Maksumuuri matalaksi: PS4- ja pc-verkkopeli Paragon aukesi kaikkien saataville / Uutiset / pelaaja.fi

Maksumuuri matalaksi: PS4- ja pc-verkkopeli Paragon aukesi kaikkien saataville

16.08.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Epic Gamesin työstämä areenatoimintapeli Paragon on saavuttanut avoimen beetavaiheensa. Mikäli sitä mielii jatkossa siis pelata, voi mukaan taistoon liittyä nyt vaivatta ilmaiseksi PlayStation 4:llä sekä pc:llä PlayStation Storen ja pelin kotisivujen kautta.

Aiemmin Paragoniin on ollut mahdollista päästä käsiksi lähinnä erilaisia maksullisia aloituspakkauksia hankkimalla. Maksavan yleisön testissa peli onkin ollut jo maaliskuusta lähtien. Pitkin aiempia testausvaiheita Paragoniin on ehditty lisäämään niin uusia hahmoja kuin tietysti erilaisia tasapainopäivityksiäkin. Lisää vastaavaa sälää pitäisi tietysti olla tulossa myös tulevaisuudessakin.

Vastaisuudessakin Paragoniin on myös mahdollista hankkia oikealla rahalla esimerkiksi uusia hahmoasusteita, kokemuspisteboosteja kuin uusia kehitysmahdollisuuksia pelin hahmoille. Itse pelattavien hahmojen pitäisi olla kaikkien pelaajien saatavilla kuitenkin ilmaiseksi.

Lähde: Paragon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Suhtaudun aika varauksella näihin areenapeleihin, lähinnä koska pitäisi omistautua kunnolla että homma alkaisi luistaa. Mut sanokaahan, viisaat kanssaihmiset, onko tää kokeilemisen arvoinen? Heroes of the Storm on ainoa MOBA jota olen kokeillut ja se oli ihan ok, mut vain jos oli pari kaveria mukana ja TeamSpeak tukena. Ja siitä huolimatta jaksoin vain pari iltaa

Käyttäjän Zmoik kuva
Zmoik

Kokeilin Paragonia jo closed betassa, pelityyli tuo vahvasti mieleen Smiten, tosin areena itsessään on monipuolisempi. Silloinen pelaajakanta oli vähän mitä oli, pelasin pari peliä ja vaikka vastassa oli toiset pelaajat, tuntui kuin olisi pelannut botteja vastaan. Graafisesti ihan näyttävä, täytynee kokeilla hieman lisää vielä nytkun porukkaakin on enemmän mukana.

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna
Lainaus käyttäjältä Qlaos

Suhtaudun aika varauksella näihin areenapeleihin, lähinnä koska pitäisi omistautua kunnolla että homma alkaisi luistaa. Mut sanokaahan, viisaat kanssaihmiset, onko tää kokeilemisen arvoinen? Heroes of the Storm on ainoa MOBA jota olen kokeillut ja se oli ihan ok, mut vain jos oli pari kaveria mukana ja TeamSpeak tukena. Ja siitä huolimatta jaksoin vain pari iltaa

Itse latasin tämän ilmaiseksi Starter Packin kera heinäkuussa PS Plussasta. Omat kokemukseni MOBAsta olivat entuudestaan rajoittuneet tableteilla ja mobiililaitteilla pelattavaan Vaingloryyn, joka on käsittääkseni tässä genressä sieltä alkeellisemmasta päästä. Toisin sanoen tiesin mistä MOBAssa on kyse, mutta en ollut alan asiantuntija millään tavalla.

Paragon oli loppujen lopuksi positiivinen yllätys. Peli on teknisesti harvinaisen toimiva ja kauniin näköinen ja lagia ei ole esiintynyt juuri ollenkaan. Peliin on suhteellisen helppo päästä sisään ja keräilykortteihin perustuvat itembuildit ovat piristävää vaihtelua muihin genren peleihin verrattuna. Noiden deckien rakentelu on ehkä se pelin osa-alue, jota pitäisi opetella jos haluaisi tulla hyväksi pelaajaksi, mutta loppujen lopuksi en ole itse hirveän syvällisesti perehtynyt siihen ja hyvin ollaan pärjätty. Kaverin kanssa ollaan mikkien välityksellä pelailtu ja kyllähän tämän tahkominen on ollut lystiä puuhaa.

Itse koen pelissä ongelmaksi (tällä hetkellä) ehkä sen, miten matchmaker sijoittaa hyvin eritasoisia pelaajia samoihin matseihin, mikä totta kai aiheuttaa sitten frustraatiota paremmissa pelaajissa. Lisäksi mahdollisuudet kommunikointiin ovat hiukan turhan rajoittuneet eikä pelissä voi katsella kartan avulla suoraan mitä muualla areenalla tapahtuu. Toivon mukaan näitä ongelmia korjaillaan sitten tulevaisuudessa.

All in all, give it a go. Etenkin jos löydät pelikaverin, jonka kanssa voi hölistä team chatissa.

Nostoja