Mega Man Legendsin kehittäjät etsivät henkiselle seuraajalle rahoitusta / Uutiset / pelaaja.fi

Mega Man Legendsin kehittäjät etsivät henkiselle seuraajalle rahoitusta

6.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Mega Man Legendsin kehittäjät etsivät henkiselle seuraajalle rahoitusta

Mega Man -sarjalle Kickstarterissa henkistä jatkoa Mighty No. 9:n muodossa väsännyt Keiji Inafune on palannut joukkorahoitusapajille.

Tällä kertaa tukijoita kosiskelee avoimen maailman roolipeli RED ASH: The Indelible Legend, jonka kerrotaan olevan henkinen seuraaja Mega Man Legends -toimintaseikkailusarjalle. Mukana menossa on jälleen kourallinen pelin esikuvaa kehittäneitä tekijöitä ohjaajasta taiteelliseen johtajaan.

Pelin postapokalyptisessä miljöössä Mighty No. 9:n päähenkilöiden kanssa nimensä jakavat Beck ja Call taistelevat ihmisiä vastaan nousseita robotteja vastaan. Inafune pyrkii omien sanojensa mukaan uudistamaan toimintaroolipelien kulunutta kaavaa RED ASHin kautta: kolmannen persoonan räiskintäelementtien ohella luvassa on kauhuun nojaavia luolastoja ja ennennäkemättömän vapaata tutkimusmatkailua.

Projekti eroaa Mighty No. 9:stä pelimekaniikkojen ohella muussakin mielessä. RED ASHin valtavan mittakaavan takia Inafune kerää tällä erää rahaa vain pelin The KalKanon Incident -prologilukua varten: loppupeli tullaan mahdollisesti rahoittamaan muun muassa prologin myyntituloilla ja yhteistyökumppanien rahoilla. Pelikampanjan ohella erillistä rahoitusta kaipaa myös rinnakkaisuniversumiin sijoittuva animaatioelokuva RED ASH -Magicicada-.

Peli pyytää Kickstarterissa yhteensä 800 tuhatta dollaria, josta lähes 250 tuhatta on jo kerätty. Animaatioelokuva puolestaan on haalinut kasaan jo yli kolmasosan 150 tuhannen dollarin minimitavoitteestaan. 

RED ASHin Kickstarter-kampanja on auki vielä 28 päivän ajan. Peliä kehitetään tällä hetkellä vain pc:lle, ja digitaalisen kopion The KalKanon Incidentistä voi tilata Kickstarterista noin 23 euron hintaan.

Konseptikuvia pelistä voi ihailla sen Kickstarter-sivuilta, ja alla oleva video puolestaan valottaa kehittäjien visioita liikkuvan kuvan muodossa.

Lähde: Kickstarter, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Kaikki muut saa paitsi Uwe Boll. Ehkä herran pitäisi ryhtyä tekemään videopelejä. ;)

Käyttäjän Gentsugi kuva
Gentsugi

Megaman Legends 3:n peruuntuminen kirpaisi aikoinaan melkoisesti, kun sarjan aiemmat pelit olivat itselleni ehdottomia suosikkeja pleikkarilla. Olin käytännössä myyty Red Ashin idealle jo heti kun siitä kuulin ja ei tarvinnut kahdesti edes miettiä haluaako peliä tukea. Toivottavasti tällekin projektille saadaan hyvät rahat kasattua entisten fanien toimesta. :)

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Peli itsessään tuntuu kiinnostavalta, mutta en todellakaan odottanut että Inafune olisi käynnistänyt jo toisen Mega Manin perinnöksi tehdyn kickstarterin ennen kuin eka projekti on edes julkaistu. Olisi tuntunut reilummalta että pelaajien annettaisiin ensin tehdä omat päätöksensä Mighty No 9:stä ennen kuin uutta rahankeruuta laitetaan tulille.

Joka tapauksessa kiinnostava projekti joka luultavasti ostoon menee aikanaan.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Tykkäsin kovasti legendsien taidesuunnasta ja hahmosuunnittelusta.