Maailman kalleimmalla myydyimmän videopelin ennätys murskattiin taas – Super Mario 64:stä maksettiin 1,56 miljoonaa / Uutiset / pelaaja.fi

Maailman kalleimmalla myydyimmän videopelin ennätys murskattiin taas – Super Mario 64:stä maksettiin 1,56 miljoonaa

12.07.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8
Heritage Auction, Super Mario 64, huutokauppa, kallein, ennätys, The Legend of Zelda

Maailman kalleimmalla myydyimmän videopelin ennätys näyttää menneen jälleen kerran uusiksi ja vieläpä heittämällä. Viimeisimpänä ennätyksen on rikkonut avaamaton kopio Super Mario 64:stä, joka kaupattiin sunnuntaina Heritage Auction -huutokaupan välityksellä peräti 1,56 miljoonalla dollarilla eli noin 1,3 miljoonalla eurolla.

Hintaa ajoi ylöspäin myynnissä olleen kappaleen kunto, jolle laatuluokituksia jakava Wata Scale oli antanut käytännössä täydellisen 9,8 A++ -luokituksen. Watan ja Heritage Auctionin mukaan maailmasta löytyy alle viisi vastaavanlaista yksilöä.

Vasta aiemmin viime viikolla maailman kalleimmalla myydyimmän videopelin ennätyksen vei haltuunsa myöskin Heritage Auctionin kautta kaupiteltu kopio Nintendo Entertainment Systemin The Legend of Zeldasta. Sille kertyi 9. heinäkuuta hintaa 870 000 dollaria. Sitä ennen ennätys rikottiin huhtikuussa Super Mario Brosin toimesta.

Lähde: Heritage Auction (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joku vastaava kun löytyisi jostain papan/isän/tms jäämistöistä aukaisemattomana kun olisi esim. tullut kaksoiskappale synttäreille ja jäänyt toinen palauttamatta tms.

Tosin ehkä sen juuri pitää olla joku USA-versio ja Suomessa myydyillä ei saa mitään. EU-versioita kai ne on olleet siis.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Yllättävää että ko. pelin avaamattomat kopiot todella noin arvokkaita. Mario 64 kun ei ole mikään vain vähän aikanaan myynyt kulttiharvinaisuus.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Vähän yllättävää kyllä että tämän laatu on näin harvinainen. Mario 64 ei ole kuitenkaan mikään kovin vanhakaan peli.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Puhdasta typeryyttä. Mielummin polttaisin roviolla tuollaisen määrän rahaa, kuin että maksaisin sen verta jostain pelistä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Lähteneet kyllä nää retropelien hinnat ihan käsistä. Vielä vuosi sitten kallein myyty peli koskaan oli 114 000 dollaria (Super Mario Bros.). :P

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Ei yhtään ylihinnoiteltu, ei.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Puhutaan sitten itselle tärkeästä harrastusvälineestä tai lapsesta, muille tärkeintä tuntuu olevan, paljonko jäät voitolle kun myyt sen pois.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Erik H.

Puhutaan sitten itselle tärkeästä harrastusvälineestä tai lapsesta, muille tärkeintä tuntuu olevan, paljonko jäät voitolle kun myyt sen pois.

Tämä taitaa olla joo enemmän sijoitus- kuin harrastus/keräilytoimintaa.

Nostoja