Lukijat ovat puhuneet: Xbox Onella edessään haastava taival / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Xbox Onella edessään haastava taival

8.09.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
41

Xbox One julkaistiin virallisesti Suomessa viime viikolla. Xbox Onen Suomen julkaisua juhlistettiin muun muassa näyttävällä ilmaiskonsertilla Helsingin Narinkkatorilla, jossa paikalla ollut Xbox One -rekka jatkaa kiertuettaan ympäri Suomen aina marraskuussa järjestettäviin DigiExpoihin asti.

Viime viikko oli otollisin aika kysyä, kuinka moneen talouteen Xbox One onkaan kantautumassa. Tulokset näyttävät seuraavanlaisilta.

Xbox One julkaistaan virallisesti Suomessa! Oletko hankkimassa laitetta?

En suunnittele hankkivani Xbox Onea 64%
Kyllä, mutta hieman myöhemmin 18%
Olen hankkinut Xbox Onen jo muualta 11%
Kyllä, Xbox One lähtee ostoon heti julkaisussa! 7%
 

Vastausten perusteella Xbox Onella on edessään Suomessa haastava taival, sillä 64 prosentin enemmistö ei ole näillä näkymin suunnittelemassa konsolin ostoa. Konsoli julkaistiin Suomessa noin vuosi myöhemmin kuin Pohjois-Amerikassa ja monissa Euroopan maissa, mikä on varmasti antanut kilpaileville konsoleille runsaan etumatkan. 

Näillä näkymin 18 prosenttia vastaajista aikoo hankkia konsolin ennemmin tai myöhemmin, kun taas loput 18 prosenttia ovat jo innokkaina hankkineet Xbox Onensa ennen virallista Suomen julkaisua. Lukuiset alan liikkeet ovatkin myyneet ulkomailta tuotuja konsoleita jo viime vuoden lopulta asti.

Mikä sinulla vaikuttaa konsolin ostopäätökseen? Miten Microsoft saisi sinut (tai on saanut jo) Xbox Onen kelkkaan? Kerro oma kantasi alla olevan kommentointisarakkeen kautta! Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle, asian voi helposti korjata täältä.

Tämän viikon kysely on urheiluaiheinen. Tulevina kuukausina julkaistaan kaikki vuoden tärkeimmät urheilupelit, joten mikä nappaa eniten? Lätkä, futis, koris vai formulat?

Vastata voi kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti täällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Koikkaaja kuva
Koikkaaja

Miten Microsoft saisi sinut Xbox Onen kelkkaan?
Ei mitenkään. IKINÄ!

Käyttäjän Manager kuva
Manager

PS3, PS4 ja PSvita löytyy jo. Suunitelmiini ei kuulu xboxit. ;)

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Suomi on aina ollut PlayStation maa, ja sellaisena pysynee. Xbox Onessa ei ole mitään, mikä minua kiinnostaisi (tosin tällä hetkellä ei ole PS4:ssä juuri sen enempää). PC:llä pärjää, varsinkin, kun Linuxillekin on alettu julkaista pelejä, joten peliharrastus pysyy hyvin kasassa ilman Microsoftin väliintuloa.

Lainaus

Miten Microsoft saisi sinut (tai on saanut jo) Xbox Onen kelkkaan?

Jos lahjoittaisivat ilmaisen boxin, niin kaipa minä siinä tapauksessa...

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Miten Microsoft saisi sinut Xbox Onen kelkkaan?

Unohtamalla pelaajat ja asettamalla pririteetit digiboksitisoitumiseen... eiku. =D Oikeesti, EI MITENKÄÄN. Suututitte tämän pitkävihaisen PELAAJAN ja se oli siinä. PS4 on kaikinpuolin parempi. Tehokkaampi, halvempi ja paremmat yksinoikeuspelit. Oman pelinsä kusivat julkistamisessa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

