Mass Effectin pääkäsikirjoittaja jättää Biowaren

Biowaren useita rakastettuja pelejä käsikirjoittanut Drew Karpyshyn on ilmoittanut jättävänsä kanadalaisen pelistudion. Jatkossa mies tahtoo keskittyä erityisesti omiin fantasiakirjoihinsa.

17.2.2012 15:39

Biowaren arvostettu käsikirjoittaja Drew Karpyshyn on ilmoittanut jättävänsä kanadalaisen pelistudion sekä pelialan. Mies muistetaan erityisesti Star Wars: Knights of the Old Republicin sekä ensimmäisen Mass Effectin pääkäsikirjoittajana. Hän on myös kirjoittanut useita peleihin pohjautuvia kirjoja, kuten kolme ensimmäistä Mass Effect -romaania.

Karpyshyn kertoo päätöksen olleen sataprosenttisesti hänen omansa ja sopuisissa olosuhteista tehty. Lähtönsä pääsyyksi hän antaa halun keskittyä muunlaisiin projekteihin, kuten omaan fantasiakirjasarjaansa, jonka ensimmäistä osaa hän parhaillaan viimeistelee. Myös elokuvakäsikirjoittaminen kiinnostaa miestä.

Muutos voi kuulostaa hurjalta, mutta varsinaiseen pulaan Biowaren ei pitäisi tästä joutua.

-Minkä tahansa Bioware-pelin tarina ja dialogi on kokonaisen käsikirjoitustiimin aikaansaama tulos. Koinkin usein saaneeni liian paljon kunniaa luomistamme peleistä, Karpyshyn kirjoitti nettisivuillaan.

Miehen viimeisin peliprojekti Biowarella on ollut pc:n massiiviroolipeli Star Wars: The Old Republic. Hän ei ole ollut osa Mass Effect 3:n kehitystiimiä.

Lähde: Drew Karpyshyn, Twitter

Lisää luettavaa