Maailmalla sekä 80 miljoonaa PS3- että Xbox 360 -pelikonsolia / Uutiset / pelaaja.fi

Maailmalla sekä 80 miljoonaa PS3- että Xbox 360 -pelikonsolia

6.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Uusien konsolien ollessa ovella ovat sekä PlayStation 3 että Xbox 360 ehtineet saavuttaa myynneillään vielä yhden rajapyykin. Lokakuussa Microsoft vahvisti toimittaneensa jälleenmyyjille yhteensä 80 miljoonaa Xbox 360 -konsolia, ja nyt marraskuussa myös Sony on tehnyt saman PlayStation 3 -konsolillaan.

Kummallakin alustalla myyntitahti on viimeisen vuoden ajan ollut hyvin samoilla linjoilla. Aika tarkalleen vuosi sitten kummatkin yhtiöistä ilmoittivat konsoleja olevan maailmalla 70 miljoonaa.

Xbox 360 nähtiin alkujaan kaupoissa jo vuonna 2005, kun taas PlayStation 3 näki Japanissa ja Amerikassa päivänvalon seuraavana vuonna. Eurooppa sai PlayStation 3:n vuonna 2007.

Vuonna 2006 julkaistua Wiitä liikkuu paraikaa maailmalla 100 miljoonaa kappaletta. Nintendo hiljattain ilmoitti, että laitteen valmistus on lopetettu, mikä saatavuuden osalta erityisesti heijastuu Japanin ohella Eurooppaan lähitulevaisuudessa.

Sonyn ja Microsoftin osalta uusi konsolisukupolvi starttaa tässä kuussa. Homman laittaa alulle Pohjois-Amerikassa ensin PlayStation 4 marraskuun 15. päivä, mitä seuraa Xbox Onen julkaisu ensimmäisillä markkina-alueilla marraskuun 22. päivä.

Eurooppaan PlayStation 4 saadaan marraskuun 29. päivä. Xbox One nähdään Suomessa joskus ensi vuoden alussa. 

Lähde: Sony, Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän XL-Land kuva
XL-Land

Ei tämä kyllä ylitä uutiskynnystä...

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä XL-Land

Ei tämä kyllä ylitä uutiskynnystä...

?

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Ei siinä vastustajan etumatka paina, kun on parempi.

Käyttäjän GamePlayer kuva
GamePlayer

Eikös joku ole joskus sanonut että Wii oli/on paska, eikä myy/myynyt?
Jos oikein ymmärsin, sitä on myyty eniten? Vai lasketaanko tuohon kauppamäärät + kuluttajat?

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Vuonna 2008 en olisi uskonut tuohon, mutta...nice.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Huiminta tässä on kun alkaa laskemaan tämän sukupolven kaikkien konsolien myyntilukuja.
Wii: yli 100milj.
PS3: 80milj. ja myy koko ajan lisää
X360: 80milj. ja myy koko ajan lisää
Yhteensä: Yli 260milj.!!!

Konsoleita on myyty aivan helvetisti! Vertailuna voi ottaa viime sukupolven.
PS2 155milj.
GC: reilu 20milj.
Xbox: Reilu 22milj.
Yhteensä: Vajaa 200milj.

Nousu on ollut aika huima. Myönnän kyllä sen että tämä on helppo selittää: Wiin tuomat uudet pelaajat ja tämä sukupolvi on ollut todella pitkä. Mutta silti 60milj enemmän konsoleita myyty on aika kova luku. Lisäksi viime sukupolvesta PS2 toi myös paljon kasuaaleja DVD-soitin ominaisuudellaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä GamePlayer

Eikös joku ole joskus sanonut että Wii oli/on paska, eikä myy/myynyt?
Jos oikein ymmärsin, sitä on myyty eniten? Vai lasketaanko tuohon kauppamäärät + kuluttajat?