on ps4 ja xbox one ja ihan tyytyväinen ollu

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Miten Microsoft saisi minut Xboxin kelkkaan? Aika huonolta näyttää, jos Sunset Overdriven kaltaisia pelejä alkaisi tulemaan (jota tuskin tapahtuu) niin ehkä sitten. Valitettavasti konsolin arkkitehtuuri on ikääntynyttä jo julkaisussa, eikä pysy kasassa kilpailunsa kanssa. Sniper Elite 3:n on raportoitu repeilevän sietämättömästi Xbonella ja samat pelit jotka pyörivät PS4:llä 1080p tarkuudella, pyörivät boxilla 900p:mäisellä taajuudella. Tuntuu että tämä konsoli putoaa johonkin PS4:n ja Wii U:n väliin: Se ei ole tarpeeksi voimakas kilpaillakseen PS4:n kanssa, puhumattakaan liian jääräpäisen hidas tukemaan indie-kehittäjiä, mutta samalla myös liian kiintynyt ns. "Tripla A-peleihin", ettei sillä ole persoonallisuutta taistella Wii U:ta vastaan. Kun vaihtoehtoina on PC ja PS4, Xbonea ei jää kaipaamaan. Sunset Overdrive tulee kyllä hankittua...vuosia ennen itse konsolin hankintaa, joten ensiaskel olisi varmaan hankkia paljon persoonallisia ja hyviä yksinoikeuspelejä (ei ajallisia yksinoikeuksia), ehkä sitten voisi harkita konsolin ostoa vuonna 2018.

Edit: Tuossa uudessa kyselyssä saisi olla vastaus että "urheilu ei kiinnosta".

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Itse oon hommaamsaa PS4:n, kun vain siihen tulee mahdollisuus. Jos PS4:lle pitäis hommata kaveri, niin se olis Wii U. Tuli mietettyä pitäiskö hommata XBOX 360, mut ei sitä 2:n pelin takia tullut hommattua ja se toinen peli on nyt tulossa PS4:lle

Jos nyt jossakin voittais ilmaisen konsolin, niin sitten, jos en omistaisi vielä PS4, jos voittaisin Onen, niin koittaisin sen kyl vaihtaa pleikkariin. Ei vaan ole BOX:lla oikein itseä kiinnostavia yksinoikeus pelejä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Manager

PS3, PS4 ja PSvita löytyy jo. Suunitelmiini ei kuulu xboxit.

+ ps2, ps1, psp. :P

Ehkä, ehkä joskus onen hankin, mutta mieluummin wiiuun tällä hetkellä.

Käyttäjän jmetsara kuva
jmetsara

Itellä on Xbone ja PS4. Olen toistaiseksi ostanut pelit Xbonelle sen paremman ohjaimen ja mukavamman käyttöliittymän takia. Kuuntelen laitteella myös musaa ja katson videoita. Xbone toimii paremmin mediasoittimena, koska se on käytettävissä yleiskaukosäätimellä. PS4:lla on tiettävästi tarkemmat grafiikat, mutta ite en näe niissä suurtakaan eroa.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Eipä microsoftilla paljoa ole millä saisivat minut kiinnostumaan laitteestaan ja siihen on yksi erittäin hyvä syy - japani.

Kuitenkin tietokone sekä nintendo on, jotka kattavat suurimman osan pelitarjonnasta, sitten kun tulee aika hommata tämän sukupolven laite niille yksinoikeuksille jota ei noille kahdelle saa, niin ainakin PS3 aikaan oli jo paljon pelejä jotka tulivat vain pleikkarille koska olivat lähtöisin tuolta idästä päin, muutamana esimerkkinä Tales of, Ni No Kuni, Project Diva ja Persona. Microsoftilla ei kauheasti kannatusta sielläpäin ole ja epäilen että tilanne tulee muuttumaankaan.

Lainaus käyttäjältä Brutal1ty

Valitettavasti konsolin arkkitehtuuri on ikääntynyttä jo julkaisussa, eikä pysy kasassa kilpailunsa kanssa. Sniper Elite 3:n on raportoitu repeilevän sietämättömästi Xbonella ja samat pelit jotka pyörivät PS4:llä 1080p tarkuudella, pyörivät boxilla 900p:mäisellä taajuudella.
...
Kun vaihtoehtoina on PC ja PS4, Xbonea ei jää kaipaamaan.

"En pystynyt alikellottamaan 5 vuotta vanhaa näyttistäni yhtä alas mitä "seuraavan sukupolven" konsoli on."
Jos aletaan puhumaan ikääntyneestä raudasta, niin ei sillä PS4:lläkään kauheasti kehumista ole ja varmaan monta kertaa täälläkin asia käyty läpi että käytännössä jos ei ala suurennuslaseja käyttämään saa samanlaisen kokemuksen oli sitten PS4 tai Xbone. Nintendo tosin osoittanut nyt useampaan kertaan Wii U:lla että se ei ole se alitehoinen konsoli, vaan konsolin tehot huomioon ottaen tehdyt pelit.

Mutta tosiaan katsotaan sitä PS4:ää sekä Xboniea sitten uudemman kerran tosiaan siellä vuonna 2018 :P