Mahtiavaus! The Last of Us singahti suoraan HBO:n katselutilastojen kärkikastiin / Uutiset / pelaaja.fi

Mahtiavaus! The Last of Us singahti suoraan HBO:n katselutilastojen kärkikastiin

17.01.2023 // Kirjoittanut: Ira Hurskainen
9
Mahtiavaus! The Last of Us singahti suoraan HBO:n katselutilastojen kärkikastiin

HBO:n odotettu The Last of Us -peliadaptaatio alkoi vihdoin tällä viikolla, maanantaina 16. tammikuuta. 85-minuuttinen avausjakso teki heti historiaa; se on suoratoistopalvelunsa toiseksi katsotuin ensi-ilta 13 vuoteen.

TLoU:n pilottijakso keräsi huimat 4,7 miljoonaa katsojaa. Selkeänä ykkösenä HBO:n tilastoissa on viime syksynä esitetty Game of Thrones -spin-off House of the Dragon, jonka avausjakso veti puoleensa yli 9,9 miljoonaa katsojaa.

Viimeksi lähes 5 miljoonan avaukseen ylsi vuonna 2010 käynnistynyt draamasarja Boardwalk Empire. Sitä katseltiin tuolloin 4,8 miljoonassa kodissa.

Myös Naughty Dog -pomo Neil Druckmann, joka toimii myös toisena sarjan päävetäjistä, oli vaikuttunut Pedro Pascalin ja Bella Ramseyn pärjäämisestä katsojien parissa. Hän odottaakin sekä innoissaan että pienellä jännityksellä, kuinka ihmiset tulevat reagoimaan loppukauteen.

Loput kahdeksan The Last of Us -jaksoa lisätään HBO Maxiin viikoittain maanantaisin.

Alla sarjan traileri.

Lähde: Variety

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Katsomatta sontaa niin kuin nuo pelitkin.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus DuskTillDawn

Katsomatta sontaa niin kuin nuo pelitkin.

Hienoa. Näin sitä pitää.

Erittäin hyvältä vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella ja uskolliselta pelisarjalle. Tarinaa laajennettu joltain osin pelistä ja joitain pieniä asioita myös muutettu. Mutta tuntuu silti, että jaksaa pitää otteessaan, vaikka tarina on tuttu. Näyttelijät vaikuttavat myös oivallisilta valinnoilta. Eli kaiken kaikkiaan vaikuttaa erittäin lupaavalta sovitukselta. Pelin tarina ja hahmot ovat parasta mitä pelien saralla on tullut itselle vastaan, joten pitää toivoa että tämä pitää myös otteessaan loppuun asti.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Liian vähän sieni-ihmisiä ja liikaa tätä kaksikkoa. Mutta tulee varmasti koko kausi katsottua.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Voisi jopa katsoa.
Jos tällä kertaa lähtisi HBO Max tilaukseen Netflixin sijaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ei mielestäni mikään 100% onnistuminen, ei välttämättä edes 80%. Kunniamaininta kuitenkin näyttelijöille, jotka on kaikki ensimmäisen jakson perusteella spot-on. Ei yksi yhteen pelin kanssa, mutta tunnistaa kuitenkin omaksi itsekseen.

Sitten kuitenkin tarinaan ja kerrontaan. Luonnollisesti SPOILERS:

En pitänyt siitä, että infektion luonne selitettiin ihan puhki heti sarjan ensimmäisessä kohtauksessa. Tehoa ja uskottavuutta syö myös se, että joku fiktiivinen tiedemies olisi jo 60-luvulla ennustanut taudin käytännössä pilkulleen jossain talk showssa.

Sarahin kuolemalla ei myöskään ollut sarjassa ihan samaa tehoa. Pelissä kohtaus iskee joka kerta, mutta sarja ehkä mehustelee mm. naapuriperheen verisellä kohtalolla vähän liikaa, jolloin siihen oikeasti tärkeään käännekohtaan tultaessa jännitteen aallonharja on jo takanapäin ja katsoja on jo turrutettu tilanteen kauheuksille. Pelissä osio on pikemminkin tasaisesti kohti lopullista katkeamispistettä kiristyvä viulunkieli ja se viimeinen napsahdus tuntuu luissa ja ytimissä.

