Lukijat ovat puhuneet: Sony kruunattiin jälleen E3-kuninkaaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Sony kruunattiin jälleen E3-kuninkaaksi

29.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
17
Lukijat ovat puhuneet: Sony kruunattiin jälleen E3-kuninkaaksi

Parin viikon takaiset E3-messut ovat teoriassa jo menneen talven lumia, mutta niiden huimaa antia puidaan verkossa edelleen. Viime viikolla pyysimme Pelaajalehti.comin lukijoita kruunaamaan perinteiden mukaisesti messuviikon kuninkaan kaiken mahtipontisissa lehdistötilaisuuksissa nähdyn ja kuullun perusteella.

Viime viikon kysymys kuului seuraavasti:

Kuka oli tänä vuonna E3-messujen kuningas?

1. Sony (35%)
2. Bethesda (25%)
3. Microsoft (24%)
4. Square Enix (7%)
5. Nintendo (4%)
6. Ubisoft (2%)
7. Electronic Arts (2%)

Lukijoiden myös viime vuonna E3-messujen voittajaksi julistama Sony vei 35 prosentillaan voiton tämänkertaisessakin kyselyssä. Rinta rinnan kyselyn toista ja kolmatta sijaa pitävät Bethesda ja Microsoft, joiden tiukka taisto ensimmäisen perintöprinssin tittelistä ratkaistiin kriittisen yhdeksän äänen etumatkalla E3-ensikertalaisen Bethesdan hyväksi.

Kärkikolmikko jyräsi tänä vuonna muut messuosallistujat täysin: neljä muuta kyselyvaihtoehtoa saivat yhteensä reilusti vähemmän ääniä kuin kolmanneksi sijoittunut Microsoft. 

Lukijakommentteja aiheesta:

– Sonyhän se voittaja oli. MS veti myös hyvän shown, mutta Nintendo tuotti viime vuoden megaton-tykityksen jälkeen valtavan pettymyksen totaalisesti aliarvioimalla yleisönsä, päivitteli Megaman kommenttiosiossa.

– Tämä vuosi taisi olla iäisyyksiin merkittävä poikkeus vanhasta kaavasta, jossa vain yhdellä firmalla on jotain mielenkiintoista esiteltävää. Toivoa sopii, että tämä meininki jatkuisi, mutta jotenkin epäilen että olemme lunastaneet sen yksi miljoonasta potin tänä vuonnaYritaEdes summasi.

– Täytyy myöntää, että myös pitkästä aikaa myös MS tuntui ottaneen pelaajat todella huomioon jonkun Kinect-roskan sijaan, todella hienoa. En tiedä, että onko Xbox-pomo Phil Spencer sitten ollut vähän uudistamassa asioita, pohti OsKu.

– Ihmetyttää vaan miksi Sonyn tilaisuutta hehkutetaan niin paljon, kun nämä "megapommit" eivät käytännössä edes ole Sonyn yksinoikeuksia. Että pojot vaan Sonylle näistä hienoista julkistuksista, mutta ei se näitä hienoja nimikkeitä omistaErkkade vastusteli.

Tämän viikon pelien joukkorahoitusta käsittelevään kysymykseen voi vastata täällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Uskon, että voitto meni ainoastaan Sony-maana tunnetun lukijakunnan vuoksi. Itse taisin veikata Microsoftia, joka mielestäni oli paljon onnistuneempi.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Temposaur

Uskon, että voitto meni ainoastaan Sony-maana tunnetun lukijakunnan vuoksi. Itse taisin veikata Microsoftia, joka mielestäni oli paljon onnistuneempi.

No ainahan se on mennyt kun tämä kysely on tehty, mutta tänä vuonna ero oli kuitenkin yllättävänkin pieni.

Mutta tosiaan top-3 on kyllä aivan oikein, järjestyksestä voi sitten kiistellä...itseeni ei Sonyn "mega-julkaisut" pahemmin iskeneet, kun kyseiset pelit eivät pahemmin kiinnosta....Microsoft esitteli ehkä laajimman valikoiman yksinoikeuksia, mutta toisaalta se tarjonta on enimmäkseen sittä tuttua huttua. Bethesdan pelit eivät yllätyksiä tarjoilleet, mutta kiinnostavat kuitenkin enemmän kuin EA:n, Squaren tai Ubisoftin näytillä olleet pelit.

