Mass Effect -universumiin paluu jääneekin ensi vuoteen

EA:n tuore sijoittajapuhelu antaa ymmärtää, ettei Mass Effect Andromeda tosiaan ehdi kauppoihin vielä täksi vuodeksi.

2.3.2016 16:37

Mass Effect -roolipelisarjan uusin osa Mass Effect Andromeda ei näytä ehtivän kauppoihin täksi vuodeksi. Electronic Artsin talouspomo Blake Jorgensen on kertonut San Franciscossa tällä viikolla järjestetyn teknologiakonferenssin yhteydessä, että tällä hetkellä julkaisija tavoittelee peliä ulos seuraavan tilikautensa viimeisen vuosineljänneksen aikana eli vuoden 2017 tammi-maaliskuussa.

Mass Effectin mahdollisesta lipsumisesta ensi vuodelle saatiin vihiä jo aiemmin tammikuussa, kun Electronic Artsin tuloskatsaus kertoi pelin julkaisuikkunan osuvan yhtiön seuraavan tilikauden loppuun. Tuolloin varmuudella ei vielä tiedetty, tarkoitettiinko tällä tilikauden kolmatta vai juurikin nyt kerrottua viimeistä neljännestä.

Minkäänlaista syytä mahdolliselle viivästykselle ei ole annettu. Vuosien 2016 ja 2017 vaihde on yhtiölle tosin näillä näkymin muodostumassa kiireiseksi ajankohdaksi, sillä Mass Effect Andromedan ohella kauppoihin on noihin aikoihin odoteltu niin uutta Battlefieldia kuin mahdollisesti jopa seuraavaa Titanfalliakin.

Mass Effect Andromeda paljastettiin virallisesti viime vuoden E3-pelimessujen yhteydessä. Tuolloin peliä lupailtiin kauppoihin tämän vuoden jouluksi. Aiemmat Mass Effect -pääsarjan osat kehittäneen BioWare Edmontonin sijaan Andromedaa työstää BioWare Montreal.

Lähde: Eurogamer, NeoGAF

Lisää luettavaa