Aikahypyn jälkeen ihmetellään pikakelauksella quarantine zonen kauheuksia, minkä jälkeen päästään varsinaisen saattotehtävään. Ellien tultua kuvioihin myös hänen ja Joelin suhde tehdään käytännössä heti selväksi katsojille: Jakson lopussa Joel joutuu suojelemaan Ellietä Fedra-sotilaalta ja tietenkin tähän pitää leikata takauma Joelin oman tyttären kohtalosta. Olisiko tämänkin langan voinut antaa yhdistyä katsojien mielessä sarjan mittaan?

Eli ensimmäisen jakson loppuun mennessä käytännössä 90% pelin tarinasta on jo kerrottu, koska asioiden ei anneta kypsyä yhtään.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

@Haerski
Hyviä pointteja kyllä, kun tuota alkaa avaamaan noin. Mutta itselle jäi silti erittäin positiiviset fiilikset ekan jakson jälkeen. Varsinkin kun suorat pelisovitukset ovat olleet varsin heikkoja tähän asti.

Käyttäjän Celoril kuva
Celoril

Takoo kyllä sellaista tulosta ja ylistystä joka tuutista, että on jopa hieman hämmentävää. Toisaalta, kun ensimmäisen jakson katsoi, niin ei sinällään yllätä, sillä olihan aloitus kaikin tavoin todella tasokas. Rahaa on käytetty ja se näkyy katsojalle erinomaisella tavalla.
Uskottava lienee paras sana, jota voisi käyttää ensimmäisen jakson jälkeen.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19
Lainaus Haerski

Eli ensimmäisen jakson loppuun mennessä käytännössä 90% pelin tarinasta on jo kerrottu, koska asioiden ei anneta kypsyä yhtään.

Mitä olen arvosteluista ymmärtänyt niin jotkut kohdat vedetään aika nopeasti, kun taas joitain kypsytellään oikein kunnolla (esimerkiksi Billin tarinaan käytetään suunnilleen kokonainen jakso). Että on sitten katsojan mausta kiinni, meneekö prioriteetit näissä yksiin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Nelia19

Mitä olen arvosteluista ymmärtänyt niin jotkut kohdat vedetään aika nopeasti, kun taas joitain kypsytellään oikein kunnolla (esimerkiksi Billin tarinaan käytetään suunnilleen kokonainen jakso). Että on sitten katsojan mausta kiinni, meneekö prioriteetit näissä yksiin.

Uskoisin, että nämä turhan alleviivaavat kohdat olisi kuitenkin voitu jättää huoletta pois sellaisenaan ja ainoa muutos olisi, että katsojat oivaltaisi samat asiat ihan itse sitten kun ne on tulleet tarinan kautta esille. Ensimmäinen jakso oli sitä paitsi liki puolitoistatuntinen pläjäys, joten kestoakin olisi riittänyt pienestä karsimisesta huolimatta. Rytmitysongelmia ja jakson keskivaiheen kiirehtimistä ja sekavuutta tuo ei tietysti poistaisi.

P.S. Täytyy myös antaa sarjalle kunniamaininta siitä, kuinka nämä hoisi Tommyn ja Joelin erottamisen alkuosassa. Kirjaimellisesti palava auto rysähtää kujan suulle ja erottaa veljekset toisistaan. On varmaan makuasia kokeeko tämän hauskana viittauksena videopelilogiikkaan vai tuntuiko tuo vähän tökeröltä. Peleissähän noin tehdään jatkuvasti, koska pelaajaa pitää samalla estää bäckträckäämästa ja rikkomasta kohtauksen logiikkaa, mutta sarjassa tuo olisi voitu hoitaa realistisemminkin. Minulle tämä oli enemmän hauska yksityiskohta huomattavaksi, mutta pelitaustaa tuntemattomille voi näyttää vähän turhan sopivalta sattumukselta.