Maineikkaan PlatinumGamesin johtaja vaihtui ensimmäistä kertaa noin vuosikymmeneen / Uutiset / pelaaja.fi

Maineikkaan PlatinumGamesin johtaja vaihtui ensimmäistä kertaa noin vuosikymmeneen

24.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

PlatinumGamesia koko sen noin kymmenvuotisen elämän ajan toimitusjohtajan asemassa luotsannutta Tatsuya Minami on jättänyt maineikkaan japanilaisstudion taakseen. Minamin korvaaja Kenichi Saito on vahvistanut asian pelisivusto Polygonille todeten, ettei mies ole ollut osa Platinumia enää maaliskuun jälkeen.

Minami oli yksi PlatinumGamesin syntyyn vaikuttaneista avainhenkilöistä. Jätettyään edellisen työpaikkansa Capcomin vuoden 2006 tienoilla, päätyi hän perustamaan oman ODD-nimisen pelistudionsa. Vuonna 2007 ODD vaihtoikin sitten nimensä PlatinumGamesiksi, kun se yhdistyi Capcomin entisistä Clover Studios -kehittäjistä, kuten Shinji Mikamista, Atsushi Inabasta ja Hideki Kamiyasta, koostuneen SEEDS-pelitalon kanssa.

Tiedossa ei ole, mitä Minami on tekemässä seuraavaksi. Mitä tulee vuorostaan PlatinumGamesiin, piisaa studiossa parhaillaan kiirettä. Vasta kuluvalla viikolla yhtiö sai kauppoihin Wii U -räiskintäpeli Star Fox Zeron, jota on seuraamassa myös vielä myöhemmin keväällä sen yhteistyönä Activisionin kanssa kehittämä Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan -toimintapeli. Hiljalleen studio on valmistellut myös toimintaroolipelejä Nier Automata ja Scalebound, joista ensimmäiseksi mainittu on tekemässä tuloaan PlayStation 4:lle ja jälkimmäinen vuorostaan Xbox Onelle.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja