Lukijat ovat puhuneet: Vitsipelit eivät jaksa kiinnostaa / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Vitsipelit eivät jaksa kiinnostaa

9.02.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4

Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Kyselimme Pelaajalehti.comin lukijoilta mielipiteitä viime aikoina päätään nostaneista vitsipeleistä, kuten Goat Simulator ja I am Bread. Kuinka kiinnostavia ne oikeastaan ovatkaan?

Kiinnostavatko Goat Simulatorin ja I am Breadin kaltaiset vitsipelit?

Kyllä (30%)
Ei (70%)
 
Lopputulos on varsin selkeä. Reilua 70 prosentin enemmistöä esimerkkien kaltaiset vitsipelit eivät nappaa laisinkaan, vaikka tuotokset ovat yleisönsä löytäneetkin. Tämä kielii, että peliharrastajat tahtovat ja odottavat hankkimiltaan peleiltään muutakin kuin hassuttelua.
 
Lukijakommentteja aiheesta:
 
- Kyllä kiinnostaa. Olisi todella hienoa pelata pitkästä aikaa peliä joka oikeasti naurattaa. Pelit on nykyisin kovin vakavia tai kunnon mäiskettä. Tälle annan kannustukseni, puoltaa antti_1986.
 
- Onhan ne toisinaan ihan mukavaa ajanvietettä. Tilausta olisi silti enemmän The Stanley Parablen kaltaisille, älykkäille ja hyvin kirjoitetuille vitsipeleille (kai sen tähän kategoriaan voi laskea). Vaikka peli on hauska, ei sen tarvitse tarkoittaa sitä, ettei sillä ole mitään sanottavaa, pohti OdeForCruelty.
 
- Ei hirveästi kiinnosta vaikka ihan hauskoilta osa ideoista kuulostaakin. Ehkä sitten jos vuohelle annetaan konekivääri ja natseja ammuttavaksi, totesi Angel of Death.
 
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus

Tämä kielii, että peliharrastajat tahtovat ja odottavat hankkimiltaan peleiltään muutakin kuin hassuttelua.

Nyt hieman ihmetyttää uutisointi. Eikös tuo 30% ole ihan kiitettävä luku näinkin pienen budjetin peleille? Jos oikeasti kolmasosa Pelaajan lukijoista on kiinnostunut kevyistä huumoripeleistä, niin aika hyviä myyntejä on luvassa. Kyselyn perusteella olisin ennemmin kirjoittanut miten yllättävän isoa osaa jaksaa kuitenkin kiinnostaa nämä vitsipelit.

Ei sillä että itse pitäisin kyseisistä tuotoksista. Meinasin repiä silmät päästäni kun kokeilin I am Bread. Siinä oli hauskuus kaukana. Ehkä joskus voisin ihan testin vuoksi kokeilla myös vuohisimulaattoria.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

En ole kiinnostunut vitsipeleistä, -musiikista enkä -kirjoista (komedialeffat kelpaavat kyllä...)

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

I am breadin kaltaiset pelit valitettavasti tehdään Youtube kuuluisuuksille (Pewdiepie, Tobuscus, Markplier) etc etc.. Ei nämä pelit kiinnosta ihmisiä.. Muutama viikko sitten kun I am bread oli niin sanotusti pinnalla, sitä pelasi alle 200 henkilöä steamissa. Mutta Youtube katsontakerrat kertovat toista tarinaa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Nimenomaan YouTubesta on tullut katsottua näitä pelailuja, mutta noin muuten eivät kiinnosta...pelattavaa on jo muutenkin aivan tarpeeksi (liikaa), että tuollaisille vitsi/hassuttelu-peleille uhraisin yhtään aikaa.