Lukijat ovat puhuneet: Windows on Microsoftin vahvuus

Pelaajalehti.comin lukijat suosivat Microsoftin alustakattauksesta ylivoimaisesti Windowsia.

27.7.2015 08:22

Microsoftin keskiviikkona ilmestyvä Windows 10 -käyttöjärjestelmä tarjoaa juhlan aihetta myös pelaajille. Uusi käyttöympäristö sitoo Windowsin entistä läheisemmin Microsoftin omaan Xbox One -konsoliin ja mahdollistaa muun muassa alustojen välisen yhteispelaamisen sekä konsolikuvan suoratoiston Windows 10 -alustoilla.

Viime viikolla tiedustelimme lukijoiltamme, mikä Microsoftin pelialustoista on heidän suosikkinsa:

Mikä on Microsoftin alustoista suosikkisi?

1. Windows (50%)
2. Xbox 360 (26%)
3. Xbox One (15%)
4. Xbox (5%)
5. Windows Phone (4%)

Tasan puolet kyselyn äänisaaliista kahmaisi itselleen Windows, joka on listatuista alustoista ehdottomasti pitkäikäisin ja monipuolisin. Microsoftin konsoleista 25 prosentilla voittajaksi suoriutui ehkä yllättäen edellisen sukupolven Xbox 360 tuoreemman isoveljensä sijaan.

Hännille jäivät tällä kertaa ihkaensimmäinen Xbox ja Nokiankin suosima Windows Phone, jotka saivat yhdessä alle kymmenen prosenttia lukijaäänistä.

Lukijakommentteja aiheesta:

Ehdottomasti alkuperäinen Xbox, koska sille löytyy aidosti hauskoja pelejä, joissa grafiikka ei ole se numero 1. Lisäksi Controller S on mielestäni yksi parhaista ohjaimista, joita olen käyttänyt. Konsolin käynnistysvideo ja valikko ovat myös hienoja ja erikoisena piirteenä pidän myös konsolin ja ohjaimen pitämistä äänistä, muisteli Sienimuhennos kommenttiosiossa.

Microsoft on sen verran uusi tulokas konsolimarkkinoilla, etten ole mitään kovinkaan vahvaa tunnesidettä ehtinyt sen konsoleihin muodostamaan. Tästä huolimatta Xbox 360 oli kyllä kovassa käytössä ja tarjosi lukuisia, laadukkaita pelikokemuksiaMegaman kertoi.

Ihan puhtaasti pelkästä pelaajanäkökulmasta vastasin xbox360, jonka kanssa on viime vuosina eniten pelitunteja tullut kulutettua. Sinänsä hankala laittaa vertailuun pelikonetta ja tietokoneen käyttöjärjestelmää noin yleisesti, joten siksi valitsin pelaajanäkökulman, mittaili Laura sfa.

Näistä vaihtoehdoista ihan pelejä ajatellen Windows on itselleni ainoa mahdollinen vaihtoehto. Muuhun vapaa-ajan käyttöön tai työelämään näistä vaihtoehdoista ei kelpaisi mikään. Onneksi PC-pelaaminen on monipuolistumassa entisestään ja itselläni Windows on jo siirtynyt taka-alalleedqe tuumasi.

Tämän viikon lukijakysely kartoittaa kävijöidemme Gamescom-intoa, ja siihen voi vastata täällä.

Lisää luettavaa