Maailman ensimmäinen NFT-pohjainen pelikonsoli on esitelty maailmalle.

Web 3 -pelaamiseen erikoistuneeksi yhtiöksi itseään kutsuva Polium on julkistanut kehittävänsä Polium One -konsolia. Vuonna 2024 ilmestyvän Polium Onen kuvataan olevan maailman ensimmäinen monilohkoketjukonsoli, jonka käyttäjät voivat pelata useiden eri lohkoketjujen pohjalle rakentuvia pelejä. Konsolille luvataan myös rutkasti tehoja, sillä laitteen kerrotaan kykenevän pyörittämään pelejä 8K-resoluutiolla 120 fps -ruudunpäivityksellä ja tukevan myös säteenseurantaa.

Konsolin ohella Polium Onen kerrotaan saavan oman peliohjaimen. Peliohjaimen kerrotaan sisältävän sisäänrakennetun sormenjälkitunnistuksen turvallisuuden parantamiseksi sekä lompakkopainikkeen, jolla käyttäjät pääsevät kätevästi käsiksi konsolinsa moniketjulompakkoon kaupankäyntiä ja vaihdantaa silmällä pitäen.

Lennokkaista tavoitteista huolimatta Polium kertoo, että konsolia kehittää tällä hetkellä vain nelihenkinen tiimi, jolla kerrotaan kuitenkin olevan kokemusta laitteisto- ja ohjelmistokehittämisestä. Kehittäjät kertovat suunnittelevansa esittelevänsä vuoden loppupuolella laitteen prototyypin julkisuuteen.

Polium Onen julkistus on otettu vastaan tyrmäävästi. Esimerkiksi Poliumin Discord on täyttynyt spämmiviesteistä ja ideoille varatussa osiossa kehittäjiä kehotetaan heittämään hanskat tiskiin. Verkossa on kiinnitetty huomiota esimerkiksi vahvaan yhdennäköisyyteen Poliumin ja Gamecuben logojen välillä. Polium kertookin Twitter-tilillään aikovansa muuttaa logoaan verkkopalautteen vuoksi. Kehittäjien on myös havaittu lainanneen verkkosivujensa sormenjälkitunnistukseen viittaavan logon Applen Touch ID:ltä.

Kritiikistä huolimatta Polium-tiimi kertoo uskovansa tuotteensa ja Web 3 -pelaamisen tulevaisuuteen:

Lähde: VGC

Lisää luettavaa