Mass Effect -parodiapeli Minimal Affect paljastui – maittaako ensitrailerin huumori? / Uutiset / pelaaja.fi

Mass Effect -parodiapeli Minimal Affect paljastui – maittaako ensitrailerin huumori?

23.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7
Minimal Affect, Toadman Interactive, mass effect, parodia, ARPG, toimintaroolipeli, parodia, 2021

Ruotsalaisstudio Toadman Studios on tuonut julkisuuteen uuden pelinsä, joka on varsin avoimesti parodia ennen kaikkea BioWaren hittisarja Mass Effectista. Luovasti Minimal Affectina tunnettu peli tekee matkaa pc:lle ja konsoleille ensi vuodeksi ja lupaa tarjolle kolmannen persoonan toimintaroolipeluuta.

Visuaalisesti Minimal Affect seuraa Family Guyn ja Rick & Mortyn kaltaisten amerikkalaisten animaatiosarjojen mallia, eikä sen huumorityylikään tunnu jäävän järin kauaksi näistä. Toadman Studiosilla luvataan silti yhtälailla kovasti, ettei pelin pelattavuus ole vitsi, vaan niin toiminnaltaan, tehtävätarjonnaltaan kuin hahmonkehitykseltään kyseessä on täysivoimainen toimintaroolipelikokemus.

Peliä on julkaisemassa Toadmanin sisaryhtiö Sold Out, jonka kanssa se tuottaa parhaillaan myös vampyyriräiskintäpeliä nimeltä EvilEvil. Parhaillaan se on vastuussa myös vakoojaräiskintä IGI:n elvytyksestä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Huomattavasti mielenkiitoisempi kuin ME:Andromeda :)

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus frozen

Huomattavasti mielenkiitoisempi kuin ME:Andromeda :)

Siihen ei paljoa vaadita.

"Why do you need to make fun of Mass Effect if Mass Effect Andromeda already did that?"

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Olenkohan jotenkin rikki, kun toi ei iskenyt ollenkaan.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus Agathon

Olenkohan jotenkin rikki, kun toi ei iskenyt ollenkaan.

Aioin kommentoida samaa. Liikaa yritystä olla hauska, sama vika kuin 2000-luvun crazy komedioissa. Ei naurattanut tai edes hymyilyttänyt, sai kyllä kärvistelemään sohvalla vaivaantuneena. Ei kestä vertailua sellaisiin kuin Rick and Morty, Final Space, Family Guy, South Park jne.

Konsepti on kyllä ihan mielenkiintoinen, joten toivottavasti tuo oli vain huono traileri joka ei edusta peliä kokonaisuutena. Ei itseeni huumori iskenyt.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onkohan tämä nyt lopulta Mass Effect huumorilla tai sen tapaisella koska pelaaminen vaikuttaa suoraan sieltä otetulta. Ehkä yksinkertaisemmalta vielä.

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy

Vähän epäilyttää, että tälle käy kuin Eat Lead - The Return of Matt Hazardille. Hauska idea ja siihen se jää.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Eipä minuakaan sen koommin napannut tuon trailerin huumori TAIKKA pelin ulkonäkö.

Mitenkäs tämän nyt sanoisi? Parodiaksi nuo hahmot olivat liian yks yhteen alkuperäisen lähdemateriaalin kanssa: feikki-Shepard, pelin Krogan-vastine sekä Reaperit näyttävät aivan liian identtisiltä esikuviensa kanssa. Ja Reapereita kutsutaan nyt nimellä "Harvester", joskin sitä termiä käytettiin jo Mass Effectin tietyillä vihollisilla... Ja sitten oli se punapaitainen Star Trek-ripoff kaiken tuon muun keskellä.

Ois voinut luulla, että kyseessä on ennemminkin joku fanien tekemä pila-animaatio OIKEASTA Mass Effectistä sen sijaan, että kyse olisi täysin uudesta parodiapelistä. Jos kyseessä olisi viittaus jossakin muussa peli- taikka tv-sarjassa (esim. South Parkissa), niin silloin tuo yksi yhteen look ei haittaisi.

Mutta kun kyseessä pitäisi olla täysin uusi IP, niin silloin tuo homma tuntuu vaan laiskalta. Mielikuvituksettomalta. Toki jotain samankaltaisuutta pitää jättää lähdemateriaalin tunnistamiseksi, mutta tämä ratkaisu oli sieltä tylsimmästä päästä. Se ei ole luova eikä myöskään hauska. Kenties tekijät eivät vaan uskaltaneet lähteä liikaa irrottelemaan lähdemateriaalista... tai sitten he olivat tosiaan vaan laiskoja.

Lisätään vielä huumori, joka oli yhtä väljähtänyttä kuin kolme tuntia sitten pöydälle unohdettu kahvikupponen. Ei jatkoon.

Nostoja