Kyllä viime aikoina enemmän kuulunut että Wii U olisi paska ja ei myy. Luulenpa että Nintendolla kuitenkin aina erikoisemmat ja alitehoiset laitteet, ettei kukaan sille jaksa pelejä väännellä erikseen jolloin kukaan ei laitettakaan halua. Ihan varmana taas tilanne kääntyy kun uusi oikea 3D mario (en laske 3D worldia 3D marioksi vaikka nimessä onkin 3D) tai uusi HD Zelda (ei remake) niin johan alkaa taas nintendo printtaamaan rahaa.
Nintendolla on edelleen se lasten konsolin maine ja voin suoraan olettaa että suurin osa Wiin ostaneista varmasti tyytyy saamaansa Wii Sportsiin vaikka laitteella on paljon hyvää pelattavaa.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus käyttäjältä JayeizH

Huiminta tässä on kun alkaa laskemaan tämän sukupolven kaikkien konsolien

Konsoleita on myyty aivan helvetisti! Vertailuna voi ottaa viime sukupolven.
PS2 155milj.
GC: reilu 20milj.
Xbox: Reilu 22milj.
Yhteensä: Vajaa 200milj.

Kyseiseen sukupolveen kuului vielä Dreamcast, 10,6 miljoonan myynneillä.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie
Lainaus käyttäjältä Izmou

Lainaus käyttäjältä JayeizHHuiminta tässä on kun alkaa laskemaan tämän sukupolven kaikkien konsolien

Konsoleita on myyty aivan helvetisti! Vertailuna voi ottaa viime sukupolven.
PS2 155milj.
GC: reilu 20milj.
Xbox: Reilu 22milj.
Yhteensä: Vajaa 200milj.

Kyseiseen sukupolveen kuului vielä Dreamcast, 10,6 miljoonan myynneillä.

Jonnet ei muista, pahus vieköön!

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Hämmentävän hyvä saavutus kyllä molemmilta konsoleilta (ja Wiiltä). Toivottavasti edes vähäsen samankaltaiset luvut siirtyvät uudelle konsolisukupolvelle.

Tosin epäilen sitä vähäsen. Luulen että enemmänkin tulee jotakuinkin edeltävän sukupolven kaltaisia lukuja, joissa yksi hallitsee (tosin ei PS2:n tasolla) ja muut itkevät. Sinänsä konsolit ovat nyt suositumpia kuin PS2:n aikana, mutta toisaalta sitten on taas niin paljon muuta elektroniikkaa, kuten mobiililaitteet, niin uskon mm. näiden syövän konsoleilta myyntejä (mutta ei tietenkään ainoana tekijänä).

Mutta saapa nähdä.

Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Ihan varmana taas tilanne kääntyy kun uusi oikea 3D mario (en laske 3D worldia 3D marioksi vaikka nimessä onkin 3D) tai uusi HD Zelda (ei remake) niin johan alkaa taas nintendo printtaamaan rahaa

Ymmärrän kyllä että jotkut ihmiset eivät halua pitää 3D Worldia "oikeana" 3d Mariona koska on aika erilainen kuitenkin, mutta ajatus että ei laskisi sitä sellaiseksi nimenomaan tässä kontekstissa on äärimmäisen typerä suoraan sanoen. Nintendo ilmeisesti pitää sitä 3d Mariona kun sitä niin kohtelee, ja jos peli ei onnistu myymään konsolia niin sitten ei onnistu mikään "oikea" 3d Mariokaan. Aika harva tuosta 2d:n ja 3d:n yhdistelmästä nillittää, peruskuluttaja ja ylivoimaisesti suurin osa 3d Marion faneista ei tee mitään eroa tässä, koska peli on 3D:nä siinä missä "oikea" 3d Mariokin on.
Ja itse asiassa 3D Worldilla on kyllä mielestäni enemmänkin potentiaalia myydä konsolia paremmin kuin "oikea" 3d Mario, mikäli onnistuu nappaamaan 2d Marion faneja.

Tosin, epäilen 3D Worldin ja uuden Zeldan konsolin myyntipotentiaalia vahvasti. Eiköhän sitä Gamecuben tai N64:n tasoille konsoli pääse, mutta sillä nyt ei voi hirveästi hurrata.