Mass Effect ei tykkää pilvestä / Uutiset / pelaaja.fi

Mass Effect ei tykkää pilvestä

4.03.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Electronic Arts varoittaa Mass Effect 3:n hankkivia pelaajia Xbox 360:n pilvitallennuksiin liittyvästä tiedonsiirto-ongelmasta.

Yhtiön mukaan Suomessa torstaina julkaistava Mass Effect 3 ei kykene lukemaan pelaajien Mass Effect 2 -tallennuksia, mikäli ne on tallennettu Microsoftin pilvipalveluun tai siirretty Xboxilta toiselle kyseistä palvelua hyödyntämällä. Mikäli aikoinaan luomansa päähenkilön pyrkii siis siirtämään vanhasta pelistä jatko-osaan pilvireittiä pitkin, ei operaatio tule onnistumaan.

Ongelman kerrotaan ratkeavan siirtämällä tallennus Xboxiin, jolla tiedosto on alkujaan luotu. Mikäli tallennuksensa haluaa vielä siirtää siitä toiselle alustalle, kehoittaa EA käyttämään joko muistikorttia, -tikkua tai datasiirtokaapelia operaatiossa.

Ongelmasta huolimatta pilvipalvelun luvataan toimivan muuten normaalisti Mass Effect 3:n kanssa.

Lähde: EA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Tarkoittaako tuo nyt sitä, että kolmosen tallennuksen voisi jopa kopioida usb tikulle jos se kerran pilveäkin tukee. Kakkosen tallennus kun oli pakko siirtää tikulle. On kyllä boxilla muutenkin tehty hankalaksi tallennusten varmuuskopiointi. Ensin täytyy kaikki kopioida tai siirtää tikulle ja sitten pc:llä erillistä softaa käyttäen tehdä image siitä usb tikusta eli vaikka 4gt tikulla olisi yksi 400kt tallennus niin silti se vie sen 4gt. Nämä on niitä harvoja asioita jotka sony on tehnyt paremmin.

Mitään pilvi tallennuksia en tue. Ei paljon lohduta tietää, että ne savet on ehkä tallessa jossain serverillä toisella puolella maailmaa. Haluan varmuuskopiot oman koneen kovolle ja sen lisäksi ulkoiselle kovolle jos sattuu koneen kovo hajoamaan.

Käyttäjän Max Limitz kuva
Max Limitz

Pelasin ME1:n ja ME2:n muutaman kerran läpi (kaunis paragon-nainen, perus-Shepard-naamainen renegade-mies sekä ruma insinööri-tyyppi). Marraskuussa 2010 siirsin pelitallenteet Slim-boksille. Toivottavasti tässä tilanteessa ei tule mutkia matkaan. Vaikka uutisen ongelma liittyykin pilvitallennuksiin, niin jänskättää kuiteskin, kun on muutama tunti tullu käytettyä edellisiin osiin.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur
Lainaus käyttäjältä partajeesus

vaikka 4gt tikulla olisi yksi 400kt tallennus niin silti se vie sen 4gt.

Sitähän se image yleensä tarkoittaakin, eli koko "levy" on tallennettu yhteen tiedostoon. Jos levyn maksimikoko on ollut 700 megaa, niin imagekin vie sen 700 megaa.

Tuosta varmuuskopioinnista olen kanssasi samaa mieltä. Vanhalta risalta boksiltani siirtäessäni tallennuksia turvaan xbox tietenkin poisti varmuuskopioidut tallennukset xboxin kovolta kopioinnin jälkeen automaattisesti ja usb-tikku taas onnistui korruptoimaan tikun sisällön ja siinä samalla tallennukset.

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX
Lainaus käyttäjältä partajeesus

Mitään pilvi tallennuksia en tue. Ei paljon lohduta tietää, että ne savet on ehkä tallessa jossain serverillä toisella puolella maailmaa. Haluan varmuuskopiot oman koneen kovolle ja sen lisäksi ulkoiselle kovolle jos sattuu koneen kovo hajoamaan.

Siellä sinun kovollasi nimenomaan on varmuuskopiot myös noista pilvitallennuksista. Siinä vaiheessa, kun otat pilvitallennuksen käyttöön, niin kovolta varataan saman verran tilaa lokaalisti. Sieltä ne talletukset ovat käytössä silloinkin, kun esim. netti on nurin.

Sitä en ole vielä testannut, että voisiko sen varmuuskopiotilan mahdollisesti varata suoraan jopa ulkoiselta muistitikulta. Tosin se nyt kuulostaa jo hieman vainoharhaiselta, jos pelkää että koneen kovo ja pilviserverit hajoaisivat ja hävittäisivät kaiken datan yhtäaikaa... :) Tällä hetkellähän tuo systeemi on suojattu molemmilta mahdollisuuksilta erikseen.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88
Lainaus käyttäjältä partajeesus

On kyllä boxilla muutenkin tehty hankalaksi tallennusten varmuuskopiointi. Ensin täytyy kaikki kopioida tai siirtää tikulle ja sitten pc:llä erillistä softaa käyttäen tehdä image siitä usb tikusta eli vaikka 4gt tikulla olisi yksi 400kt tallennus niin silti se vie sen 4gt.

Jaah oispa tienny että siitä voi tehdä imagen koneelle erillisellä softalla. nimittäin tyttöystävä lainas mun usb missä tuo boxin savet ja käyttis oli....ja formatoi sen...jesss sinne meni Alan wake yms savet ja saavutukset.

Käyttäjän Mikkons. kuva
Mikkons.

Harjaanjohtava uutisotsikointi :DD if ya now what i mean

Nostoja