Lukijat ovat puhuneet: Sony palasi E3-messujen kuninkaaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Sony palasi E3-messujen kuninkaaksi

18.06.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20
Lukijat ovat puhuneet: Sony palasi E3-messujen kuninkaaksi

E3 2018 -messut on saatu päätökseen, ja nyt on jälkipuinnin aika. Säästelimme viime viikon kyselyä aina keskiviikkoon asti, jotta lukijat voisivat vääntää kättä E3-lehdistötilaisuuksien kuninkuudesta tuoreeltaan. Lyhyempi vastausaika ei laannuttanut liiaksi asti äänestysintoa, sillä yhteensä 1128 vastaajaa halusi ilmaista mielipiteensä E3:n niin sanotusta voittajasta.

Ääniharvaksi nousi tänä vuonna Sonyn PlayStation-lehdistötilaisuus, jonka astetta erikoisemmasta luonteesta huolimatta varsinainen pelitarjonta oli 34 prosentille vastaajista kiinnostavinta. Sonyn E3-julkistuksista voi lukea lisää täältä.

Toiseksi nousi Microsoftin pelientäyteinen Xbox-lehdistötilaisuus 25 prosentin voimin ja kolmanneksi Bethesda 23 prosentilla. Hännän päähän jäi tällä kertaa EA vain kahden prosentin kannatuksella.

Sonyn E3-tapahtumat ovat tavanomaisesti nauttineet Pelaajan lukijoiden vankkumattomasta suosiosta vuodesta toiseen. Viime vuonna voiton kuitenkin vei poikkeuksellisesti Nintendo 33 prosentin äänipotilla, kun taas tämän vuoden lähinnä Super Smash Bros. Ultimateen keskittynyt Nintendo-lähetys haali vain 8 prosentin äänisaaliin.

Millä oman E3-tilaisuuden järjestäneellä julkaisijalla oli kovimmat julkistukset?

EA 2 %
 
Microsoft (Xbox) 25 %
 
Bethesda 23 %
 
Square Enix 3 %
 
Ubisoft 5 %
 
Sony (PlayStation) 34 %
 
Nintendo 8 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
- Mitä uusiin julkistuksiin tulee niin todella köyhä show oli kyllä jokaisella, eli vaikeaa valita voittajaa sen perusteella.... Kai näistä parhaimman shown pystyyn kuitenkin laittoivat Microsoft ja Sony. Last of Us 2 ja Spider-Man tarjoilivat varsin vakuuttavaa pelikuvaa, Microsoftilla taas parasta antia olivat Forza Horizon 4, Ori and Will of the Wisp sekä Halo Infinityn teaser, sanaili Balnazzard.
 
- Jos myös aiemmat julkistukset lasketaan, niin Sony esitteli kiinnostavimmat pelit: Spider-Manista ja Ghost of Tsushimasta saatiin mahtavaa pelikuvaa, jälkimmäisestä vieläpä ensimmäistä kertaa. Ubisoftilla oli mielestäni toiseksi paras pressi pelkästään Trials Risingin ja The Division 2:n takia, vastasi Poliisitapaus.
 
- Nintendolla ja Microsoftilla ei taaskaan mitään kiinnostavaa, Sony esitteli samat (kiinnostavat kylläkin) pelit kuin aiemmin, harmitteli jujetsu.
 
- Microsoftilla ja Bethesdalla kovimmat pressit, joskaan suuria yllätyksiä ei tullut kuin ninja theoryn hankinta. Vuoden suurimmasta sukelluksesta vastasi Sony uskomattoman nololla ja jopa asiakkaitaan halveksivalla pressillä, maalaili TelaKeiju.
 

Tämän viikon kysymyksessä kyselemme mitä mieltä lukijat ovat paljastuksesta, että Cyberpunk 2077 on kuvattu ensimmäisestä persoonasta. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Kyllä, juuri näin. Sonyn first party studioiden tarjonta pyyhki jälleen kerran kilpailijoilla lattiaa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung

Kyllä, juuri näin. Sonyn first party studioiden tarjonta pyyhki jälleen kerran kilpailijoilla lattiaa.

Ei ollut vain pahemmin mitään uutta verrattuna edelliseen E3 ja kaikki melkeen samat nähty jo silloin

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

Omasta mielestä Microsoft voitti, melkein pelkästään Cyberpunkin takia.

Sony ei kiinnosta ihteä yhtään kun en omista pleikkaa enkä tule omistamaan.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa

Ainakin lukijoiden Sony -puoleisuus näkyy. Eipä sillä, Sonyn tarjonta oli mukiinmenevä, tosin vailla mitään yllätyksiä ja täynnä filleriä.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Totta vitussa sony voittaa jos täällä sellaista kysytään. Minkä takia näitä kysymyksiä edes esitetään täällä, kun sony voittaa joka tapauksessa. 😀

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ja sitten kehiin normaalit ininät kuinka Suomi on PlayStation-kansa ja plaaplaaplaa. Niin tai sitten vain ne pelit siellä oli jälleen ne parhaat Cyberpunk 2077:kaa lukuunottamatta ja sekin Pleikkarille tulee vaikka kuinka olisi näytetty Microsoftin lavalla.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari
Lainaus Kuros

Totta vitussa sony voittaa jos täällä sellaista kysytään. Minkä takia näitä kysymyksiä edes esitetään täällä, kun sony voittaa joka tapauksessa. 😀

Kuten jutussa itsessäänkin todettiin, viime vuonna vei Nintendo :)

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Kuten mainitsinkin aikaisemmin, Sony painii peleillään aivan omassa luokassaan verrattaessa muihin konsolivalmistajiin.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus snaketus

Ja sitten kehiin normaalit ininät kuinka Suomi on PlayStation-kansa ja plaaplaaplaa. Niin tai sitten vain ne pelit siellä oli jälleen ne parhaat Cyberpunk 2077:kaa lukuunottamatta ja sekin Pleikkarille tulee vaikka kuinka olisi näytetty Microsoftin lavalla.

Näin se on. Sony voittaa aina, vaikka ei voittaisi. Aika kultaa suihkut jnejne. Valtaosa jengistä myöntää MS:n "voittaneen" vaan, koska esittelivät muiden pelejä. Jos Sony olis heittänyt tuohta tiskiin ja saanut esim. Cyberpunkin tai Falloutin trailerin omaan esitykseen, niin kaikki olisivat eri mieltä (tai sitten eivät, koska syyt). Noh, onneksi edes joltain löytyy pelikuvaa näytettäväksi omista excluista, niin ei tarvitse esitellä tuntia 3. osapuolen cinematic-traikkuja.

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Olen kyllä eri mieltä tuloksen kanssa, mutta onhan tämä Suomi kuitenkin Playstationmaa. ;) Microsoftin pressissä oli vain niin paljon pelejä minun makuuni ja parempi show. Parhaat yksinoikeudet mitä Microsoft esitteli oli tietenkin Ori, Forza Horizon 4, Halo Infinite, Gears 5 ja Session (mutta tämä vissiin oli ajallinen yksinoikeus?)

.. Lisäksi E3-messujen parhaimmat multiplättärit esiteltiin Microsoftin pressissä, kuten: Cyberpunk 2077, Dying Light 2, The Division 2... Ja vielä kaiken lisäksi multiplättärit tulee näyttämään erinomaiselta Xbox One X:llä.

Ainoa peli jota kaipaisin Xboksille on Days Gone ja ehkä TLOU2.

Nostoja