Marvel Ultimate Alliance 3:sta uusi traileri ja rutkasti pelikuvaa / Uutiset / pelaaja.fi

Marvel Ultimate Alliance 3:sta uusi traileri ja rutkasti pelikuvaa

13.06.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
3
Marvel UA3 E3

E3-messuilla nähtiin uusi Marvel Ultimate Alliance 3 -traileri sekä noin puolen tunnin edestä pelikuvaa. Lisäksi Nintendo julkisti maksullisen laajennuspassin, jonka ladattavissa sisällöissä on tavaraa niinkin menestyneistä Marvel-sarjakuvista kuin X-Men ja Fantastic Four.

Trailerilla näkyy valtava määrä sankareita ja pahiksia Marvel-universumin eri kolkista. Tarinan keskiössä on viimeisimpien Avengers-elokuvien tavoin Thanos ja ikuisuuskivet, mutta ruudulla vilahtaa myös hieman tuntemattomampia hahmoja, kuten hirviönmetsästäjä Elsa Bloodstone.

Aikaisempien Ultimate Alliance -pelien tavoin pelaajat voivat kasata nelihenkisen tiiminsä laajasta hahmotarjonnasta. Hahmoja voi myös kustomoida, kuten pelivideolla nähdään. Erona aikaisempaan on vaihtoehtoinen zoomattu kamerakulma, jossa pelaaja pääsee lähemmäs sitä hahmoa, jota hän milloinkin on ohjaamassa.

Peliä voi pelata niin yksin kuin kavereiden kanssa. Moninpeli onnistuu sekä paikallisesti että verkossa. Perinteisen tarinamoodin lisäksi tarjolla on trials-pelitila, jossa erilaisia haasteita suorittamalla voi avata esimerkiksi lisää pelattavia hahmoja. 

Marvel Ultimate Alliance 3 julkaistaan yksinoikeudella Switchille 19. heinäkuuta.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Loren kannalta Fisk aivan naurettavan voimakas verrattuna näihin supersankereihin

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No mutta hei! Tämähän vaikuttaakin kuitenkin ihan mielenkiintoiselta. Katselin siis vähän alkua ja tajusin että tässä on siis jonkinlainen kampanjakin eikä vain puhdasta mättöä alusta loppuun.

Negatiivisella tapaa tulee silti Lego-pelit mieleen: kymmeniä hahmoja, jotka eroavat jollain tavalla mutta tekeminen on silti yksinkertaista nappien hakkaamista, jotta hahmot hakkaavat vihollisia. Vähän puuduttavaa voi siis olla. Toivottavasti ei sitä kuitenkaan ole ja vaihtelua on vaikkapa erilaisilla vihollisilla, asetelmilla, sun muulla.

Pitääpäs laittaa seurantaan.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus frozen

Loren kannalta Fisk aivan naurettavan voimakas verrattuna näihin supersankereihin

Hänellä saattoi olla yksi niistä Infinity Stoneista, lisäksi Fisk ei ole mikään normaali mafiapomo, mies on treenattua lihasta (aivan, Wilson Fisk ei ole lihava) joka on antanut Spider-Manille ja Daredevilillekin köniin kaksintaistelussa. Lisäksi kyseessä on roolipeli, pomovastukset jotka ottavat paljon vahinkoa on normi juttu koko genressä yleensä. Marvel Ultimate Alliance-peleissäkin oli paljon ns. "normaaleja ihmisiä" minipomoina/pomoina, mutta he silti antoivat kunnon vastuksen. Olishan se naurettavaa että Hulk saapuisi ja one punchaisi kaiken, samalla kun Black Widow ja Hawkeye tekisivät hyttysenpiston verran vahinkoa, se ei olisi hauska pelata yhtään.

Lainaus zappah

Negatiivisella tapaa tulee silti Lego-pelit mieleen: kymmeniä hahmoja, jotka eroavat jollain tavalla mutta tekeminen on silti yksinkertaista nappien hakkaamista, jotta hahmot hakkaavat vihollisia. Vähän puuduttavaa voi siis olla. Toivottavasti ei sitä kuitenkaan ole ja vaihtelua on vaikkapa erilaisilla vihollisilla, asetelmilla, sun muulla.

Voin sanoa Lego-pelejä pelanneena ja X-Men Legends 1-2, Marvel Ultimate Alliance 1 ja vähän 2 pelanneena että nämä kaksi sarjaa eivät ole samalaisia. Lego-peleissä ei kerätä kokemusta jolla päivittää hahmojen erikoiskykyjä, eikä nämä pelit ole lineaarista tasoloikkaa jossa samat kentät palataan eri hahmoilla esineitä metsästäen uudelleen ja uudelleen (vaikka kentissä onkin piilotettu salaisuuksia). Kaikissa edellä mainitsemissani Marvelin action RPG:eissä on ollut vahva tarina toimintaa siivittämässä, esimerkiski X-Men Legends 2-pelissä X-men ja Brotherhood of Evil Mutants liittoutuivat Apocalypsen päihittämiseksi, selvittivät erilaisten alueiden läpi mitä hän haluaa tietyistä mutanteista (Polaris ja Quicksilver esimerkkeinä). Nämä pelit ovat ennemmin Baldur's Gate: Dark Alliance:n ja Champions of Norrath:in kaltaisia "läiskintä-pelejä", pääpaino on tarinassa ja hahmojen erilaisten kykyjen ja aseiden kanssa leikkimisessä, sinä siis roolipelaat maailmaa pelastavana sankarijoukkona tuhoten joukottain pikkunilkkejä ja isoja pahoja. Lego-pelit ovat viimeinen asia mihin näitä tulisi verrata. Mikäli et pidä hahmojen kehityksestä, eri hahmojen kokeilusta ja erilaisten taistelukykyjen kokeiluista, ei sinun kannata tätäkään peliä kokeilla, et tule pitämään tästäkään. Mikäli et ole pelannut tälläistä peliä, voithan sinä antaa tälle mahdollisuuden. Loppujen lopuksi peli on fanservicea Marvel-faneille.

Kiva kuitenkin nähdä viimein oikeaa pelikuvaa josta voi tehdä paremmin havaintoja. Hype peliä kohtaan laskenut vähän, mutta nyt se on taas noususuhdanteessa.