Mario ja Sonic lähtevät mukaan Rion kesäolympialaisiin – myös Dr. Mario palaa

Mario ja Sonicin olympikilpailut ovat jatkumassa jälleen Rion kesäkisojen kunniaksi. Samalla Nintendo on paljastanut myös uuden Dr. Mario- ja Chibi-Robo-pelin 3DS:lle sekä tarjonnut uutta pelikuvaa uudesta Fire Emblemista.

31.5.2015 22:23

Segan ja Nintendon huimaa suosiota nauttinut urheilupelisarja Mario & Sonic on saamassa uuden osan ensi vuonna järjestettävien Rion olympiakisojen kunniaksi.

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Gamesiksi kutsuttu uusi peli on kehitteillä sekä Wii U:lle että 3DS:lle. Julkaisuajankohtaa sille ei ole toistaiseksi vielä annettu, mutta ensimmäinen videokatsaus peliin on sentään paljastanut, että tällä kertaa urheilemaan päästään ainakin jalkapallon, pöytätenniksen, pikajuoksun, golfin, voimistelun, rugbyn ja rantalentopallon parissa.

Tuorein Mario & Sonic -osa paljastettiin osana Nintendon sunnuntaina järjestämää japaninkielistä Nintendo Direct -lähetystä. Sen yhteydessä Nintendo teki myös pari pienempää julkistusta esittelemällä sekä uuden Dr. Mario– että Chibi-Robo-pelin 3DS:lle. Peleistä uusi Dr. Mario saapui vieläpä samantien saataville Japanissa.

Directin myötä maailma on viimein saanut myös ensimmäisen pelikuvamaistiasen Bandai Namcon alkuvuodesta kiusoittelemasta Wii U:n Project Tresure -ilmaispelistä. Uusien tietojen perusteella tulossa on kolmannesta persoonasta kuvattu toimintapeli, jossa sekä räiskiminen että mäiskiminen ovat valideja tapoja saavuttaa pelaajille annettuja päämääriä.

Lisätietoja pelistä on määrä kuulla vielä kesällä.

Uutta materiaalia Direct tarjosi myös sekä 3DS:n uudesta Fire Emblemistä että myös Pokémon Super Mystery Dungeonista ja Dragon Quest VIII:n 3DS-versiosta. Fire Emblemista paljastunut uusi pelikuva on varsinkin huomionarvoinen, sillä sen myötä esille on tuotu uusi ominaisuus, joka mahdollistaa oman kylän rakentamisen ja siellä taistelemisen. 

Toistaiseksi on epävarmaa, saadaanko 3DS:n Dragon Questia, Dr. Mariota ja Chibi-Roboa koskaan länteen asti. Marion ja Sonicin uutta olympiakilpaakaan ei vielä ole vahvistettu virallisesti länteen, mutta jo nyt on enemmän kuin todennäköistä, että peli saadaan kyllä vielä eurooppalaistenkin kätösiin.

Lähde: Gematsu, All Games Beta, Siliconera

Lisää luettavaa