Mario Kart 8 nelinkertaisti Wii U -myynnit / Uutiset / pelaaja.fi

Mario Kart 8 nelinkertaisti Wii U -myynnit

16.06.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4

Wii U:n odotetuimpiin peleihin lukeutuneen Mario Kart 8:n julkaisu näkyy konsolin myyntitilastoissa.

Nintendo of American johtaja Reggie Fils-Aime on kertonut Wii U:n myyntien nelinkertaistuneen Mario Kart 8:n julkaisun jälkeisellä viikolla. Mario Kart 8 tavoitti ensimmäisen myyntiviikonloppunsa aikana myös valtavan osan konsolin omistajista, sillä tiettävästi jopa 18 prosenttia kaikista Wii U:n ostaneista käyttäjistä hankki myös Mario Kart 8:n pikaisesti pelin julkaisun jälkeen. Aikaisempien Mario Kart -pelien kerrotaan yltäneen noin 2-7 prosentin peittoon julkaisuviikonloppunsa aikana.

Toukokuun lopussa julkaistun Mario Kart 8:n pidemmän aikavälin vaikutukset Wii U:n myynteihin nähdään vasta ajan saatossa, mutta Fils-Aimen mukaan pelin julkaisu tulee näkymään konsolimyynneissä koko vuoden ajan. Fils-Aime kuvaileekin yli 100 miljoonan kappaleen myynteihin yltäneen pelisarjan viimeisimmän osan alkutaivalta "fantastiseksi".

Mario Kart 8 julkaistiin Wii U:lle Euroopassa 30. toukokuuta. Pelaajan Mario Kart 8 -arvio on luettavissa uusimmasta Pelaaja-lehdestä!

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Näyttää peli täälläkin kivasti myyneen, kun Tampereella sitä ei löytynyt Gamehousesta ja K-citymarketista yhtäkään kappaletta. Löysin oman kappaleeni vasta Prismasta, jonneka oli pisin matka kämpiltä polkea.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Kun vain jostain löytyisi, paljonko myynti todellisuudessa kasvoi: myytiinkö ennen yksi konsoli viikossa ja nyt neljä, vai myytiinkö ennen kymmenentuhatta konsolia viikossa ja nyt neljäkymmentätuhatta?

Katsotaan, paljonko myynnit pomppaavat, kun Super Smash. Bros ja joskus kaukaisessa tulevaisuudessa ilmestyvä Zelda saapuvat kauppoihin...

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tuota jäin tosiaan miettimään kun niinhän se Zelda HD:kin moninkertaisti myynnit, eihän niitä kaupoissakaan sitten paljoa ole kun ei menekkiä normaalistikaan ole. Ilmaispelikampanjalla oli tosin aivan varmasti osuutta asiaan tällä kertaa, koska ihan hyvä tilanne ostaa Wii U kun saa kaksi peliä samalla ja lisää tulossa. Ei tarvitse sitten jouluna ruuhkassa olla ostamassa pelkästään smash brossia varten.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Kun vain jostain löytyisi, paljonko myynti todellisuudessa kasvoi: myytiinkö ennen yksi konsoli viikossa ja nyt neljä, vai myytiinkö ennen kymmenentuhatta konsolia viikossa ja nyt neljäkymmentätuhatta?

No ainakin VGChartzin mukaan Wii U:ta myytiin MK8:n avausviikolla maailmanlaajuisesti 187 028 kappaletta, kun taas edellisellä viikolla meni kaupan vain 31 777 konsolia. Eihän tuon sivuston tilastot aina täysin vedenpitäviä ole, mutta aika lähellä totuutta ne usein ovat. En tiedä tarkoittiko tuo konsolimyynnin nelinkertaistuminen amerikkaa vai mitä, mutta ainakin koko maailman myyntiluvut edellisviikkoon verrattaessa omien laskujeni mukaan kuusinkertaistuivat!