Nintendosta taas on aivan turha edes puhua....

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Temposaur

Uskon, että voitto meni ainoastaan Sony-maana tunnetun lukijakunnan vuoksi. Itse taisin veikata Microsoftia, joka mielestäni oli paljon onnistuneempi.

Arvasin että tämä on eka kommentti. Itsehän valitsin "voittajan" sen perusteella mitä kukin näytti ja miten se kolahti omaan pelimakuuni. FF7 Remakea vaan ei voi voittaa, joten Sony.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä snaketus

Itsehän valitsin "voittajan" sen perusteella mitä kukin näytti ja miten se kolahti omaan pelimakuuni. FF7 Remakea vaan ei voi voittaa, joten Sony.

Mikäli minäkin olisin valinnut voittajan vain yhden pelin perusteella niin Bethesda olisi vienyt Dishonored 2:lla. Ajattelin kuitenkin äänestää järkevämmin sen perusteella, kenellä oli yleisesti ottaen paras kattaus tarjolla, jolloin Sony ei voita. Mikäki vielä menisin vain omilla kiinnostuksenkohteilla niin Sony putoaisi vielä alemmas. Ei niistä "pommeista" kiinnosta kuin Last Guardian, joka muuten taisikin olla niistä se ainoa yksinoikeuskin.

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Nämä nyt on vähän tälläisiä fanikunta kyselyitä, mitkä ei varsinaisesta "e3 voittajasta" kerro mitään. Lukijoista kuitenkin pauttiarallaa 60pinnaa soniponeja joista lähes puolet äänestänyt esim. Mikkistä tai bethesdaa ja loput 35 äänestäisi sonyä vaikka lavalla näytettäisiin keskisormea sen 2,5 tuntia.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Ihan sama kuka voitti, mutta Microsoft, Sony ja Bethesda vetivät pirun hyvät E3-pressit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä zappah

Lainaus käyttäjältä snaketus Itsehän valitsin "voittajan" sen perusteella mitä kukin näytti ja miten se kolahti omaan pelimakuuni. FF7 Remakea vaan ei voi voittaa, joten Sony.Mikäli minäkin olisin valinnut voittajan vain yhden pelin perusteella niin Bethesda olisi vienyt Dishonored 2:lla. Ajattelin kuitenkin äänestää järkevämmin sen perusteella, kenellä oli yleisesti ottaen paras kattaus tarjolla, jolloin Sony ei voita. Mikäki vielä menisin vain omilla kiinnostuksenkohteilla niin Sony putoaisi vielä alemmas. Ei niistä "pommeista" kiinnosta kuin Last Guardian, joka muuten taisikin olla niistä se ainoa yksinoikeuskin.

Siksipä mainitsinkin, että täysin oman väriset nostalgialasit päässä tein valintani. Puhtaasti sen perusteella mitä kukin näytti voittaja olisi.. en edes tiedä, kaikki näytti jotakin mielenkiintosta. Oikea voittaja on pelaaja. Yksi mikä on varmaa on se, että Nintendo selvästi feilas pahiten.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Tässähän oli idea että kellä oli paras pressi, kuin että kellä oli parhaaat yksinoikeudet...

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Tässähän oli idea että kellä oli paras pressi, kuin että kellä oli parhaaat yksinoikeudet...

Miksi Nintendo sitten oli äänestyksessä mukana koska lafkahan ei pressitilaisuutta pitänyt? Jos lähdetään hiuksia halkomaan oikein kunnolla niin sanon että EA:lla oli paras pressi mutta paras nimenomaan paskuudessa mutta koska kysymyksessähän ei määritelty että millä tavalla paras, annan ääneni EA:lle.

Itse äänestin Sonya nimenomaan fiilispohjalta koska kolme nimikettä joita ei kukaan uskonut ikinä näkevänsä ja kaikki tunnin sisään. Jos riisun fani- ja nostalgialasit silmiltäni niin Bethesda tai Microsoft olisi valintani.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Herranen aika, kyselyn tarkoitus on mitata nimenomaan mielipidettä. Ei sitä absoluuttista parasta voida mitata millään asteikolla.