Marvel's Avengers floppasi, julkaisija myöntää / Uutiset / pelaaja.fi

Marvel's Avengers floppasi, julkaisija myöntää

27.11.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
8
Marvel's Avengers, Square Enix, Crystal Dynamics, Yosuke Matsuda

Kostajat ei kerännyt pelaajia kokoon toivotulla tavalla, Square Enix kertoo tuoreessa tulosraportissaan. Raportissa japanilaisjulkaisijan pääjohtaja Yosuke Matsuda myöntää, ettei sen Marvel's Avengers -peli vastannut lainkaan sille asetettuja myyntiodotuksia.

Tomb Raider -kehittäjä Crystal Dynamicsin käsialaa olevan supersankariseikkailun myynnit ovat Matsudan mukaan niinkin alhaiset, etteivät tähänastiset tuotot kata vielä pelin varsinaisia kehityskustannuksia. Pelin heikot tulokset ovat vetäneet myös Square Enixin koko suurpelituotannon viimeisen puolen vuoden tuloksen miinuksen puolelle. Osasyynä tähän ovat kattavat markkinointikampanjat, joita keskitettiin koronapandemiasta johtuen ennakkomarkkinoinnin sijaan pelin julkaisuun.

Matsuda toivoo tuloksen kääntyvän Marvel's Avengersin jatkokehityksen myötä, sillä pelin varalle on tiedettävästi kattavampia sisältösuunnitelmia. Näihin lukeutuu muun muassa joulukuun alussa julkaistava lisähahmo Kate Bishop, jonka mukaantulo kasvattaa myös pelin tarinallista sisältöä.

Marvel's Avengers julkaistiin syyskuussa pc:lle, PlayStation 4:lle, Stadialle ja Xbox Onelle. Uuden sukupolven PlayStation 5- ja Xbox Series X -versiot saapuvat näillä tiedoin ensi vuoden puolella.

Lähde: GamesIndustry.biz, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pelihän kiinnostaisi jos se ei olisi Destiny-wannabe. Veikkaan sen olevan yksi merkittävimmistä syistä että floppasi.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Saavutus sinänsä sekin, että onnistuivat tekemään tappiota yhteen viime vuosikymmenen isoimmista popkulttuuri-ilmiöistä pohjautuvalla AAA-pelillä. Onnittelut vaan Squarelle ja Crystal Dynamicsille.

Jännä nähdä mitä seurauksia tällä on Squaren muille Marvel-projekteille.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Eipä tullut yllätyksenä ei yhtään kiinnosta tämä peli.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Tämä peli on hyvin erikoinen tapaus. Paperilla kaikki tuntuu olevan kunnossa. Menestyvä ja hyvä lisenssi, hyvät hahmot, kehitykseen panostetaan, kaikki toimii periaatteessa hyvin, mutta ei. Käytännön esimerkki pelistä joka on vähemmän kuin osiensa summa. Siitä vain puuttuu se jokin.

Itselle suurin syy varmaan on se että hahmojen karisma ja uskottavuus jää uskomattoman kauas MCU vastineistaan. Olen katsonut muutaman trailerin ja yrittänyt kiinnostua pelistä, koska idea on vain hieno ja toteutuskin toiimva, mutta hahmot ja yleinen fiilis jää todella laimeaksi. Sinänsä on saavutus saada noinkin pinnalla olevista hahmoista mitään sanomattomia, mutta luulen että tässä on se ongelma. MCU:ssa hahmoilla on karisma ja tietty tyyli, tässä tuntuu että on yritetty ratsastaa MCU:lla ja laitettu pukuihin vain "joku sinne päin" ilman oikeaa roolistusta. Ja joo, tämä on ihan mutua, mutta oli niin tai näin, roolitus on ryssitty täysin. Ja kun peli yrittää ratsastaa MCU:lla, olematta kuitenkaan lähelläkään MCU:n vetovoimaa, se ei kiinnosta. Jos tämä olisi tullut ennen MCU:n leffoja, juttu voisi olla toinen, mutta nyt,... se on vain tylsä ja korni. Crystall Dynamicsin olisi pitänyt tehdä oma juttunsa tai S-E:n vain maksaa niistä MCU:n naamoista ja kunnon ääninättelijöistä. Ainakin Stark on pelissä kaukana Downeyn karismasta.

