Magiaa mahan täydeltä: Ubisoft esitteli uusia sydäntä lämmittäviä latauspelejä

Ubisoft on tarjonnut tiistaille jännitystä esittelemällä joukon tulevia pelejään. Kastiin lukeutuvat muun muassa UbiArt-pelimoottorilla luodut Child of Light ja Valiant Hearts. Juuri muulla ei oikeastaan olekaan väliä.

10.9.2013 15:33

Ranskalaispelitalo Ubisoft on tuonut tiistaihin piristystä esittelemällä kerralla joukon tulevia pelejään maailmalle. Yksityiskohtalistojen ohella tämä on tarkoittanut muun muassa mukavaa trailerisumaa.

Tempauksen myötä varsinkin elokuussa julkistettu persoonallisen oloinen Child of Light saatiin viimein paremmin päivänvaloon. Rayman Legendsista tuttua UbiArt-pelimoottoria hyödyntävä peli on eräänlainen tasoloikinnan ja vuoropohjaisen roolipelin risteytystä, jonka on työstänyt Far Cry 3:n ohjaajan johdolla pieni Ubisoft Montrealin sisuksissa vaikuttava tiimi.

Peliä pelataan pääasiallisesti yksin, mutta yksi kaveri voi myös loikata peliin mukaan avustavan tulikärpäsen asemassa. Tulikärpänen voi sekä häiritä vihollisia taisteluissa että myös auttaa aarteiden hankinnassa. Pelisivusto Polygonin saamien tietojen mukaan ominaisuudella halutaan erityisesti houkutella varsinkin perheitä pelaamaan yhdessä.

Käsiksi Child of Lightiin ollaan pääsemässä ensi vuonna PlayStation 4:llä, Xbox Onella, Wii U:lla, PlayStation 3:lla, Xbox 360:llä ja pc:llä. Peli on ladattava nimike.

Toinen esitelty UbiArtia hyödyntävä peli oli Valiant Hearts: The Great War. Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja pc:lle ensi vuodeksi saapuva ladattava peli on Ubisoft Montpellierin käsialaa.

Valiant Hearts on kehittäjiensä mukaan peli sodasta olematta kuitenkaan sotapeli. Siinä pelaajat heitetään ensimmäisen maailmansodan asetelmaan, jossa ohjaksiin saadaan niin saksalaissotilas, ranskalainen sotavanki, belgialainen hoitaja, englantilainen lentäjä kuin myös amerikkalainen vapaaehtoistaistelija. Kunkin tarinat kerrotaan erillään, mutta ne jotenkin nivoutuvat yhteen muuan koirahahmon kautta.

Lajityypiltään peli kulkee seikkailu- ja pulmapelien maastossa. Otteen pelin tunnelmasta ja persoonallisuudesta saa oheisesta trailerista.

Esitellyistä peleistä aikalailla muut olivatkin sitten eräänlaisia jatkumoita jo muihin nähtyihin sarjoihin. Ubisoft vahvisti esimerkiksi PS Vitalla alkujaan nähdyn Assassin’s Creed Liberationin suuntaavan Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja pc:lle ensi vuonna kepeällä lisäsisältötarjonnalla ja teknisillä parannuksille varustettuna. Sarjan osalta mobiililaitteilla näkemässä myös ollaan Assassin’s Creed: Pirates, joka keskittyy meritaisteluihin.

Mobiilipuolella pelitarjontaa ovat kasvattamassa myös Rayman Jungle Runille jatkoa tarjoava Rayman Fiesta Run sekä myös tietysti Trials Frontier, joka vahvistunut ilmaiseksi pelattavaksi peliksi. Puolestaan selaimilla tämän vuoden lopulla alkaa Tom Clancy’s EndWar Online -strategiapelin suljettu beetatestaus. Valmistuessaan pelin on myös määrä olla ilmaiseksi pelattavissa.

Lähde: Eurogamer, Polygon

Lisää luettavaa