”Me teemme kusipäistä mielenkiintoista sisältöä” – Fallout 76:sta paljastettiin uusi video ja yksityiskohtia

Fallout 76:n hahmonkehitys on valottunut niin kuin pelaajien välisen taistelemisen toiminta.

12.8.2018 15:05

Moninpelipainotteista Fallout 76:ta on esitelty jälleen lisää viikonloppuna Dallasissa järjestetyssä QuakeCon-tapahtumassa. Lauantaisessa pelille omistetussa kyselytunnissa Todd Howard, Chris Mayer ja Jeff Gardiner auttoivat valottamaan pelissä tapahtuvaa hahmonkehitystä sekä Fallout 76:n tapaa käsitellä pelaajien välisiä yhteenottoja.

Fallout-sarjalle tuttu S.P.E.C.I.A.L.-idea palaa myös Fallout 76:ssa, mutta muutamilla muutoksilla. Tasoja saavuttaessaan pelaajat valitsevalla tällä kertaa ensiksi, mitä seitsemästä eri taidostaan he haluat parantaa, minkä jälkeen he valitsevat kyseisiin taitoihin kytkettävän perk-kortit. Kortit antavat hahmolle erilaisia erikoiskykyjä ja niitä voi halutessaan kehittää useampia vastaavia kortteja keräämällä. Niiden käyttöönotto maksaa kuitenkin kuhunkin hahmon eri S.P.E.C.I.A.L.-kykyyn kiinnitettyjä pisteitä, joten kaikkia hallussa olevia kortteja ei voi aina automaattisesti käyttää.

Pisteiden laittaminen eri S.P.E.C.I.A.L.-kykyihin jatkuu julkaisussa aina tasoon 50 asti, kun taas kortteja voi ansaita vielä senkin jälkeen. Muutaman tason välein pelaajalle tarjotaan myös korttipaketteja, joista nämä voivat saada ylimääräisiä satunnaisia kortteja käyttöönsä.

Bethesda on antanut ymmärtää VG247-sivustolle, ettei kortteja ole tarkoitus myydä pelaajille erikseen oikealla rahalla.

Hahmon kykyihin voivat lisäksi vaikuttaa erilaiset mutaatiot. Tämä tarkoittaa, että säteilyä keräämällä hahmot voivat saada erilaisia erityisetuja, joilla on kuitenkin usein myös jonkinlainen haittapuoli. Tarpeen vaatiessa mutaatioista voi onneksi myös parantua.

Pelaajien välisen taistelemisen osalta Howard nosti kyselytunnissä esille, että vaikka peli sallii toisten pelaajien tappamisen, on peliin tehty järjestelmiä, joilla on myös tarkoitus hillitä summittaisia pelaajahyökkyäksiä. Jokainen kerta, kun pelaaja hyökkää toista pelaajaa vastaan, tekee tämä aluksi vain hyvin pienen määrän vahinkoa, minkä tarkoitus toimia eräänlaisena toiselle pelaajalle annettavana kutsuna taisteluun.

Vahingon tekeminen normalisoituu tämän jälkeen, ja mikäli molemmat pelaajat päättävät taistella, saa voittaja tapetun pelaajan tasosta riippuvan palkkion. Hävinnyt pelaaja voi vuorostaan valita, lähteekö tämä kostamaan kuolemansa, jolloin häntä odottaa tuplapalkkio taposta.

Mikäli hyökkäyksen kohteeksi joutunut pelaaja ei kuitenkaan tahdo taistella ja tämä tapetaan silti, tulee tappajasta etsintäkuulutettu murhaaja. Tappaja ei tällöin saa taposta palkkiota, vaan päinvastoin hänen nirhaamisesta voi kuka tahansa hankkia erikoispalkkion, joka otetaan tämän omasta pussista. Tappajat näkyvät myös nimenomaan etsintäkuulutettuina kartalla, kun taas he eivät näe muita pelaajia omilla kartoillaan.

– Me teemme kusipäistä mielenkiintoista sisältöä, Howard toteaa.

Mikäli toisten pelaajien tappaminen ei kiinnosta ollenkaan, voivat pelaajat kytkeä päälle tilan, jossa he eivät voi vahingoittaa muita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö he voisi silti kuolla.

Kaikissa tapauksissa pelaajat menettävät kuolleessan näillä kannossa olevaa rojua, jolla voi rakennella varusteita ja muita hyödykkeitä.

Kyselytunnin tallenteen voi katsoa kokonaisuudessaan ohesta. Ohessa on myös sen yhteydessä näytetty pelin uusi piirrostraileri.

Fallout 76 saapuu PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle 14. marraskuuta.

Lisää luettavaa