Luova ohjaaja: Watch Dogs 2 tulee kuuntelemaan pelaajia / Uutiset / pelaaja.fi

Luova ohjaaja: Watch Dogs 2 tulee kuuntelemaan pelaajia

17.01.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
14

Hakkeritoimintapeli Watch Dogsin luova ohjaaja Jonathan Morin on avautunut GamesTM-lehdelle jatko-osan kehittämisen haasteista.

Haastattelussa Morin myöntää, ettei sarjan ensimmäinen osa ollut lähelläkään täydellistä, mutta täytti tehtävänsä. Arvostelut ja fanien palaute luovat hänen mukaansa vahvan pohjan jatko-osan kehitysprosessille.

– Halusimme ensimmäisen Watch Dogsin toimivan alustana pelaajien unelmille. Paine kehittää jotain parempaa ja mahdollisuus huomioida fanien visiot tuntuvat melkein etuoikeuksilta. Luomispaineet tarkoittavat sitä, että ihmiset välittävät pelistäsi, Morin tunteilee.

Morinin mukaan menestyneiden pelien jatko-osat jämähtävät liian helposti edeltäjiensä uomiin, minkä takia kehitystiimin haastaminen on tärkeää pelin laadun kannalta.

– Työni olisi tylsää ilman jatkuvaa riskien ottamista. Asioita ei voi jättää tekemättä vain, koska ne ovat hankalia tai niille ei löydä heti ratkaisua, Morin painottaa.

Morin vihjailee haastattelussa myös Watch Dog 2:n sisällöstä. Hän kertoo studion tahtovan antaa pelaajille enemmän työkaluja luoda ja tulkita omia tarinoitaan, ja panostavan entistä vahvemmin verkkopelimahdollisuuksiin. Edellisestä osasta pois jätettyjä ideoita harkitaan myös uudelleen.

Viime kesänä pc:lle, PS3:lle, PS4:lle, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle ilmestynyt myyntimenestys Watch Dogs julkaistiin marraskuussa myös Wii U:lle. Jatko-osan julkaisuaikataulua ei vielä ole paljastettu.

Lähde: GamesTM

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Jes, puutteineenkin tämä peli oli kyllä itselleni erittäin hyvä. Tuosta DLC:stä tarttis vielä kerätä gamerscoret pois :P

Käyttäjän frozen kuva
frozen

onhan tuo pc versio ollu 5€ parhaimillaan mutta en kyllä enää vain luota ubisoftiin että heittäisin rahaa pois

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel
Lainaus

Paine kehittää jotain parempaa ja mahdollisuus huomioida fanien visiot tuntuvat melkein etuoikeuksilta. [b]Luomispaineet tarkoittavat sitä, että ihmiset välittävät pelistäsi[/b], Morin tunteilee.

Ja sitä, että Ubisoftin johto hönkii niskaan jotta peli saataisiin kauppojen hyllyille mieluummin ajallaan kuin valmiina...

Ubisoft-piikittely sikseen, itse en ole Watch Dogsiin koskenutkaan, lähinnä siksi, että se vaikuttaa hakkerointielementeillä varustetulta GTA -kloonilta. Ei sillä tietenkään, etteikö muut GTA-tyyliset pelit saisi olla kelpo tuotoksia, mutta pitäähän pelissä nyt muutakin tarpeeksi mielenkiintoista olla.

Lainaus

Morinin mukaan menestyneiden pelien jatko-osat jämähtävät liian helposti edeltäjiensä uomiin, minkä takia kehitystiimin haastaminen on tärkeää pelin laadun kannalta.

Jos tämä tarkoittaa sitä, että Watch Dogs 2 tulee sisältämään paljon uusia, kokeilunarvoisia ideoita, niin luultavasti menee kokeiluun, vaikka odotukset eivät olekkaan kovin korkealla. Toisaalta tulihan se GTAV hankittua vaikka alunperin ei ollut tarkoituskaan.

Käyttäjän flimplay kuva
flimplay

"Työni olisi tylsää ilman jatkuvaa riskien ottamista."

Aika ihmeellinen lause Ubisoftin työntekijältä. Mitähän riskejä kaveri mahtaa tarkoittaa....

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Peli on itseltä vielä korkkaamatta mutta voishan sitä jossain vaiheessa testata. Olishan se hienoa jos herran puheet pitävät paikkansa eikä homma mene samanlaiseksi kuin ac:n kanssa. Toivottavasti tästä tulisi pelisarja jossa laatu korvaisi määrän.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä flimplay

"Työni olisi tylsää ilman jatkuvaa riskien ottamista."

Aika ihmeellinen lause Ubisoftin työntekijältä. Mitähän riskejä kaveri mahtaa tarkoittaa....

"Julkaisupäivä on jo viikon päästä, mutta peli on vielä ihan levällään. Otetaanko riski vai lykätäänkö?", huohottaa toimistoon rynnännyt hätääntynyt projektinvetäjä.
Yves tuijottaa tätä hetken kuin pientä lasta, jolle on juuri aikeissa opettaa jotain elämän suurista perusasioista, vilkaisee vielä sihteerin juuri tuomia ennakkotilauslukuja, repeää räkäiseen nauruun ja siitä toivuttuaan toteaa virnistäen: "Otetaan riski..."

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Watch Dogs on todella hyvä peli. Kannattaa ihmeessä pelata jos ei ole vielä niin tehnyt. Toivottavasti saavat kakkososasta vielä paremman.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Watch Dogs on mielestäni 2014 vuoden parhaimpia pelejä. Odotukset todella korkealla!

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä Galactus

Watch Dogs on todella hyvä peli. Kannattaa ihmeessä pelata jos ei ole vielä niin tehnyt. Toivottavasti saavat kakkososasta vielä paremman.

Varmana hyvä peli mut järkeä en käyttäny ko ostin pelin julkkarina, enkä oo sitä vieläkään pelannu. Nyt sen saa jo parilla kympillä konsoleille. Destiny ruljanssin takia muoveissa myös uus Alien ja Dragon Age. No oon ainaki tukenu peliteollisuutta jos ei muuta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli siis seuraavassa osassa autot käyttäytyisi edes melkein niinkun autojen kuuluisi. Voisi vedellä viattomia ohikulkijoita pataan nyrkein ja telepampulla (ampua saa kyllä ekassakin, sehän on vähemmän väkivaltaista, K18-leiman pitäisi sallia kaiken). PC-versiokin toimisi julkaisussa ja sitä ei olisi rumennettu tarkoituksella vastaamaan konsoliversioita ja vaikka uplay vielä helvettiin. Lopuks vielä DS4 promptit ala Far Cry 4. Me wish, saas nähdä.

Nostoja