysymykseen voi vastata kuluvan viikon aikana täällä..

Sonyn PS4-yksinoikeus Days Gone suuntaa pc:lle. Koetko Sonyn pc-käännökset positiivisena vai negatiivisena asiana?

Positiivisena 83 %
 
Negatiivisena 17 %
 
Ääniä yhteensä: 692

Lisää luettavaa