Lukijat ovat puhuneet: VR-pelaaminen kiinnostaa – kunhan tekniikka kehittyy / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: VR-pelaaminen kiinnostaa – kunhan tekniikka kehittyy

17.01.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Lukijat ovat puhuneet: VR-pelaaminen kiinnostaa – kunhan tekniikka kehittyy

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Päättyneessä kyselyssä tiedusteltiin julkaistujen PlayStation VR2 -lisätietojen innoittamana, kokevatko lukijat jo tovin aikaa markkinoilla viihtyneen VR-teknologian kiinnostavana erityisesti pelikäytössä.

Kyselyyn kertyi tällä erää 528 vastausta, joiden vastausjakauman voi katsastaa ohesta.

Koetko virtuaalitodellisuuden kiinnostavaksi teknologiaksi pelikäytössä?

Kyllä 27 %
 
Kyllä, kunhan teknologia kehittyy vielä laadullisesti ja käyttömukavuudeltaan 34 %
 
En laajemmin, mutta joissakin tapauksissa 23 %
 
En lainkaan 16 %
 

Näyttäisi siis siltä, että VR-teknologia kiinnostaa enemmistöä pelaajakansasta, erityisesti sen kehittyessä entisestään. Kyselyn avointen kommenttien puolella aiheesta käytiin mukavasti keskustelua, mistä ohessa jokusia poimintoja. Kaikki kommentit löytyvät alkuperäisen kyselyuutisen lopusta.

– Olen ollut innokas VR-harrastaja nyt kolme vuotta. Virtuaalitodellisuus ei sovi kaikkiin peleihin, mutta se tarjoaa uskomatonta immersiota ja elämyksiä, joita lattaruudulla pelatessa ei vain voi saada, hehkutti Refloni.

– Kyllähän VR on ollut niitä harvoja, aidosti uusia ja mullistavia asioita, jota pelaamisella on ollut tarjota pitkiin aikoihin. VR-pelien parhaimmisto menee sinne kaikkien aikojen hall of fameen Mario 64:n, Sega Rallyn sun muiden rinnalle käänteentekevinä pelikokemuksina, mutta jostain syystä VR-pelien parissa vietetyt pelitunnit ovat kokonaisuudessaan jääneet suhteellisen vaatimattomiksi. [Tämä] todistaa sen, ettei pelikokemuksen merkittävyys ole välttämättä aina mitattavissa pelitunneissa, puntaroi Megaman.

– PSVR2 vaikuttaisi teknisiltä spekseiltään edustavan julkaisussa ihan markkinoiden kärkeä; Kiinnostaa. Tarpeeksi laadukas ja ergonominen visiiri niin voisin hyvin kuvitella korvaavani tietokoneen 28"-monitorit 360°-kuplalla, pohti tunna.

Myös tämän viikon uusi kysymys on käynnistynyt. Siinä kartoitamme, montako peliä lukijat arvioivat ostaneensa kuluneen vuoden aikana.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

PSVR2 vaikuttaa kyllä erittäin hyvältä ainakin paperilla: https://www.youtube.com/watch?v=ZkwPWkELjAM

Nostoja