Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla kyselimme, millä nykykonsolilla on paras perusohjain, ja mielipiteensä asiaan kertoi peräti 2152 vastaajaa. Kädenvääntö käytiin lähinnä PlayStation 4:n ja Xbox Onen välillä, sillä vain viisi prosenttia vastaajista julisti Switchin perusohjaimen suosikikseen. Tiukka taisto kääntyi lopulta PS4:n eduksi.

Kysymyksen vastausjakaumat voi katsastaa ohesta.

Millä nykykonsolilla on paras perusohjain?

PlayStation 4:llä 54 %
 
Nintendo Switchillä (Joy-Con) 5 %
 
Xbox Onella 41 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
– Xbox One. Paras muotoilu, kivoin liipasinnappi tuntuma. Pc:llä kun pelaa tiettyjä pelejä niin Xbox-ohjain kiinni ja toimii. Ainut miinus vrt. PS4/Switch-ohjaimeen on D-padin tarkkuus, puntaroi Junton.
 
– Koska Pro Controlleria ei ollut valinnoissa, täytyi valita Joy-Con. XBonen ohjain oli pieni askel huonompaan suuntaan 360:n erinomaisesta ohjaimesta, vaikka erot ovatkin pienet. DS4 on kyllä hyvä, vastasi Jamatsu.
 
– Edellisellä sukupolvella mielestäni laadullinen ero oli selkeä, mutta nyt pleikankin ohjain on tosi hyvä kädessäni. Se ehkä häviää hieman boxille, mutta mielestäni erot laadussa ovat nyt niin minimaalisia, että voidaan puhua puhtaasti henkilökohtaisista preferensseistä, tuumi Monco Carser.
 
– Omistuksessa PS4 ja Switch. Näistä PS4 on parempi. Sen mitä on vähän hipelöiny X1 ohjainta, niin X1 on paras. Jos Switchillä sais valita Pro controllerin, olis se vuorostaan paras, mutta koska ”lisäohjaimet” ei ole vaihtoehtoina niin se on X1 -> PS4 -> Switch (Joy-con), kirjoitti Napsuh.
 

Tämän viikon kysymyksessä kartoitamme, kuinka moni lukijoistamme pelaa pc:llä. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Lisää luettavaa