Luolastoseikkailulegenda NetHack sai ensimmäisen suuremman päivityksensä 12 vuoteen / Uutiset / pelaaja.fi

Luolastoseikkailulegenda NetHack sai ensimmäisen suuremman päivityksensä 12 vuoteen

9.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Lähemmäs 30 vuotta sitten debytoinut roguelike-tyyppinen luolastoseikkailupeli NetHack on päivittynyt uuteen 3.6-versioon. Kyseessä on pelin ensimmäinen virallinen päivitys noin 12 vuoteen, mutta sen ansiosta seuraavia päivityksiä ei tarvitse välttämättä odottaa enää läheskään yhtä kauan.

Uusi päivitys lisää NetHackiin muutamia pienempiä lisäominaisuuksia sekä joukon viittauksia edesmenneen fantasiakirjailijan Terry Pratchettin töihin. Ennen kaikkea se on ollut tarkoitus luoda pohjaa kuitenkin pelin tulevaisuudelle helpottaen niin sen yleistä ylläpitoa kuin mahdollista jatkokehitystäkin.

Tarkemman selostuksen NetHack 3.6:n uudistuksista voi lukaista läpi pelin kotisivuilta. Itse peliin on mahdollista päästä tietysti käsiksi myös samasta paikasta ilmaiseksi.

Lähde: Destructoid

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Joku extreme peli?

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Kyllä, todellinen extreme-peli. Harva voi sanoa päässeensä peliä läpi .- en minäkään. Todella syvällinen peli, jossa voi vaikka kouluttaa kissastaan myymälävarkaan tai taikoa sen lohikäärmeeksi. Pitää myös varoa kuolemasta ylensyömiseen tai ettei taio itseään joksikin rotaksi, sokeaksi tai anna seireenien vietellä itseään. Tähän on olemassa erilaisia graafisia käyttöliittymiä, mutta mä suosin ihan perinteistä ASCII-grafiikkaa. Jotenkin äärimmäisen alkeelline grafiikka tekee tästä erittäin immersiivisen kokemuksen. Mielikuvitus luo kaiken grafiikan, aivan kuin kirjaa lukiessa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Sen verran olen mukavuudenhaluinen että en jaksaisi lähinnä ulkoasun takia edes yrittää syventyä tähän teokseen. Se, että peli myös luultavasti vaatii melko paljon että siihen pääsee sisään, on myös hyvä syy jättää teos välistä.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Tähän, kun ei aikoinaan mukaan hypännyt niin nykyajan kotkotuksien jälkeen on mahdotonta jaksaa (minun) pelata. Super Nintendon grafiikka menee vallan mainiosti hyvän pelin ollessa kyseessä, mutta tätä ei jaksaisi.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Grafiikkamodeilla NetHack on ulkoasunsa puolesta juuri ja juuri pelattava, mutta koska animaatioita ei ole, on se aika kolkkoa katsottavaa. Sisältö ja syvyys ovatkin sitten toinen juttu, mutta käyttöliittymä riittää jo karkoittamaan suuren osan pelaajista. Itse olen silloin tällöin peliä tabletilla tai puhelimella pelannut, ja siihen hommaan peli onkin varsin passeli. Päivitystä en kyllä osannut odottaa, täytyy myöntää.