Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Tuolloin kyseltiin yleisluontoisemmin, seuraako sivuston lukijakunta pelistriimejä. Samalla udeltiin, mikä on päällimmäisin syy striimien seuraamiseen.

Kyselyyn kertyi lopulta mukavasti 851 vastausta, joista yhteensä 60 prosenttia ilmoitti seuraavansa pelistriimejä syystä tai toisesta. Päällimmäisin vaatimus seuraamiselle oli, että kiinnostavaa peliä pelaavat kiinnostavat ihmiset. Kaikista vastaajista 10 prosentille riitti pelkästään kiintoisa peli ja toiselle kymmenelle prosentille pelkästään kiinnostavat striimaajat.

Haaste- tai hyväntekeväisyysstriimit eivät ole ainakaan päällimmäisin seuraamissyy lukijakunnalle, sillä vaihtoehtoi sai vain 3 prosenttia vastaajista taakseen.

– Sekä pelin että striimaajan täytyy olla kiinnostava. Hyvääkään peliä ei jaksa katsoa, jos sitä pelaava tyyppi on tylsä mumisija tai rasittava hihkuja, ja vastaavasti oman mielenkiinnon ulkopuolelle putoavaa peliä ei huvita seurata tasokkaaltakaan striimeriltä. Katselen lähinnä blind runeja yksinpeleistä, jotka olen itse läpäissyt, ja vertailen striimerin havaintoja ja kokemuksia omiini, kertoi Refloni kyselyn avoimissa kommenteissa.

– Jos olen jo itse pelannut pelin ja pitänyt siitä paljon niin onhan se kiva nähdä muidenkin reaktioita ja mielipiteitä, perusteli DuskTillDawn.

– Tulee katsottua aika paljonkin, mutta lähinnä semmoisena taustahälynä kakkosnäytöllä kun tekee tietokoneella jotain muuta, tai kun tekee ruokaa niin monesti kuuntelen samalla jotain striimiä. Olen melko vaativa sen suhteen mitä jaksaa katsella/kuunnella niin vastasin ”Kyllä, jos sekä striimin peli että ihmiset ovat kiinnostavia”, paljasti peliukk0.

– Kyl katseltua tulee jonkin verran striimajan kannalta ja välillä myös pelin. Mut ennemmin katson videoita Youtubesta, niin näkee koko pelailun kokonaan, myönsi Chadu.

Vastaavasti 40 prosenttia vastaajista ei ole loikannut pelistriimien kelkkaan.

– Lähtökohtaisesti ei kyllä kiinnosta yhtään katsoa kenenkään editoimatonta pelaamista kovinkaan kauaa, varsinkin kun ajatuksellakin tuotettua katsottavaa on jonoksi asti, totesi Tunna.

– Alan varmaan olla sitä ikäpolvea, ettei ymmärrystä löydy pelien steamauksen katseluun. Jos on vapaa-aikaa niin käytän sen johonkin ihan muuhun. En vain ymmärrä, mikä ajatus on katsoa, kun joku toinen pelaa. Ehkä tuota kaverin pelaamisen katsomista tuli lapsena harrastettua, mutta se johtui varmaan siitä ettei itse päässyt silloin pelaamaan, puntaroi Paladin777.

– Ei sitä oikein ehdi, kun pitää ehtiä itsekin pelailemaan, katselemaan leffoja, vahtimaan penskoja. Ja ehkä syömään välillä. Joten ei, en katso, vastasi SinnGamer.

Tarkemmat vastausjakaumat voi katsastaa ohesta. Muista myös vastata tämän viikon kysymykseen, jossa pohditaan syntyjä syviä, eli lukijoiden suhdetta urheilupeleihin.

Seuraatko pelistriimejä? Jos seuraat, mikä on päällimmäisin syy?

Kyllä, jos striimattava peli on kiinnostava 10 %
 
Kyllä, jos ihmiset striimissä ovat kiinnostavia 10 %
 
Kyllä, jos sekä striimin peli että ihmiset ovat kiinnostavia 37 %
 
Kyllä, jos striimissä lähestytään peliä haasteiden (esim. speedrun) tai hyväntekeväisyyden valossa 3 %
 
Enpä oikeastaan 40 %
 
Ääniä yhteensä: 851

Lisää luettavaa