Lukijat ovat puhuneet - tätä mieltä maksullisista modeista oltiin / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet - tätä mieltä maksullisista modeista oltiin

11.05.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet - tätä mieltä maksullisista modeista oltiin

Viime viikolla kyselimme Pelaajalehti.comin lukijoilta, mitä mieltä he ovat pelimuunnelmien eli modien maksullisuudesta. Kysymyksen innoitti Steam-verkkokaupan omistava Valve sekä pelijulkaisija Bethesda, jotka raivostuttivat pelikansan annettuaan mahdollisuuden laskuttaa Skyrim-roolipeliin tehdyistä harrastelijamodeista.

Nettiraivo sai yhtiöt hylkäämään ajatuksen ainakin toistaiseksi, mutta mitä suomalainen lukijakunta ajattelee tapahtuneesta? Katsotaanpas.

Mitä mieltä olet pelimuunnelmien eli modien maksullisuudesta?

1. Hyväksyn vapaaehtoiset lahjoitukset tekijälle (60%)
2. Modien pitäisi pysyä ilmaisina (17%)
3. Maksullisuudessa ei ole mitään vikaa (15%)
4. Minulla ei ole mielipidettä asiasta (9%)
 
- Yleisesti olisi syytä pitää modit ilmaisena. Pelkästään sen takia, kun tuki, päivitykset ja yhteensopivuus muiden modien kanssa on niin epävarmaa. En tiedä miten tämä voitaisiin toteuttaa maksullisena systeeminä ilman suuren luokan ongelmia. Vapaaehtoiset lahjoitukset ovat tällä hetkellä paras tapa tukea modien kehittäjää. Tällöin välttyy myös välikäsiltä, jotka ottavat suuren osan tuotoista välistä, kommentoi Hugejorma.
 
- Sehän on ihan jokaisen oma asia sitten pitääkö modia sen arvoisena että siitä viitsii maksaa. Jos ei pidä modia minkään arvoisena niin aika härskiä itkeä ettei sitä saa ilmaiseksi. Joku on kuitenkin sen tekemiseen satsannut aikaa ja vaivaa. Jos joku haluaa myydä tekemäänsä modia ja se on pelin itsensä kehittäneiden mielestä ihan OK, niin en millään pysty käsittämään mitä nillittämistä kenelläkään muulla voi siihen olla. Ei kukaan pakota niitä modeja ostamaan, ihmetteli Irezawa.
 
- Jo vuosikausien ajan ihmiset ovat tehneet mitä upeimpia modeja silkasta rakkaudesta videopeleihin. Ilman rahallista voittoa tehtävä toiminta vaatii paljon enemmän motivaatiota sekä aitoa kiinnostusta, kuin se että joku lätkäisee pöytään kahden euron recolor-modin helpon rahan toivossa. Vapaaehtoinen lahjoitustoiminta ei ole keneltäkään pois, mutta kaupalliset modimarkkinat mitä luultavammin täyttäisivät netin ylihintaisella, hutiloidulla ja/tai varastetulla tuuballa, järkeili mecha_no_maniac.
 
- Valitettavasti Valven ja Bethesdan toteutus modien myynnin osalta ei kyllä oikein toiminut: modaajilla oli aivan liian vähän aikaa luoda sisältöä, modien keskinäistä yhteensopivuutta ei otettu huomioon ja monia muita ongelmia, joita en ala tässä luettelemaan, tuumi ForceVoima.
 
- Lahjoitukset ovat tällä hetkellä ehkä paras tapa hoitaa homma. Kuitenkin kun niitä modeja on laidasta laitaan, hyviä ja huonoja, mestariteoksia ja vitsejä, joista jälkimmäisiin kukaan tuskin haluaa sitä rahaa antaa, summasi The Rajaskel.
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja