Max Paynen ja Alan Waken isä Sami Järvi ryhtyi lastenkirjailijaksi – "tätä kautta tulee virtaa ja uusia ideoita" / Uutiset / pelaaja.fi

Max Paynen ja Alan Waken isä Sami Järvi ryhtyi lastenkirjailijaksi – "tätä kautta tulee virtaa ja uusia ideoita"

9.01.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
2
Max Paynen ja Alan Waken isä Sami Järvi ryhtyi lastenkirjailijaksi – "tätä kautta tulee virtaa ja uusia ideoita"

Suomen tunnetuin pelikirjoittaja Sami Järvi teki lastenkirjan, jossa rohkea tyttö löytää kätketyn maailman. Max Paynesta asti 22 vuotta pelejä kirjoittanut Järvi on kirjoittanut muun muassa Alan Wake -pelissä kirjailijasta, mutta Milla Marmori ja kadonneen mummon mysteeri -kirjan myötä Järvi on virallisesti kirjailija itsekin.

Milla Marmori on nuori tyttö, jolla on etsivän aineksia. Kun hänen mummonsa katoaa salaperäisesti, paksu punainen villalanka johdattaa hänet maisematapetin sisään Kudeman valtakuntaan, jonka mielikuvituksellisen maailman kuvittajana toimi palkittu vaatesuunnittelija Minttu Wikberg.

Pelaaja-lehden haastattelussa Järvi kertoikin, että Milla-kirjan kautta hän on saanut uutta virtaa ja uusia ideoita muuhun tekemiseen.

- Max Paynessa oli sarjakuva, Alan Wakessa oli romaanin kärikirjoitus, ja Quantum Break oli televisiosarja. Kun tekee mediaa eri formaattiin, näkee mikä toimii, ja samalla tarinankerronnasta ja kirjoittamisesta oppii aina uutta, Järvi kertoi Pelaajalle.

Järvi painotti haastattelussa moneen kertaan, kuinka tärkeää on, ettei tarinaa kertoessa kaikkea pureskella valmiiksi. Lukijaa ei pidä aliarvioida, oli hän minkä ikäinen tahansa, minkä myötä Milla Marmorissakin on jänniä aineksia.

- Mysteeri oli iso teema Alan Wakessa, eikä kaikkiin mysteereihin tule aina lopullista vastausta. Lapsikaan ei ehkä aina tajua kaikkea, mutta silloin jää miettimään. Kun otetaan jännät kohdat pois ja ruvetaan varomaan liikaa, niin mennään metsään, Järvi toteaa.

Milla Marmori ja kadonneen mummon mysteeri on saatavilla nyt.

Sami Järven mittavan haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan nyt kaupoissa olevasta tammikuun Pelaaja-lehdestä. Lehden sivuilla hän puhuu kirjan ohella kirjoittamisesta ja rakkaudesta tarinoihin sekä paljastaa syyn Sam Lake -nimimerkin takana.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Jos minulla olisi lapsi, tämän kirjan todennäköisesti hankkisin. Ja ihan muutenkin kiinnostaisi stekata. ;)

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Suosittelen.
19,95 € oli Suomalaisessa, josta korjasin talteen ainoat kaksi kappaletta, toisen ainakin siskonpojalle. Teksti tässä kirjassa on sopivan pientä, ei siis mitään tavutettuja tikkukirjainlauseita.
Ei tosiaan haittaa vaikka tämän omistaisi varttuneempikin. Kaukonäköisen toiveikkaasti selkämyksessä lukee "Milla Marmori 1".