Lukijat ovat puhuneet: Suoratoistopelaamisella vaikea tulevaisuus / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Suoratoistopelaamisella vaikea tulevaisuus

13.04.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12
Lukijat ovat puhuneet: Suoratoistopelaamisella vaikea tulevaisuus

Pelien suoratoistopalvelu OnLive joutuu laittamaan lapun luukulle. Sen myötä päädyimme kysymään Pelaajalehti.comin viime viikon kysymyksessä, minkälaisena lukijat näkevät suoratoistopelaamisen tulevaisuuden.

Uskotko suoratoistopelaamiseen, vaikka OnLive kaatui?

Kyllä, se kasvaa pelaamisen tärkeimmäksi muodoksi (5%)
Kyllä, siitä tulee yksi monista pelaamisen tavoista (32%)
En, se jää vain pienen piirin huviksi (47%)
En, se katoaa tulevaisuudessa kokonaan (16%)
 
Vastausten perusteella yhteensä 63 prosentin enemmistö uskoo suoratoistopelaamiselle synkkää tulevaisuutta, sillä sen uskotaan joko katoavan kokonaan tai jäävä pienen piirin jutuksi. Positiivisempia mielikuvia löytyi lopuilta 37 prosentilta, joista suurin osa uskoo suoratoistopelaamisen nousevan yhdeksi monista tavoista nauttia videopelejä.
 
Omia mietteitään asian suhteen voi kertoa alla olevassa kommenttiosiossa.
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kyllähän kolmas osa on sitä mieltä, että siitä tulee merkittävä tapa.
Ja luultavasti tulevaisuuden scifi maailmassa onkin, mutta siihen on vielä aikaa. :D

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Empä usko että, nämä suoratoisto tulee olemaan kovinkaan kummoinen tulevaisuudessa sen heikon laadun takia, ellei satu omaamaan kunnollista piuhaa seinästä ja asu jakelupalvelimen ääressä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Mielestäni se jää pienen piirin huviksi ensinnäkin siksi, että todennäköisesti vain pienellä piirillä on tarpeeksi nopea ja vakaa yhteys, jolla pelikuva saadaan puskettua kunnollisena ulos ruudulle. Niin, ja aika iso osa pelaajista haluaa omistaa pelin kokonaan, eikä pelkästään lyhyttä peliaikaa jollain kaukaisella pilvipalvelimella. Pilvipelaaminen sopii kenties demoihin, mutta hädin tuskin muuhun.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Niin, ja aika iso osa pelaajista haluaa omistaa pelin kokonaan, eikä pelkästään lyhyttä peliaikaa jollain kaukaisella pilvipalvelimella.

Omistaminen tuskin on tulevaisuudessa ongelma kun katsotaan kuinka suosittu PS+ esimerkiksi on. Siinäkään ei pelejä omista missään vaiheessa, joten tätä kaavaa on jo alettu syöttää onnistuneesti ihmisille.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Kyllähän suoratoisto voi olla ihan pätevä tapa vanhoille peleille, mutta kaista ei tule riittämään 4k tai 8k kanssa.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Kokeilin tuota OnLiveä mutta eihän siellä ollut mitään pelattavaa eikä graaffisesti päätä huimannut esim justcause 2, vaikka käytössä oli tuolloin 100mbps kaapeli.
Välillä kun selailee tuota Steam kirjastoa niin olisihan se mukavaa ettei kaikki turhat ja vanhat pelit siellä kummittelisi kun ei niihin enää tule palattua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei näillä yhteyksillä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ehkä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa kun fyysiset kopiot peleistä ovat jääneet historiaan ja suurimmalla osalla pelaajista on käytössään todella nopeat yhteydet.....mutta vielä vuosikaudet tulee olemaan vain hyvin pienen piirin hupia.

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

Varmaan joskus tulevaisuudessa onhan tähän suuntaan oltu menossa jo pitkään. Steamissakin on se striimaus homma että voi vaikka olohuoneen tietokoneella pelata nii että pöytäkone tekee työn. Pleikkarilla on ps vitalle etäpelaaminen.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Katellaa uusiks 10v pääst!