Maailmaa järkyttänyt Sonic-elokuva ja Valven uusi VR-isku – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisi,a kommentteja ja kummitustaistelijoita viikolta 18.

5.5.2019 21:41

Järkytys nimeltä Sonic the Hedgehog -elokuva pyyhkäisi maailman ylitse päättyneellä viikolla, eikä elämä ollut enää ennallaan. Oman hämmästyksen tarjosi myös Rocket League -kehittäjä Psyonix, joka päätyi Epic Gamesin omistukseen, kun taas Valve vastasi odotuksiin ja esitteli omaa uutta virtuaalitodellisuusteknologiaansa.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Lisää Wildlandsia vai jotain aivan muuta? Ghost Recon -sarjan suhteen tapahtuu jotain ensi viikolla

Jonkinlainen Ghost Recon -aiheinen julkistus vaikuttaisi olevan vireillä ensi viikkoa varten. Vihjaus julkistuksesta on peräisin fiktiivisen Skell Technology -yhtiön kotisivuilta, joiden mukaan 9. toukokuuta noin kello 21.30 Suomen aikaan käyntiin olisi pyörähtämässä sen jonkinlainen oma SkellCon-tapahtuma.

Kiusoittelu tapahtui sopivasti samaan aikana, kun Ghost Recon Wildlands sai uutta ilmaista sisältöä, joka on myös tehnyt viittauksia ensiviikkoisene julkistukseen. Ilmaisviikonloppuakin vietettiin taas.

Lue koko uutinen

 Yhtä trophya vaille peliä jauhettu, joten sen kautta voisi olla hyvä aika uudelle osalle. Sen olisi vain hyvä olla muutakin kuin sama peli potenssiin kaksi. Jo tässä ensimmäisessä oli ihan turhan iso kartta, jossa itse tekemisen suhteen ei kauheasti ollut vaihtelua. Cooppina peli kuitenkin viihdytti mutta ainahan sitä saa toivoa vielä jotain parempaakin. Ei tarvitsisi olla niin massiivinen teos kunhan ne pelitunnit olisivat mielenkiintoisempia sen (coop-)viihdyttävyyden lisäksi. -zappah

– Melkein koko pelin mättäny läpi ilmaisilla viikonlopuilla -CLD2


Roolipelihitti Path of Exilen vetäjä puhuu musertavia työtunteja vastaan: ”minä en pyöritä yhtiötä näin”

Uusiseelantilaisen Grinding Gear Gamesin perustajajäsen Chris Wilson on ottanut omalla tavallaan osaa pelialalla taas kuumana käyneeseen työolosuhdekeskusteluun. Menestyksekkään Path of Exilen suunnittelua myöskin vetävä Wilson päätyi tällä viikolla julkaisemaan keskustelupalsta Redditissa kirjoituksen, jossa tämä valaisi studionsa kehitysfilosofiaa Path of Exilen uuden Synthesis-haasteliigan osoittauduttua monille pettymykseksi.

Lue koko uutinen

 Järkevä asenne. Ei ”games as a service” -malli toimi, jos kehittäjät kulutetaan puhki jo alkumetreillä. Kokeneet ammattilaiset jotka tuntevat koodin, ja kaiken muun peliin liittyvän, ovat pitkällä aikavälillä paljon tuottavampia kuin uusien naamojen palkkaaminen alaa vaihtaneiden tilalle. -Bloob


Odotetusta Borderlands 3:sta saatiin vihdoin ensikatsaus pelikuvaan

Gearbox Software on esitellyt ensimmäistä kertaa Borderlands 3 -räiskintää aidon pelikuvan muodossa. Odotetun räiskintäpelin ensiesiintyminen tapahtui omassa paljastustilaisuudessaan, joka lähetettiin Twitch-suoratoistopalvelussa keskiviikkona.

Lue koko uutinen

– Näyttää kyllä hyvältä, mutta ei vieläkään nuo pahikset myyneet itseään minulle. Lähinnä alkavat vaikuttamaan vain ärsyttäviltä. -taistelujake

– Näyttää tutulta. Ja itselleni ainakin se on vaan hyvä asia. -jjl89


Rocket League -kehittäjä Psyonix siirtyy Fortnite-mahti Epic Gamesin omistukseen

Epic Games on ostanut Rocket Leaguea tekevän amerikkalaisstudio Psyonixin. Vahvistus kauppoihin saatiin keskiviikkoiltana, joskaan esimerkiksi minkäänlaista kauppahintaa ei ole julkistettu. Täysin selvää ei vielä myöskään ole, mitä tämä tarkoittaa muun muassa Rocket Leaguen Steam-versiolle.

