Pelaajalehti.comin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Tiedustelumme koski tällä erää enemmänkin verkkosivukäyttäytymistä kuin pelejä, mutta maksullisesti tuotettua sisältöä ilmaiseksi julkaisevana verkkosivustona kysymys on Pelaajan väelle varsin tärkeä: Käytätkö AdBlocker-ohjelmistoja verkkosivuilla?

Vastausvaihtoehdot ja tarkat vastausprosentit olivat:

En (26%)
Kyllä, joillakin verkkosivuilla (27%)
Kyllä, kaikilla verkkosivuilla (47%)

Ei liene yllätys, etteivät mainostenesto-ohjelmat ole täysin tuntemattomia teknologiasta ja peleistä kiinnostuneelle lukijakunnalle. Vain 26 prosenttia vastaajista ei turvaudu lainkaan AdBlocker-ohjelmistoihin, muun muassa niiden hankaluuden tai sivustojen ylläpidon ja sisällöntuotannon tukemiseksi. Noin 27 prosenttia käyttää monin paikoin jälkimmäisestä syystä AdBlockereita vain osalla käyttämiään sivustoja.

Huomattava 47 prosentin enemmistö turvautuu verkkosivustojen mainostenestoon poikkeuksetta. Useimmat puolestapuhujat perustelivatkin päätöstään muun muassa mainosten rasittavuudella ja lukukokemuksen pilaamisella.

Pelaajan väki kiittää rehellisistä vastauksista ja pyrkii soveltamaan niitä Pelaajalehti.comin ja muun sisältönsä jatkokehittelyssä.

Lukijakommentteja aiheesta:

– Esim. Pelaajaa tulee tuettua pitämällä adblockia pois päältä. Kai pari muutaki sivustoa sama juttu. Muuten kyllä on adblock päällä, kertoi ZaleraFF.

– On kyllä huomattavasti kivempi nyt selata nettiä ja katsoa Youtube videoita. Omaa omaatuntoa ei tämä hetkauta pätkääkään jos jää mainostulot saamatta, lehden tilaajana tuen jo mielestäni riittävästi sivujen ylläpitoa, gurgi perustelee.

– Mä käytän AdBlockia jokaisella sivulla jossa käyn, sillä mainokset ovat mulle pelkää ärsytystä jos minun pitäisi keskittyä lukemaan jotain artikkelia, Juhis815 toteaa.

– En käytä, sivustot jotka ovat täynnä bannereita ja pop up ikkunoita ei saa minua lataamaan Adblockia. En vain yksinkertaisesti sitten käy niillä sivuilla. Ja jollain netti sivujenkin on saatava tuottonsa, Lockdownn järkeili.

– Ilman muuta. Onneksi suurin osa ihmisistä on liian tyhmiä ja/tai osaamattomia käyttämään Adblockia, joten se ei muodostu ongelmaksi minulle, sanaili Kornholic.

Lisää luettavaa