Ennen Marvel’s Avengersin toukokuista julkaisua pelin tapahtumia pohjustetaan romaanin muodossa. Titan Booksin kustantama esiosa julkaistaan 31. maaliskuuta ja kantaa nimeä Marvel’s Avengers: The Extinction Key.

Romaani seuraa samaa Kostajien kokoonpanoa kuin pelikin, mutta seikkailussa on mukana muitakin Marvelin supersankareita, kuten Doctor Strange. Sankarijoukkio yhdistää voimansa estääkseen Zodiac-nimistä organisaatiota saamasta käsiinsä Zodiac-avainta.

Romaani on ennenkin peleihin pohjautuvia kirjoja tehneen Gregory Keyesin kynänjälkeä. Keyesin aikaisempia töitä ovat muun muassa Elder Scrolls -kirjat The Infernal City ja Lord of Souls sekä Star Wars: The New Jedi Order -kirjasarja.

The Extinction Key ilmestyy ensimmäisenä jo varmistetuista Titan Booksin, Marvelin ja peliä työstävien Crystal Dynamicsin, Eidos Montrealin ja Square Enixin välisistä yhteistyöprojekteista. Syyskuussa ilmestyy Paul Daviesin  tehtailema Marvel’s Avengers: The Art of the Game -taidekokoelma, ja suunnitteilla on projekteja niin fiktion kuin tietokirjallisuudenkin puolella.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa