Mega Manin vanha avainkehittäjä potkustarttaa klassikkosarjalle henkistä jatkoa (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Mega Manin vanha avainkehittäjä potkustarttaa klassikkosarjalle henkistä jatkoa (päivitetty)

1.09.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Vuosien varrella varsinkin Capcomin parissa tekemästään työstään tunnettu Keiji Inafune on aikeissa kyhätä henkistä jatkoa Mega Man -sarjalle. Osana Seattlessa järjestettyä PAX-messutapahtumaa mies julkisti Mighty No. 9 -pelin, joka on määrä herättää henkiin joukkorahoituspalvelu Kickstarterin avulla.

Ainakin 900 000 dollaria kaipaava Might No. 9 ei juuri ole peittelemässä perusideoidensa lähdettä. Pelistä annetun kuvauksen perusteella kyseessä on sivulta kuvattu toimintatasoloikinta, jossa kenttien pelaamisjärjestys on pelaajien käsissä ja jonka tarjoamiin kykyihin ja voimiin päästään käsiksi varastamalla niitä vihollisilta.

Jopa peliä varten valittu taidesuunta vaikuttaisi mukailevan erittäin vahvasti Capcomin vanhan sinisen pommittajan tyyliä. Esimakua tästä saa muun muassa yllä olevasta konseptipiirroksesta sekä oheisesta esittelyvideosta.

Alustavasti peliä työstetään Windowsille monien Mega Manin parissa aiemminkin työskennelleiden kehittäjien toimesta. Mikäli rahaa kuitenkin sataa kassaan tarpeeksi, ovat myös Linux, OS X ja jopa konsoliversiot mahdollisia. Jälkimmäiseksi mainittuja varten rahoitusta tarvitaan tosin merkittävät 2,5 miljoonaa dollaria.

Päivitys 2.9. kello 18.35: Peli on saavuttanut tavoitteensa. Seuraavaksi projektiin annettava rahoitus menee esimerkiksi pelin laajentamiseen.

Lähde: Mighty No. 9 (Kickstarter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hazuki_exe kuva
Hazuki_exe

Tähän lähtee kyllä välittömästi meikän tililtä rahaa. Jään odottamaan kyseistä peliä innolla.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Ajattelin ensin, että nyt haukkaavat liian ison palan, kun 900 000 dollaria lähtevät pyytämään. Sitten katsoin Kickstarter sivua: $290,202. Toivottavasti saavat loputkin rahat, odotan innolla!

EDIT: Kappas vain, nyt rahaa on jo lähes tonnin enemmän. Ja aikaa kului alle minuutti...

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Jos tietäis vähän paremmin, että tuleeko konsoleille asti, niin erittäin mielellläni auttaisin projektia. Pitää nyt kattoa paljonko rahaa alkaa tuonne kertymään.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Jos tietäis vähän paremmin, että tuleeko konsoleille asti, niin erittäin mielellläni auttaisin projektia. Pitää nyt kattoa paljonko rahaa alkaa tuonne kertymään.

Samalla tapaa jos muutkin ajattelisivat niin ei varmasti tule, koska nyt ilmeisesti jätät tukematta kun et tiedä tuleeko rahaa konsoliversioon asti. Samalla kun näin teet, niin se tavoite on entistä kauempana, ainakin sen sinun panoksesi verran. Lisää siihen se mahdollinen joukko samoin ajattelevia niin ei varmasti tule konsoliversioon asti rahaa. Mikäli oikeasti haluaisit sen konsoliversion niin pistäisit sinne sitä rahaa, ihan vähänkin vain, niin ehkä sitten joku muukin innostuu kun näkee että sitä sinne on tulossa ja päästään kohti konsoliversiota.

Itse pistäisin mikäli olisin erityisesti kiinnostunut pelistä. Nyt lähinnä tasoa "jos tulee, harkitsen".

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

En ihmettelisi ollenkaan jos vetää aika kepeästi konsoliversioihin asti. Veikkaisin että menee reilusti ylikin, johonkin 3 miljoonaan ainakin.

Ja juu suosittelisin kyllä tukemaan mikäli haluaa konsoliversion. Jos viime hetkillä näyttää sitten siltä ettei onnistu niin voihan sen vielä perua halutessaan.

