Mass Effect 3 käsittelee homorakkautta kunnioituksella / Uutiset / pelaaja.fi

Mass Effect 3 käsittelee homorakkautta kunnioituksella

8.05.2012 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
7

Mass Effect 3:n homoromanssien käsikirjoittajat lähestyivät aihetta kunniotuksella, kertoo Dusty Everman BioWaren blogissa.

- Vaikka olin hieman ulkona elementistäni, olen tyytyväinen Steve Cortezin hahmoon, Everman kommentoi.

- Hahmon luonteen huomioon ottaen, oletin, että työtäni tultaisiin syynäämään tarkemmin kuin mitään aikaisempia projektejani, joten ainuttakaan käsikirjoituksen sanaa ei luotu hutiloiden. Ensimmäiset palautteet ovat olleet kannustavia ja odotan innolla miten pelaajat suhtautuvat häneen, niin positiivisessa tai negatiivisessa valossa.

Käsikirjoittaja pelkäsi, ettei hän kykenisi kirjoittamaan aidolta tuntuvaa ihmissuhdetta tai luomaan pelaajille uskottavaa hahmoa, jonka seksuaalinen suuntautuminen ei tulisi yllätyksenä.

Cortezin edustaessa miespuolista homoseksuaalia, jäi käsikirjoittaja Patrick Weekesin kontolle pelin naispuoliseen seksuaalivähemmistöön kuuluvan Samantha Traynorin luonti.

Weekes myönsi keskittyneensä aluksi aivan liikaa seksuaalisuuteen henkilön rakentamisen sijaan.

- Ystäväni ja managerini huomauttivat asiasta. Olin keskittynyt niin voimakkaasti positiivisten asioiden luomiseen, etten ollut muistanut luoda riittävän uskottavaa hahmoa, Weekes kertoo.

- Seuraavassa hahmokonseptissani lesbo-identiteetti oli läsnä piilottelematta, mutta siitä ei huudelta talojen katoilta.

Kuuma ja kostea kahden naisen välinen kohtaus Mass Effectin pelattavan pääsankari Shepardin ja Traynorin kanssa nostatti kohua, mutta Weekesin mielestä Traynor ansaitsi yhtä paljon ruutuaikaa, kuin muutkin romanssiin taipuvat hahmot.

- Olimme pitkään varpaillamme kyseisen kohtauksen kanssa, mutta jos pelaaja on romanssissa Ashin kanssa ja näkee pitkän välivideon, emme voi vain näyttää mustaa ruutua Traynorin suhteen.

Lähde: VG247

Toim. huom.

Mass Effect 3 antaa pelaajille mahdollisuuden liittyä suhteeseen miesten tai naisten kanssa. Pelaaja myös päättää sankarinsa sukupuolen pelin alussa. Pelin ikäraja on K-18.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Huh. No nyt on uutiskuva Oselotin mieleen.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey
Lainaus käyttäjältä Demppa

Huh. No nyt on uutiskuva Oselotin mieleen.

Heh.

Traynor oli kyllä mielestäni todella hyvä hahmo. Kerrassaan mainio tyyppi. Pitää sitten FemShep-kierroksella tutustua tarkemmin... ;) Myös Cortez on ihan jees, mutta MaleSheppieni sydämet kuuluvat yleensä joko Talille tai Liaralle.

Käyttäjän Guybrush kuva
Guybrush

Restecpa! Tietäähän sen, että tästä nousee/nousi haloo, mutta uskaliaisuudesta on pakko antaa iso littipeukku BioWarelle. Melkosen arka aihe vielä pelirintamalla tuo homoseksuaalisuus...Pitääkin alkaa jututtamaan hieman enemmän tuota Samathaa ;)

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Parempi vain tosiaan että aletaan siirtyä hieman kehittyneempään yhteiskuntaan jossa kaikki voivat tykätä mistä haluavat. Ärsyttää hieman kaikki homovastaiset ihmiset ja jutut. Ihme touhua.

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Ekalla läpipeluulla minun mies Shepulla oli vallan onnistunut homosuhde Kaidanin kanssa. Hyvin oli kirjoitettu dialogi, huono vaan että kaikki kiva oli sitten leikattu pelistä pois :(

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Olen tosiaan yllättynyt, että peliin edes uskallettiin laittaa homosuhteita. Homous kun on melkoinen tabu vielä aika isossa osassa maailmaa, esimerkkinä USA, missä kaikki seksuaalisuus ja seksiin liittyvä on tabu. Ainakin jos ne ovat esillä mitenkään julkisesti.

Kudos to you!

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa
Lainaus käyttäjältä Demppa

Parempi vain tosiaan että aletaan siirtyä hieman kehittyneempään yhteiskuntaan jossa kaikki voivat tykätä mistä haluavat. Ärsyttää hieman kaikki homovastaiset ihmiset ja jutut. Ihme touhua.

Selitä hyvin miten on muka kehittyneempi yhteiskunta, jos homot hyväksyttäisiin? Kunhan vain niihin kunnon ongelmiin keskityttäisiin eikä vain johonkin niin nimelliseen, kuin että homot vaihtaa sormuksia uskonnollisessa rakennukksessa, Jos, kaikki uskonnolliset kirjat kieltää homouden, niin miksi he jankuttavat jotain semmoista.

IMAGE(http://img820.imageshack.us/img820/3092/giding.png)

PS. Miksi peleihin edes lisätään jotain koituskohtauksia? Jos haluaa semmoista katsoa, niin katso podnoa. Miksi seksuaalisuutta pitää lisätä kaikkeen? Sekä Mass Effect on paska sarja.

Nostoja