Mass Effect täyttää kymmenen vuotta, BioWare muistelee sarjansa historiaa / Uutiset / pelaaja.fi

Mass Effect täyttää kymmenen vuotta, BioWare muistelee sarjansa historiaa

7.11.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Mass Effect -sarjan käynnistymisestä tulee kuluneeksi loppukuusta täydet kymmenen vuotta. Juhlavuosi on toistaiseksi sujunut hieman ailahtelevasti, sillä maaliskuussa ilmestynyt Mass Effect Andromeda saattaa hyvinkin olla viimeinen sarjan peli toviin. Silti BioWare on näin niin sanottuna N7-päivänä halunnut kevyesti muistella mennyttä vuosikymmentä.

Yhtenä juhlimiskeinona yhtiö on julkaissut noin seitsemän minuuttia pitkän videon, jossa niin sarjan kehittäjät, ääninäyttelijät kuin muutamat fanitkin jakavat tuntemuksiaan sarjasta. Videolla kuullaan niin hieman taustoitusta sarjan pelien synnystä kuin myös erilaisista vaikutuksista, joita peleillä on ollut sen pelaajiin.

Sarjan taivalta on juhlittu lisäksi esimerkiksi taiteella ja Mass Effect Andromedan sisäisellä moninpelitapahtumalla. Mass Effect Archives -sivun avulla pelaajat voivat voineet muistella myös sarjan varrella tekemiään valintoja.

BioWaren virallisen N7-päivän juhlasivun löytää tästä.

Seuraavan kerran lisää Mass Effectia saadaan vielä näin marraskuussa julkaistavalla Mass Effect: Initiation -romaanilla, jota seuraa kesällä myös toinen kirja Mass Effect: Annihilation. Initiation toimii eräänlaisena Andromedan taustoittajana pelin Cora-hahmon suhteen, kun taas Annihilation kertoo, mitä kadonneelle quarianien siirtolaisalukselle oikein tapahtui.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

RIP ME, kiitos kun ryssitte yhden parhaimmista pelisarjoista perseillyllänne EA :)

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Mass Effect panosti yhä enemmän liikaa pyssyihin, kun olisi pitänyt mennä täysillä kohti sitä eroottisromanttista roolipelikokemusta mitä puolalaiset ovat tehneet. Noh, jenkeissä ei voi, koska kirkko*. ;)