Käyttäjän Nior kuva
Nior
Lainaus

En ihmettelisi ollenkaan jos vetää aika kepeästi konsoliversioihin asti. Veikkaisin että menee reilusti ylikin, johonkin 3 miljoonaan ainakin.

Samaa mieltä, ajatus mega manin tyylisestä uudesta pelistä herättää varmasti sen verran kiinnostusta että rahat tulee kasaan. Kuten Inafunekin sanoi, fanit on odottanut tämmöistä ja oikeassa kaveri on. Toivottavasti tätä päästään joskus pelaamaan. :)

Käyttäjän Juup87 kuva
Juup87

Aika nopeasti kasvaa tuo potti kun nyt on jo 527 tuhatta. Tosin en kyllä ymmärrä miten valmiin pelin kääntämiseen voi kulua 1,6 miljoonaa jos peli kehityskulut on 900 tuhatta.

Käyttäjän Motun kuva
Motun
Lainaus käyttäjältä Juup87

Aika nopeasti kasvaa tuo potti kun nyt on jo 527 tuhatta. Tosin en kyllä ymmärrä miten valmiin pelin kääntämiseen voi kulua 1,6 miljoonaa jos peli kehityskulut on 900 tuhatta.

Ei kulukaan, vaan suuri osa näistä rahoista menee välitavoitteisiin, esimerkiksi saavuttaessa 1,2 miljoonaa lisätään peliin pari lisämaailmaa. Eli valtaosa noista 0,9 miljoonan ja 2,5 miljoonan välissä olevista rahoista pitäisi mennä kehitystyöhön. Ja kääntämisen lisäksi pitää myös maksaa konsolivalmistajalle, jotta sitä edes saa myydä kyseisellä konsolille. Kyllä, vaikka olisitkin tehnyt pelin tietylle konsolille et saa sitä myydä, jos et saa lupaa valmistajalta ja usein pitää vielä maksaa kyseiselle valmistajalle (osa ottaa rahat pelin tuotoista, osa suoraan etukäteen vakiomaksuna). On jopa mahdollista, että valmistaja kieltää koko pelin myynnin, vaikka rahaa olisikin, jos konsolin valmistajaa ei peli miellytä (näinkin on tapahtunut toisinaan). PC:llä, oli kyseessä sitten Windows, Linux tai Mac, ei erillisiä lupia tai maksuja tarvita ollenkaan ja siksi indie-tuotannot tulee usein ensin PC:lle.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä zappah

Lainaus käyttäjältä onnistunytJos tietäis vähän paremmin, että tuleeko konsoleille asti, niin erittäin mielellläni auttaisin projektia. Pitää nyt kattoa paljonko rahaa alkaa tuonne kertymään.Samalla tapaa jos muutkin ajattelisivat niin ei varmasti tule, koska nyt ilmeisesti jätät tukematta kun et tiedä tuleeko rahaa konsoliversioon asti. Samalla kun näin teet, niin se tavoite on entistä kauempana, ainakin sen sinun panoksesi verran. Lisää siihen se mahdollinen joukko samoin ajattelevia niin ei varmasti tule konsoliversioon asti rahaa. Mikäli oikeasti haluaisit sen konsoliversion niin pistäisit sinne sitä rahaa, ihan vähänkin vain, niin ehkä sitten joku muukin innostuu kun näkee että sitä sinne on tulossa ja päästään kohti konsoliversiota.

Itse pistäisin mikäli olisin erityisesti kiinnostunut pelistä. Nyt lähinnä tasoa "jos tulee, harkitsen".

No tuetaan. Kiitos kannustuksesta.

Laitoin muistutus lapun: Mega Manille mania.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Ou jeah, tänään jo varmistunee Windows-version toteutuminen, koska Inafunen potkukäynnistykseen on nyt jo suollettu melkein 850 000 dollaria! Jos tahti jatkuu näin hyvänä, niin 2.5 M$ menee myös rikki aika helposti. Joten konsoliversioita toivovat vain rohkeasti rahoittamaan.. tässä ei ole mitään menetettävää.

IMAGE(https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/000/868/125/4b5dd5f90cad228da69d07f089ff6525_large.jpg?1377681266)

Nostoja