Mass Effect -tiimin sulautuminen ja loputon Kickstarter-katastrofi – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja metsään menneitä Kickstarter-projekteja viikolta 31.

6.8.2017 21:00

Päättyneellä viikolla kuultiin hieman lisää Mass Effect Andromedan tehneet BioWare Montrealin kohtalosta ja katastrofaalisen Unsung Story -joukkorahoitusprojektin tilasta. Uusi Noituri-tuotekin julkistettiin The Witcher -värityskirjan muodossa ja Rockstaria halutaan viedä taas myös käräjille.

Näistä ja monesta muusta aiheesta voi lueskella oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Menetyksiä pelialalla

Viikon aikana ei vältytty suru-uutisilta. Ensin julkisuuteen saapui tieto BioWare-kehittäjä Corey Gaspurin poismenosta, mitä seurasi myöhemmin viikolla myös ilmoitus Dishonored-säveltäjä Daniel Lichtin kuolemasta.

Lue koko uutinen (Gaspur | Licht)

Rauhalliset levot vaan, Dexterin tunnarit ovat jääneet hyvin mieleen. -OsKu (Licht)


Rockstar haastettiin oikeuteen 15-vuotiaasta GTA: Vice Citystä

Rockstar Games on jälleen kerran haastettu oikeuteen suositun Grand Theft Auto -pelisarjan tiimoilta.

Tällä kertaa oikeusjutun kohteena on vuonna 2002 julkaistu GTA: Vice City. Oikeusjutun on nostanut Psychic Readers Network, joka uskoo pelin Auntie Poulet -sivuhahmon hyödyntävän luvatta tv-kanavalla esiintyneen Miss Cleo -hahmon ulkoasua ja aksenttia. Väitteissä onkin jonkin verran perää, sillä Auntie Pouletin ääninäyttelijä on Miss Cleo -hahmoa esittänyt edesmennet Youree Harris.

Lue koko uutinen

Nämä tämmöiset onnen onkijat saisivat kyllä hävittää maanpäältä totaalisesti. Onko kellään mitään tietoa että mitä tuo Psychic Readers Network tekee kuulostaa juuri niin paskalta yritykseltä että jostain sitä rahaa pitää kaivaa. -taistelujake

Eiköhän tämäkin haaste kaadu, mutta niin kauan kun Jenkkien oikeusjärjestelmä sallii poskettomia korvausvaatimuksia, pikarikastumista toivovat yrittävät aina uudelleen. -Boblick


Roolipelisuosikki jatkaa kasvuaan: kolme uutta Persona-sivuosaa paljastettiin

Kolme uutta Persona-sarjan sivuosaa ovat saaneet julkistuksensa. Peleistä kaksi ovat eräänlaisia seuraajia rytmipeli Persona 4: Dancing All Nightille. Kolmas vuorostaan on uusi Persona Q -luolastoseikkailu.

Lue koko uutinen

Heti kaikki mulle nyt. Sekä DAN, että Q oli erittäin hyviä joten nämä kelpaa kyllä. -partajeesus

Dancing All Nighting kanssa oli itsellä pieni ongelma, missä Playstation TV:llä pelatessa tuntui olevan lagia. Itse käsikonsolilla toimi moitteetta, mutta aina vaan parempi että näistä on PS4 versiot. -Marioysikax


No jo oli aikakin: The Witcher saa oman aikuisten värityskirjan

Puolalaiskirjailija Andrzej Sapkowskin luoman Noituri-sarjan pohjalta on vuosien varrella tehty niin pelejä, sarjakuvia kuin postimerkkejäkin, mutta nyt herran vuonna 2017 se saattaa vihdoin saavuttaa äärimmäisen muotonsa. Marraskuussa virallisen julkaisunsa saa nimittäin The Witcher -teemainen aikuisten värityskirja.

Lue koko uutinen

Maailmassa ei voi koskaan olla liikaa Witcheriä 🙂 -Smiling Nik

Ostan tämän heti jo pelkästään tuon thumbnailin takia. -kurrinen123


Ongelmallinen Unsung Story vaihtaa kehittäjää – tuotanto aloitetaan alusta

Kickstarter-rahoitettu roolipeli Unsung Story saa allensa uuden kehittäjätiimin Little Orbitista. Valitettavasti pelin tuotantoaikataulu venyy kuitenkin päätöksen myötä entistä pidemmälle, sillä Little Orbit on päättänyt hylätä keskeneräisen tuotoksen kokonaan ja palaavan takaisin suunnittelupöydälle.

Lue koko uutinen

 


Guild Wars 2 porskuttaa edelleen: Path of Fire -lisäosa paljastui verkkoroolipelisuosikkiin

ArenaNetin verkkoroolipeli Guild Wars 2:n järjestyksessään toinen iso laajennusosa on julkistettu. Uusi lisäri on Path of Fire ja se julkaistaan peliin 22. syyskuuta.

Uutena alueena Path of Fire esittelee Guild Wars 2:een Crystal Desert -alueen, joka rakentuu viidestä omasta kartastaan. Kunkin näistä kartoista luvataan olevan suurempi kuin yksikään aiempi vastaavanlainen kokonaisuus pelissä ja tukeutuen rakeenteellaan aina vain vahvemmin tutkiskeluun.

Lue koko uutinen

Viime kauden ”Living World” päivitysten perusteella tältä laajennukselta voidaan odottaa parempaa kuin Heart of Thornsilta. Hirveä valitushan siitä tulee kun uudet skillsit ja balanssi tulee kuten aina. -Zhinarkos


Mass Effect Andromeda -kehittäjä sulautuu osaksi EA:n Motive-tiimiä

Mass Effect Andromedaa kehittänyt BioWare Montreal on sulautumassa virallisesti yhteen Electronic Artsin Motive Studiosin kanssa.

Asiasta saatiin vihiä jo toukukuussa, kun huhut Mass Effect -sarjan jäädyttämisestä alkoivat velloa verkossa. Tuolloin EA myönsi jo julkisesti, että BioWare Montrealin työntekijöitä oli siirtynyt tukemaan Motiven työskentelyä. Nyt se on virallisesti kuitenkin varmistanut, että studioista tulee yksi yhteinen kokonaisuus.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuvat tämän viikon aikana – rauhaisaa avaruusseikkailua ja PATA PATA PATA PON!

Menneellä viikolla tarjolla oli taas kevyt hengähdystauko pelijulkaisuista. Viikon isointa tarjontaa edustivat PSP-klassikko Pataponin ehostettu PlayStation 4 -versio ja Gone Homen tehneen Fullbrightin uusi avaruusseikkailu Tacoma. Toimintaroolipeli Path of Exile sai kyllä sekin lisää sisältöä.

Lue koko uutinen

PON PON PATA PON! Heheheh, kun on kerran pelannut, niin näitä uskomattoman tarttuvia rummutuksia on vaikea unohtaa. CHAKA CHAKA PATA PON! -Celoril


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa