Mass Effect 3:n DLC:stä nousi kauhea kohu - Sisältö valmiiksi pelissä, maksu vain avaa lukot / Uutiset / pelaaja.fi

Mass Effect 3:n DLC:stä nousi kauhea kohu - Sisältö valmiiksi pelissä, maksu vain avaa lukot

12.03.2012 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
18

EA:n ja BioWaren julkaisupäivän Mass Effect 3 DLC:stä on noussut kauhea haloo. Pelaajat eivät ole olleet tyytyväisiä heti julkaisupäivänä myyntiin saapuneeseen maksulliseen lisäpakettiin, jonka olisi pitänyt olla suoraan pelilevyllä. Vai oliko se sittenkin?

Kaikki alkoi ex-BioWare-kehittäjä Christina Normanin selityksestä GDC:ssä.

- Ei ole mitään järkeä julkaista DLC:tä vuoden jälkeen pelin julkaisusta, kun valtaosa pelaajista on myynyt pelinsä eteenpäin GameStopiin jo kolmesti. Tämä tarkoittaa aikaista, jopa julkaisupäivän DLC:tä. Se on hirveää joidenkin pelaajien mielestä ja he valittavat vaikka eivät tiedä tulevasta lisäsisällöstä mitään muuta kuin nimen. "Ooh, tämän pelin on pakko olla puutteellinen - se on pilalla". Pelinkehittäjät eivät ole pahoja. Jotkut ovat, mutta eivät kaikki, Norman selitti.

- Me vain haluamme julkaista siistejä juttuja. Pelaajat, antakaa meille siihen mahdollisuus. Tuomitkaa pelimme sellaisina kuin ne ovat ja lisäsisältö sellaisina kuin ne ovat. Älkää luulko olevanne tuottajia, jotka kertovat meille miten ja missä rakennamme ja julkaisemme sisältöämme.

Kaaos jatkui kun YouTube-käyttäjä Iljkceski julkaisi videon, joka väittää DLC:n mukana tulevan Javik-hahmon olevan pelilevyllä alun perinkin.

 

EA oli hiljaa vakavaa syytöstä vastaan, mutta on julkaissut virallisen tiedotteen asiasta.

From Ashes on yli 600 Mt:n latauspaketti sisältäen täysin uutta sisältöä, kuten Eden Prime -tehtävän, uusia keskusteluvalintoja ja dialogin Javikin kanssa, uusia välivideoita, Prothean-aseen ja uusia esiintymisiä kaikille ryhmänjäsenille. Kaikki edellä mainittu sisältö valmistui vasta emopelin sertifioinnin aikana eikä sisälly levylle.

-Kuten aikaisemmin sanoimme, sisällyttääksemme Javikin pääkampanjaan, tiettyjä runkoelementtejä ja hahmoja tulee lisätä pelilevylle. Teimme vastaavan myös Zaeedin ja Kasumin kanssa Mass Effect 2:ssa.

Lähde: Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän UberJonez kuva
UberJonez

Kaikesta ihmiset voikin valittaa. Itse olen täysin Biowaren puolella tässä asiassa. Ja hyvä DLC olikin ;)

"Kaikki edellä mainittu sisältö valmistui vasta emopelin sertifioinnin aikana eikä sisälly levylle.

-Kuten aikaisemmin sanoimme, sisällyttääksemme Javikin pääkampanjaan, tiettyjä runkoelementtejä ja hahmoja tulee lisätä pelilevylle. Teimme vastaavan myös Zaeedin ja Kasumin kanssa Mass Effect 2:ssa."

Juurikin näin.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Itse pidin tuosta DLC:stä ja suosittelen muillekkin tuon lataamista.

Käyttäjän ouroboros kuva
ouroboros

Niin... Collector's Editionissahan oli latauskoodi tuota varten. Olisikohan näiden valittajien mielestä ollut parempi että tämä DLC olisi ollut esim. vaikkapa kuukauden vain CE:in ostaneiden saatavissa.
Teet niin tai näin, aina joku valittaa ja valittajathan tunnetusti ovat aina äänekkäimpiä.

Eikä toki kaikkea pidä sietää mutta jotenkin tuntuu että tässä nyt vouhotetaan turhasta. Taas kerran.

Käyttäjän JiPez kuva
JiPez

Jos vaikkapa olisivat sisällyttäneent mokoman emopeliin.

Ja DLCt ovat aina pasketta. Lisälevyt ovat sitten erikseen, mutta missä vaiheessa tuollaisista 10€=20min paskeista tuli sallittua?

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Sinänsä tuo paketti oli ihan hyvä, mutta kymmenen euroa tuosta on aivan perseraiskausta. Hahmo on tärkeä loren kannalta. Myös tehtävän jälkeinen keskustelu oli rautaa. Silti 10e oli liikaa. Toivottavasti saadaan tulevaisuudessa paljonn lisää DLC: tä.

Käyttäjän Saejima kuva
Saejima

Hyvä DLC ja hahmo joten ei mitään syytä itsellä valittaa asiasta. Voisivat jo unohtaa ton ja keskittyä purnaamaan enenmän siitä import errorista. Se kun olis kiva saada jo toimimaan...

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Sinänsä tuo paketti oli ihan hyvä, mutta kymmenen euroa tuosta on aivan perseraiskausta. Hahmo on tärkeä loren kannalta. Myös tehtävän jälkeinen keskustelu oli rautaa. Silti 10e oli liikaa. Toivottavasti saadaan tulevaisuudessa paljonn lisää DLC: tä.

Käyttäjän Temathael kuva
Temathael

Ainakin PC:llä tuolla dlcllä on hintaa ainoastaan vajaa 7€, joka alkaa olemaan jo ihan siedettävä hinta, vaikka itse tehtävän pelaakin läpi about 20 minuutissa. Hahmo pelastaa kuitenkin paketin ollen mielenkiintoinen ja hyvin peliin integroitu verrattuna aiempiin dlc-hahmoihin. Harmillisesti Bioware käsittelee hahmoa silti kuitenkin kovin kummallisesti. Javikin tulisi taustansa takia olla kaiken järjen mukaan todella iso juttu tarinan kannalta, mutta nyt herra toivotetaan vaan mukaan jengiin ilman minkäänlaista kummastelua. Varsinkin tässä tapauksessa olisin toivonut kovasti, että hahmo olisi mukana pelissä suoraan ja saisi ansaitsemansa käsittelyn. Nyt paketti on hyvästä hahmosta huolimatta nipin napin hintansa arvoinen.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ihmiset ovat niin tottuneita noihin lyhyisiin dlc tehtäviin joten tämmönen 10-20 min tehtävä ei todellalaan ole tuon 7-10€ arvoinen

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri

Siis…EA/Bioware useaan kertaan väitti, ettei day-one-DLC ehtinyt levylle, mutta pökäle löytyy kuitenkin levyltä..? Itse en niin välitä day-one-DLC:stä - rahastakoot miten haluaa, kun en koko peliä osta koskaan - mutta sitten vielä pakko valehdella asiasta kaikille? Rapisee kovasti luottamus EA:ta ja Biowarea kohtaan, vaikkei Ubisoftin tasolle päästäkään.

Nostoja