Luotihelvettien suurnimi Cave aloittaa Steam-valloituksensa ensi viikolla / Uutiset / pelaaja.fi

Luotihelvettien suurnimi Cave aloittaa Steam-valloituksensa ensi viikolla

27.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Intensiivisistä räiskintäpeleistään tunnettu japanilaispelitalo Cave on ujuttamassa ensi viikolla varpaitaan ensimmäistä kertaa Steamin puolelle. Marraskuun 5. päivä suositusta latauspalvelusta voi käydä nappaamassa itselleen Mushihimesaman, jonka alkuperäisestä kolikkohallijulkaisusta onkin tullut hiljattain kuluneeksi jo 11 vuotta.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun peli tuodaan saataville pc:lle. Aiemmin se on ollut pelattavissa vain japanilaisissa kolikkopelihalleissa, PlayStation 2:lla, Xbox 360:llä ja iOS-laitteilla. Sen useista eri versioista myös vain iOS-versio on tuotu aiemmin länteen. Pelin Steam-versio pitää sisällään kolme pääpelitilaa sekä joukon erilaisia vaikeustasoja, minkä lisäksi siihen on lupailtu myös lisäsisältöä ainakin pelin remiksatun 1.5-version muodossa.

Mushihimesaman Steam-julkaisusta on vastaamassa peliyhtiö Degica. Yhtiö ei ole aikeissa jättää peliä ainoaksi Steam-käännöksen saavaksi Cave-nimikkeeksi, vaan parhaillaankin osoitteessa caveshmups.com yhtiö jo kiusoittelee, että lisää julkistuksia olisi luvassa lähitulevaisuudessa.

Mushihimesaman lisäksi Cave tunnetaan muun muassa myös peleistä, kuten DonPachi, Deathsmiles ja Akai Katana. Sen tuotoksista vain varsin harvat ja valitut ovat saaneet koskaan virallista länsijulkaisua.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Makedounia kuva
Makedounia

Mahtavaa! Menee kyllä ehdottomasti ostoon julkaisupäivänä!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tuo "shump" on terminä kyllä niin syvältä. Nämä olivat niitä shootereita (tai shoot 'em up) silloin vanhoina hyvinä aikoina. Genre on hauska, mutta sukkaan näissä pahasti, vähän sama tappelupelien kanssa. Täytyy tsekata kuinka hyvin tää on käännetty kyvykkäimmälle alustalle.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Varmasti hyvä peli mutta vähän liian sotkulta tuo grafiikka näyttää tällaiseen menoon. Pitäisi vähän selkeämpää olla kun pikkutarkkaa väistelyä kerran on.