Lukijat ovat puhuneet: vieläkö Call of Duty nappaa? / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: vieläkö Call of Duty nappaa?

12.05.2014 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
26
Call of Duty on yksi menestyneimpiä videopelisarjoja koskaan, mutta sen suuri suosio ja jokavuotinen ilmestymistahti eivät miellytä kaikkia. Innokkaammat peliharrastajat ovat mollanneet CoD-sarjaa satunnaispelaajien viihteeksi.
 
Pelisarjan seuraava osa, Advanced Warfare, vie taistelun entistä science fiction -tyylisempään suuntaan. Pelaajat ovat siinä sotilaiden sijasta Blackwaterin kaltaisissa palkka-armeijoissa työskenteleviä ammattilaisia, joiden apuna on futuristinen robottitukiranka. Sotilaiden vartalolle tukea antava laite antaa pelaajien liikkua entistä nopeammin ja vapaammin. Vieläkö moinen jaksaa kiinnostaa? Kysyimme lukijoilta seuraavaa:
 
Kiinnostaako uusin CoD eli Advanced Warfare, jossa pelaajilla on turbovauhdin antava tukiranka?
 
Vastaukset ovat tässä
 
Kyllä, hyviä uusia ideoita (18%)
 
Kyllä, ja pelaan kaikki CoD:it muutenkin (10%)
 
Ei, liian scifiä (22%)
 
Ei, en koskaan koske CoD:eihin (50%)
 
Kuten vastauksista näkyy, CoD:in kaltaisen pelisarjan on tasapainoiltava tarkasti vanhan tutun ja kiinnostavien uuutuuksien välissä. Vain kymmenesosa tunnustautuu kaiken pelaaviksi himopelaajiksi, ja uutuuksia epäillään hieman enemmän kuin odotetaan.
 
Merkittävin luku onkin lopussa. Puolet vannoo pitävänsä näppinsä erossa koko pelisarjasta, ja se kuulostaa isolta joukolta. Toisaalta sama numero tarkoittaa, että jopa puolet vastaajista on CoD:insa pelannut. 
 
Tällä viikolla kyselemme nopeasti lähestyvästä E3-pelitapahtumasta, jossa pelijulkaisijat esittelevät vuoden uutuudet. Kenen uskot esittävän hurjimmat yllätykset, ja kenellä on siihen tarvetta? Vastaa kyselyyn tässä tai etusivulla.
 
 
 
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän K-7. kuva
K-7.
Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Ihmiset tekee CoDeista aina kauhean haloon. Ei sen pitäisi olla mitenkään noloa "koskea" niihin, loppujen lopuksi se on vain peli muiden joukossa. Mulla on tapana vähintään testata ne, joskus ne on hyviä ja joskus huonoja. Toivoa elätellen sille, että vielä tulisi sellainen osa joka maistuisi yhtä paljon kuin MW2 aikanaan.

Samaa mieltä. CODien historiaan mahtuu muutamia helmiä, muutamia pohjanoteerauksia, ja pari aikalailla "meh" peliä.

Käyttäjän FatTepi kuva
FatTepi

Itelle MW2 ja black ops ykkönen on ollu ne parhaat. Loput on ollu sitä PJASKAAA!!

Käyttäjän Nipsuuh kuva
Nipsuuh

Codit on codeja. Toiset tykkää vanhoista, toiset pelaa uusimpia, kolmannet ei tykkää. Ne on fps mättöykkösiä, mutta jokaisella on oma makunsa.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Ite oon pelannu vaan modern warfarea sitä ekaa ja se oli ihan ok mut ei silti oo muut napannu. Ei mua haittaa sinänsä ketä näitä pelaa vaan enemmän haittaa se ku nää menestyy ihan älyttömästi niin moni sit alkaa kopioimaan ja tulee vähemmän semmosta oikeesti uutta ja ihmeellistä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

CoDit tuskin ovat huonoja pelejä, mutta ne ovat vaan niin kaukana omasta pelimaustani, etten näe mitään syytä koskea niihin.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Itselläni loppui Codien pelaaminen MW2:een. Muistaakseni syitä olivat liika tarpeeton tilpehööri, huonot mapit, epätasapainoinen moninpeli ja helvetin typerä tarina (jopa räiskinnäksi). Nyttemmin lähinnä seuraan vain pelisarjasta tapahtuvaa uutisointia ja sen tietynlaista muuttumattomuutta.

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

En koske edes pitkällä tikulla.

Käyttäjän illosux kuva
illosux

Juu ei noita kyllä juonen takia tarvitse pelata. Viimeisin osa oli juonen puolesta jo surkuhupaisaa seurattavaa. Mutta so not, alkuperäinen COD on edelleen mielestäni ykkönen. Ja tuo ensimmäinen Modern Warfare herätti sarjan hienosti uudellleen.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Äänestin ilmiselvää huumori vaihtoehtoa, eli "Kyllä, hyviä uusia ideoita". Ensimmäinen mikä tuli siitä trailerin "tukiranka" hyppelystä mieleen: aah lisää Titanfaalia. No jos se olisi siitä kopioitu ja hyvin toteutettu multiplayeriin(taitaa tosin jäädä vain yksinpeliin ja sekin varmaan scripattua kikkailua), niin voisi melkein ostaakin muuten jää kaupan hyllyyn. Ensimmäinen Modern Warfare oli aikoinaan hyvä, toinen aika keskinkertainen. Parhaat kokemukset jätti World at War yksinpelillään ja Black Ops 1:nen moninpelillään, muuten ollut aika tasapaksun huonoa menoa loput. Ihme ettei Codit ole saanut vieläkään sitä yhtä hyvän räiskinnän määrittelevää tekijää kuntoon, eli aseiden munakkuutta. Edelleen Ghostissa ihan kuin elottomia maalitauluja ampuisi hernepyssyllä, moninpelissä se ei tosin haittaa, mutta yksinpelissä se syö tunnelmaa aivan liikaa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ei varsinaisesti kiinnosta, mutta eiköhän tuonkin voi joskus kympillä ostaa.... Tähän asti on tullut muutkin CoDit alelaarista poimittua hyllyyn pölyttymään, toistaiseksi ainut sarjan peli jota olen pelannut on ensimmäinen Modern Warfare.

Nostoja