Maze Warista Doomiin ja Valorantiin – räiskintäpelien veteraanit kertovat tarinansa isossa FPS-dokumentissa

FPS: First Person Shooter -dokumenttielokuva matkaa 70-luvulta nykypäivään.

5.8.2021 08:04

Työn alla oleva FPS: First Person Shooter -dokumentti avaa laajalti ensimmäisen persoonan räiskintäpelien historiaa ja kehityskaarta 70-luvulta nykypäivään. Kiusoittelutraileriin voi kurkata uutisen lopusta.

FPS-pelilajityypistä eli ensimmäisen persoonan ammuskelusta kertova dokumentti kerää yhteen ison joukon alan veteraaneja. Mukana ovat muun muassa Doom– ja Wolfenstein-studio id Softwaren sekä Deus Ex -studio Ion Stormin perustajat John Romero ja Tom Hall. Myös System Shockin ja Deus Ex:n tuottaja Warren Spector, Gearbox Softwaren Randy Pitchford sekä yhtenä Halon luojista tunnettu Marcus Lehto antavat panoksensa.

– Tämä täsmällinen dokumentti kokoaa yhteen legendat, jotka loivat genren, korostaa suosituimpien ja merkittävimpien FPS-pelien perintöä viimeisen 48 vuoden ajalta ja antaa faneille mahdollisuuden olla mukana tässä ikonisessa juhlinnassa, tuotantoyhtiö Creator VC summaa.

Dokumentti kertoo mukana olevien ammattilaisten tukemana kehityksen mahdollistaneesta teknologiasta ja pelimekaniikoista, kuten vapaasta tähtäyksestä ja tappoputkista. Kolmetuntinen eepos pitää sisällään myös tarinoita FPS-yhteisöistä sekä pikapelaamisesta ja erinäisistä mielenkiintoisista yksityiskohdista. Esittelyyn pääsevät monet räiskintäklassikot, kuten Wolfenstein 3D, Doom, Quake, GoldenEye, Half-Life, Unreal Tournament, Deus Ex sekä Halo.

FPS: First Person Shooter on määrä julkaista joulukuussa 2022.

Lähde: PC Gamer, Kickstarter

Lisää luettavaa