Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulosten perusteella yli 599 euron hintalappu ylittäisi useimpien pelaajien kipurajan seuraavan sukupolven konsolin hankinnassa. Kyselyyn osallistui yhteensä 1446 lukijaa.

Niin Microsoft kuin Sonykaan ei ole vielä vahvistanut uuden sukupolven Xbox Series X- ja PlayStation 5 -konsoleiden hintaa, minkä myötä kyselyssä udeltiin, kuinka paljon lukijat olisivat valmiita maksamaan enimmillään uuden polven peliraudasta. Vastaajista 33 prosentin enemmistö valitsi vaihtoehdokseen 400-499 euron hintahaarukan, kun taas 24 prosenttia vastasi 500-599 euroa. Tätä ylempiin hintoihin taipui yhteensä vain 11 prosenttia vastaajista.

Tarkemmat luvut voi katsataa ohesta.

Kuinka paljon olet valmis maksamaan enimmillään uuden sukupolven pelikonsolista?

Vähemmän kuin 249 euroa 3 %
 
249-299 euroa 4 %
 
300-399 euroa 14 %
 
400-499 euroa 33 %
 
500-599 euroa 24 %
 
600-699 euroa 6 %
 
Enemmän kuin 699 euroa 5 %
 
En suunnittele ostavani uuden sukupolven konsolia lainkaan 11 %
 
Avointen kommenttien puolella hintakeskusteluun saatiin seuraavanlaisia näkemyksiä:
 
– Olen valmis maksamaan 500-600 eur sellaisella kehnolla launch line upilla, mitä nyt Sonyn konsolilta voi odottaa. Todellinen palkinto tulee tyypillisesti vasta vuosi pari julkaisun jälkeen. Jos nyt kuitenkin poikkeuksellisesti saataisiin killer app heti julkaisuun, niin voisi irrota yli 600 euroa hypepäissään, tuumasi Almasy.
 
– Vastasin tuohon kyselyyn 500-599, koska se on summa jonka enimmillään olen valmis maksamaan. Mutta jos puhutaan ihanteellisesta hinnasta uudelle konsolille on se mielestäni tuo 400-499, peliukk0 kirjoitti.
 
– Itsellä raja menee tuossa 499€. Kyseessä on kuitenkin vain pelikonsoli eikä julkaisussa muutenkaan yleensä järisyttäviä next-gen kokemuksia paljoakaan ole vielä saatavilla. Ainakaan genereissä jotka itseäni kiinnostavat, kertoi Bloob.
 
– Kyllä se 600 eurossa menee raja ja jos on sitä kalliimpi niin odotellaan alennuksia. Ihan heti en välttämättä uuden sukupolven konsolia muutenkaan osta mutta en varsinkaan sitten jos hinta nousee sen 600 euron ylitse. Toki jos tulee jokin aivan älytön hittipeli, joka on pakko päästä heti pelaamaan, niin se voi jopa pakottaa kaupoille mutta ei sellaista kyllä nyt ole näkyvillä, rustaili zappah.
 
– Oma valinta tällä haavaa olisi PS5 ja raja kulkee varmaan siinä 599€:n kohdalla. Jos sen yli menee, niin jään todennäköisesti odottelemaan hintojen tippumista, Haerski vastasi.
 
– Hinnalla oikeastaan ei ole juurikaan väliä. Haluan uuden konsolin maksoi mitä maksoi, olen kyllästynyt pitkiin latausaikoihin ja 30fps peleihin. Vähän tosin mietityttää että mahtaako uuden sukupolven konsolipelit vieläkään olla standardina 60fps. Pettymys on suuri jos näin ei ole, mutta ainakin pääsee eroon pitkistä latausajoista joka mahdollisesti noista kahdesta tekijästä on se isompi riesa itselle. Tietokonetta en ala ostamaan, koska ainakin toistaiseksi parhaat yksinoikeuspelit ja kaverit ovat PS4:llä, xtrpo kertoi.

Lisää luettavaa