Maailman suurin pelikauppaketju haluaa valtaa pelinkehittelyvaiheessa / Uutiset / pelaaja.fi

Maailman suurin pelikauppaketju haluaa valtaa pelinkehittelyvaiheessa

8.07.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
12

Suomessakin vaikuttava pelikauppaketju GameStop on tuttu liki kaikille pelaajille. Viimeisimpien vuosien aikana GameStopista on saanut erikoistarjouksia tiettyjen pelien yhteydessä. Esimerkiksi syksyllä ilmestyvän Battlefield Hardlinen GameStopista tilaavat saavat itselleen erikoisaseita ja muuta sälää, mitä muista paikoista pelin itselleen tilaavat eivät saa.

GameStop haluaa jatkossa yhteistyöhön pelifirmojen kanssa entistä aikaisemmassa pelinkehitysvaiheessa. Tarkoituksena GameStopilla on näin saada entistä ekskluuvisempaa sisältöä niin kivijalkaliikkeidensä kautta myytäviin peleihin kuin yhtiön digikaupastakin ostettuihin tuotteisiin.

Uuden konsolisukupolven myötä GameStop on saanut entistä vahvemman jalansijan konsolipelien myyntimarkkinoilla. Alkuvuoden aikana nousua oli 7 prosenttia viime vuoden alkuun verrattuna.

Lähde: Venturebeat.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Timo-T- kuva
Timo-T-

Gamestopin hinnat on kyllä mielenkiintoisia. Uudet PS4 pelit 69,95€ ja käytetyt PS4 pelit 59,95€

Käyttäjän Mavors kuva
Mavors

Ei näin. Laskisivat edes hintoja ja pitäisivät järjen mukana (Toisaalta, tyhmä ostaa). GS on kallein pelikauppa Suomessa (ja varmaan muuallakin) ja edut yms ovat aivan naurettavia.
Samoin käytettyjen pelien myynti. Nimim: Käytetty Dark Souls 1 PS3:lle työntekijän itse piirtämillä kansilla 39,95 aiheuttaa syövän naamaan ja suuntaa jalat kohti Anttilaa (Jossa peli uutena 19,95).

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Joskus harvoin tulee tuolta ostettua pc-pelejä kolme kahden hinnalla, mutta muuten yritän vältellä. Tai ei siinä mitään yrittämistä edes tarvita kun saan muualta kolme peliä yhden GameStop-pelin hinnalla. Viimeisimpinä kokemuksina käytetty Uncharted 3 65€ ja käytetty Super Mario Galaxy 50€, että silleen. Muutenkin käytetyt pelit ovat tuolla usein niin rupuisessa kunnossa, että pitäisi ostaa kyytipojaksi kasa puhdistusaineita.

Mitä itse uutiseen tulee, niin eiköhän GameStoppia pysty tässä vaiheessa enää horjuttamaan good ol' boikotilla. Ei niitä tunnu kiinnostavan muu kuin raha keinoja kaihtamatta joten niiden preorder-bonuksien ostamatta jättäminen lienee se järkevin vaihtoehto. Niin olen toiminut ja aion jatkossakin toimia.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

En ole pitkään aikaan käynyt Game Stopissa, sillä kuten muutkin ovat maininneet, hinnat ovat aivan kirotun korkeita. Pari vuotta sitten näin siellä myynnissä PSP:n Little Big Planetin, joka käytettynä maksoi kympin enemmän kuin uutena. Että sillä lailla.

Käyttäjän Jarkko Fräntilä kuva
Jarkko Fräntilä
Lainaus käyttäjältä JNyknn

En ole pitkään aikaan käynyt Game Stopissa, sillä kuten muutkin ovat maininneet, hinnat ovat aivan kirotun korkeita. Pari vuotta sitten näin siellä myynnissä PSP:n Little Big Planetin, joka käytettynä maksoi kympin enemmän kuin uutena. Että sillä lailla.

Pelikauppa-alalla työskennelleenä pitää muistuttaa, että kauppojen tietokannoista löytyy tuhansia ja taas tuhansia pelejä. Työntekijät hiinoittelevat pelit koneen ilmoittamien hintojen mukaan, ja jos hintaa ei tietokannassa ole muutettu kiireen tai jonkun muun syyn takia, niin toki tuollaisia lapsuksia syntyy silloin tällöin.

Käytettyjen pelien myynti pitää kivijalkapelikaupat käytännössä hengissä tällä hetkellä. Katteet uusissa tuotteissa ovat lähes olemattomia.

Käyttäjän tattaraa kuva
tattaraa

itse ostin gamestopista space marinen, operation flashpoint red riverin ja mass effect 2 n7 collectors editionin, yhteensä 15e.

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

Ite asioin eniten VPD:ssä.

Käyttäjän Lozjudai kuva
Lozjudai

Sääliksihän tässä käy pienempiä yrityksiä, jotka tulevat kärsimään tästä :/

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Yhden pelin olen tainnut ostaa elämäni aikana Gamestopista. Peli oli Forza Horizon ja muistaakseni alle 10 euroa hinta. Muuten nuo hinnat sitten pääosin onkin ihan järjettömiä lukuun ottamatta siis satunnaisia ok tarjouksia.

Käytetyt pelit kannattaa ostaa huuto.netistä tai tori.fistä, jää välikäsi pois ja se näkyy hinnoissa. Huuto.netissä näkee vielä myyjän palautteesta helpolla millainen kaupantekijä on ja yleensä saa priimaa pienellä vaivalla. Itsekin olen myynyt useita priimakuntoisia pelejä samassa paikkaa, täysin naarmuttomia, kerran asennukseen käytetty.

Nykyisin tosin tulee vähemmän ostettua käytettyjä (ja myyntiäkin lähinnä tuplien takia) mutta tosiaan Gamestop olisi viimeinen vaihtoehto itselle.

Käytetyistä konsoleista kuitenkin plussaa, ei huonoja tarjouksia ehdotelleet vaikka ostinkin silti tarjouksesta uuden.

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Halutaan siis nostaa ennakkotilausmyyntejä saamalla tietoa lisäsisällöstä ja ehkä ehdottamalla sitä itse jo kauan ennen julkaisua. Mikäpä siinä, mutta tuskin monikaan yritys tulee olemaan GameStopille niin kovasti mieliksi, nämähän käytännössä syövät heidän voittojaan.

Nostoja