Esim. Gotham Knights omaa aivan eri tason fiiliksen. Ainakin omasta mielestä. Ja kun miettii kumpaa haluaa pelata, oma valinta kaatuu helposti Gotham Knightsiin.

Mutta,... lopulta tämäkin on vain traileri mutua. Ikävän usein tulee tehtyä aika nopeastikin ostopäätös. Ehkä pelille pitäisi antaa tilaisuus. En vain vielä ole oikein löytänyt kunnon syytä sille.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Jotain pelin markkinoinnissa taisi mennä pieleen. Pelin julkaisu meni esim. minulta ihan täysin ohi. Vaikka lähellekään kaikki pelit ei minua kiinnosta, niin AAA-pelin julkaisulta ei oikein voi välttyä. Avengersin tapauksessa peli kuitenkin vaan julkaistiin jossain vaiheessa, sitten huomasin Discordissa, että joku kaveri pelasi sitä, mutta silloinkin luulin, että kyseessä on joku beta tms. Vasta myöhemmin selvisi, että peli on ihan oikeasti ulkona, vaikkakin osittain aika betamaisessa kuosissa.

Seuraava downeri olikin sitten se, että peli olikin joku game as a service -tekele, eikä suinkaan mikään vahva tarinallinen ja hahmokeskeinen kokemus. Kiinnostuksen viimeisetkin pari prosenttia katosi sen siliän tien. Odotin, että tässä olisi lähdetty PS4 Spider-Manin viitoittamalle linjalle, kun sehän myi erittäin hyvin ja oli kaikin puolin pidetty peli, mutta Squarella oli nähtävästi muita suunnitelmia.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Mielenkiintoista puida mikä meni pieleen näin tunnetusta materiaalista tehdyssä pelissä. Vaikka en ole MCU-leffamaailmaa pahemmin seurannut ja ollut tästäkään pelistä kiinnostunut, luulen että tosi iso syy epäonnistumiseen on pelin täydellisen väsähtänyt yleisfiilis, joka huokuu jokaisesta kuvasta, jossa tunnetut sankarit nähdään. Ihan pelkästään tämän uutisen kuva Thoristakin vain näyttää väsyneeltä.

IMAGE(https://i.imgur.com/EmZ4wmW.png)
Naamat kuin olisivat saapuneet 10 tuntia kestäneeltä luennolta ja kissan hautajaisista. Jo taitolaji luoda näin ankeaa materiaalia pelistä eniten julki. :)

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Teräskäsine

Mielenkiintoista puida mikä meni pieleen näin tunnetusta materiaalista tehdyssä pelissä. Vaikka en ole MCU-leffamaailmaa pahemmin seurannut ja ollut tästäkään pelistä kiinnostunut, luulen että tosi iso syy epäonnistumiseen on pelin täydellisen väsähtänyt yleisfiilis, joka huokuu jokaisesta kuvasta, jossa tunnetut sankarit nähdään. Ihan pelkästään tämän uutisen kuva Thoristakin vain näyttää väsyneeltä.

[img]https://i.imgur.com/EmZ4wmW.png[/img]
Naamat kuin olisivat saapuneet 10 tuntia kestäneeltä luennolta ja kissan hautajaisista. Jo taitolaji luoda näin ankeaa materiaalia pelistä eniten julki. :)

Jep, naamat näyttää juuri siltä, että 3D-artistia on ohjeistettu vain pysymään mahdollisimman kaukana elokuvien cästistä, että vältetään kitinä oikeuksista ja lisensseistä, mutta yhdennäköisyyttä epätoivoisesti vältellessään artisti on päätynyt tekemään tuollaisia kamalia uncanny valley -androideja.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Tästä pelistä olisi pitänyt tulla Marvel:in vastaus Batman Arkham-sarjalle, niin sanoin kun kuulin Deus Ex-sarjan tekijöiden avustavan pelin kanssa. Sitten näin Beta-kuvamateriaali ja peli olikin Destiny/Division-pelien kopio, siihen oma mielenkiinto lopahti. Jos minua ei kiinnosta imitaation kohde, miksi pelaisin leffalisenssillä liimattua versiota siitä?