Lue koko uutinen

– On yksi juttu ostaa ennakkomyynnissä ollut peli ja poistaa se Steamistä ennen julkaisua. Kun se ei enää riitä, voi ostaa jo ajat sitten julkaistun pelin oikeudet ja poistaa sen sitten Steamistä. -Lahis

– No kunhan ne ei junttaa sitä epic launcheria pelin ja steamin väliin uplay tyyliin niin tuskimpa kutittelee. Epic tiliä ei pysty luomaan ku en halua niiden perseilyä tukea ja kaikki mitä tähän asti siitä kuullu on pelkkää paskaa. -kribmeister


Toukokuun PlayStation Plus- ja Games with Gold -pelit julki

Uusi kuukausi on tarkoittanut taas tietysti uusia PlayStation Plus- ja Games with Gold -pelejä. Loppukevät menee näemmä niin PlayStationilla kuin Xboxilla hieman kevyemmissä merkeissä, sillä mitään varsinaisia suurnimiä ei ole tällä kertaa mahtunut mukaan.

Lue koko uutinen (PS Plus, GwG)


Valve esitteli seuraava ison VR-askeleensa – tällainen on kesällä saapuva Valve Index

Valven tovin aikaa kiusoittelema virtuaalitodellisuusvisiiri Index on esitelty virallisesti. Valven tällä kertaa itsenäisesti työstämä laitekokonaisuus lupaa tarjota huippuluokan virtuaalitodellisuuskokemuksen, minkä pitäisi tulla ilmi niin laseissa itsessään, sen ohjaimissa kuin myös sen hyödyntämissä tukiasemissa.

Laite ilmestyi ennakkotilattavaksi vappupäivänä ja myyntiin nopeasti loppuun kohtalaisen isosta hintalapusta huolimatta.

Lue koko uutinen

– Vaihtaisin kyllä Oculus Riftin tuohon, mutta olisi kiva jos tuon setin pystyisi ostamaan osamaksulla jostain. Oikeita VR pelejäkään ei ole vielä julkaistu tarpeeksi, eli Skyrim ja Fallout 4 VR kaltaisia pelejä, eikä mitään leluja, joita jaksaa pelata vain tunnin ja kaikki on jo nähty. -Looordi

Muutenhan toi olis ollu hyvä, mutta tähän talouteen ei tule enää toista johdollista versiota. -laurihon


Pitäkää hatuistanne kiinni: tässä on Sonic the Hedgehog -elokuvan ensitraileri

Paramount Pictures on julkaissut ensitrailerin Sonic the Hedgehog -elokuvastaan. Video tarjoaa ensimmäisen virallisen silmäyksen elokuvan animoituun Sonic-hahmoon, Jim Carreyn tähdittämään Dr. Ivo ”Eggman” Robotnikiin ja kaikkeen siihen sekasortoon, jota kaksikko aiheuttaa olemassaolollaan.

Traileri saikin heti räjähdysmäisen vastaanoton, joskaan ei hirveän positiivisessa mielessä. Reaktioista johtuen elokuvan Sonicin ulkoasun onkin kerrottu muuttuvan vielä ennen leffan ensi-iltaa.

Lue koko uutinen

– Sonicin ulkonäkö on kustu ja pahasti filmissä. Se ei toimi edes tässä omana versionaan, jossa suu, silmät, anatomia ja hahmon räikeä väritys sotivat kaikki keskenään. Lopputulos on pelottavan näköinen muotopuoli, jolle silmät sanoo ei. -Teräskäsine

– Siis itse en ymmärrä miksei mukamas tästä olisi voinut tehdä vain suoraa animaatiota tai sitten Who Framed Roger Rabbit kaltaista animaation/live-actionin sekoitusta….miksi edes yrittää tehdä Sonicista ”realistisemman” näköistä? Ja kuten nuo fanien tekemät korjaukset osoittaa niin siinäkin oltaisiin voitu onnistua edes hitusen paremmin. -Balnazzard


Nämä pelit saapuivat tämän viikon aikana – purkutöitä ja kylmää kyytiä hiljaisuudessa

Huhtikuun tuli aika vaihtua toukokuuhun, mutta millaisissa merkeissä se tapahtuikaan pelijulkaisujen osalta? Selviytymisseikkailtavaa saatiin ainakin lisää valmiin version saavuttaneella Fade to Silencella, klassikkoroolipeli Final Fantasy XII ulottautui uusien pelaajien puoleen tuoreilla käännöksillä ja Pokémon-sarjasta parhaiten tunnetun Game Freakin hieman kokeilullisempi peli Giga Wrecker sai sekin uusia tuulia purjeisiinsa..

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa