Lukijat ovat puhuneet: tämä on kovin kotimainen pelisarja / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: tämä on kovin kotimainen pelisarja

28.04.2014 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
17

Suomalainen peliteollisuus tuottaa hittejä ja kulttipelejä, mutta mitkä ovat kotimaan kestävimmät ikivihreät? Kysyimme viime viikon lukijakyselyssä seuraavaa:

Mikä on kaikkien aikojen kovin kotimainen pelisarja?

Voittajaksi nousi täysin ylivoimaisesti räiskintäsarja Max Payne. Remedy-studion ylivalta on lähes täydellinen, sillä pyssy-noiria äänesti melkein puolet vastaajista ja jaetulle kakkossijalle nousi niin ikään Remedyn kehittämä Alan Wake 11 prosentin äänisaaliilla. 

Lopuilla pelaajista on bensaa suonissa, sillä jaetulle kakkossijalle pääsivät niin ikään 11 prosentin poteilla Bugbearin romuralli FlatOut ja RedLyxnxin temppupyöräily Trials.

Voittajakolmikosta jatkaa samalla nimellä tätä nykyä vain Trials-sarja, joka sai juuri vahvistusta mobiilimuottiin tehdystä Trials Frontierista ja tulevaisuuteen sijoittuvasta Trials Fusionista, jonka pääsuunnittelija Karri Kiviluoma kävi taannoin PelaajaCastin vieraana.  

FlatOut-kehittäjä Bugbear Entertainment työstää parhaillaan Next Car Game -peliä, josta toivotaan "henkistä jatkoa" studion maineeseen nostaneelle autoilulle.

Max Payne nähtiin puolestaan viimeksi Rockstarin kehittämässä Max Payne 3:ssa, sillä Remedy myi hittihahmonsa varmistaakseen paikkansa taloudellisesti itsenäisenä pelistudiona. Fanit tietenkin toivovat, että Remedyn Xbox Onelle kehittämä Quantum Break jatkaa ainakin jossain määrin Maxin ja Alanin linjalla.

Äänestystulos on kokonaisuudessaan seuraava:

Max Payne (48%)

Alan Wake (11%)

FlatOut (11%)

Trials (11%)

Angry Birds (6%)

Trine (5%)

Legend of Grimrock (3%)

Super Stardust (2%)

Jokin muu (3%)
 
Tällä viikolle kysymme pelien Season Passeista eli ennakkoon myytävistä ja useampia latauspaketteja sisältävistä "kausikorteista". Oletko ostanut näitä paketteja ennakkooon uskoen kehittäjien lupauksiin vai hankitko DLC-pakettisi mieluummin vasta niiden ilmestyessä? Vastaa kyselyyn etusivulla tai suoraan täällä.
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Jotenkin hieman hävettää ettei vieläkään ole Max Paynejä tullut pelattua, mutta Alan Wake aivan loistavalla kakkossijalla.

Mutta ihmiset: Angry Birds Trinen yläpuolella... :'(

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Jotenkin hieman hävettää ettei vieläkään ole Max Paynejä tullut pelattua, mutta Alan Wake aivan loistavalla kakkossijalla.

Mutta ihmiset: Angry Birds Trinen yläpuolella... :'(

Niinpä =(...itse äänestin Trinea, etenkin Trine 2 oli kerrassaan loistavaa viihdettä, etenkin co-oppina!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Alan Wake kärsii tällasissa äänestyksissä sen faktan vuoksi, että Remedy meni rahanaimisiin Microsoftin kanssa. Juu tulihan se PC:llekln joskus, mutta eipä voinut enää vähempää kiinnostaa siinä vaiheessa ja porttauskin oli varmaan kelvoton, en mene siitä tosin takuuseen, kun en ole koittanut saatika ottanut selvää.

Max Payne sentään tuli myös PC:lle, taisi jopa ensisijainen alusta olla ja day one. Tee yhden alustan yksinoikeus niin se on hyvä tapa pienentää yleisöä. Ei kaikilla ole varaa ostaa jokaista konsolia hyllyyn pölyttymään ja vaikka olisikin niin en jo ihan periaatteesta tekisi niin. Harmi, että sama tulee tapahtumaan Remedyn uudellekin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itse vastasin Alan Wake. Vaihtoehdoista se, joka on mielenkiintoisin ja jolle eniten haluaisin jatkoa. Max Payne oli ainoa jota edes mietin vaihtoehdoksi mutta vaikka sillä onkin paikkansa suomen ja maailmankin pelikirjoissa, niin ei kyseinen sarja enää hirveästi kiinnosta kolmannen osan jälkeen. Ei kolmos-Payne huono ollut mutta vähän jo turhan putkitettu setti. Eikä tuota Waken (Twin Peaksmäistäkin) tunnelmaa voi oikein voittaa.

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1
Lainaus käyttäjältä snaketus

Alan Wake kärsii tällasissa äänestyksissä sen faktan vuoksi, että Remedy meni rahanaimisiin Microsoftin kanssa. Juu tulihan se PC:llekln joskus, mutta eipä voinut enää vähempää kiinnostaa siinä vaiheessa ja porttauskin oli varmaan kelvoton, en mene siitä tosin takuuseen, kun en ole koittanut saatika ottanut selvää.

Selvempi syy on Max Paynen kanssa kisaaminen, jossa häviö on selvä lähes kaikilla osa-alueilla. Wake oli kokonaisuutena hyvää trilleripalloilua, mutta Paynen tasolle se ei koskaan noussut. PC-porttaus on kuulemma rautainen ja sai hyvän vastaanoton. Se muistaakseni ansaitsi kustannuksensa takaisin kahdessa päivässä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Max Payne on ylivoimaisesti paras, mutta ei Alan Wakekaan huono ole. Molemmat jopa niin hyviä ettei niitä Suomalaisten tekeleiksi edes uskoisi. Remedyllä osataan tehdä helvetin persoonallista jälkeä, harvoissa peleissä samantyylisiä yksityiskohtia peliympäristössä. Ja vielä lukemattomien loistavien modien ansiosta MP1 & MP2 jaksoi viihdyttää monen kymmenen läpipeluukerran verran.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Itse olen Trinen puolella. Kakkonen oli mahtava ostos PS4:lle kyllä, pakko myöntää. Seuraavaksi varmaan Legend of grimrock. Siitä olen kuullut vain hyvää.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Vähän hankala oli äänestää, koska olin noista peleistä kokeillut vain Angry Birdsiä, jota en tosin äänestänyt, sillä ei pelisarja niin loistava ole. Tarkoituksenani on ollut jo jonkin aikaa, kunhan saan muut pelit alta pois, pelata Legend of Grimrockia. Todennäköisesti tulen rakastamaan sitä, joten ääneni olisi mennyt todennäköisesti sille, jos olisin sitä ennättänyt jo pelata.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Flatout sai ääneni hyvin niukasti ennen Max Paynea. Kaksi ensimmäistä Flättäriä timangisen kovia autopelejä. Näiden kahden pelisarjojen jälkeen oma suosikki suomipeleistä ehdottomasti alkuperäinen Death Rally.

Käyttäjän GamingPummi_98 kuva
GamingPummi_98

FlatOut on silkkaa rautaa !

Nostoja